PRESSINÄYTÖS / DISNEY+

Pressitapahtumat ovat viime kuukausina jääneet ihan minimiin, mutta viime lauantai oli ihana poikkeus. Disney+ kutsui meidät Luca-elokuvaa katsomaan, joten otimme ratikan Töölöstä Kallioon. Äitini sattui olemaan Helsingissä apunani, koska poika on jo kesälomalla, mutta minulla ei sellaista vielä ole kuten ei pojan isälläkään. Suuntasimme siis porukalla pressinäytökseen helteisen Helsingin poikki.

Kesäisen animaatioelokuvan esityspaikkana toimi symppis Riviera-elokuvateatteri, jonka terassilla virittäydyimme ensin pienellä porukalla Italia-tunnelmiin. Riviera, italialainen brunssi, kiiltävä Vespa ja nauruntäyteinen hyvä fiilis olivat kaikki lainattu suoraan elokuvasta. Nämä pisteet tosin yhdistin toisiinsa vasta leffan aikana. Vespa on itse asiassa Lucassa aika isossakin roolissa, minkä ansiosta Vespoja on bongailtu Helsingin kaduilta koko viikon ajan.

Elokuvan idea on hauska. Lainaan tässä vähän tapahtuman kutsua: “Disneyn ja Pixarin animaatioelokuva Luca vie katsojan kauniiseen rannikkokaupunkiin Italian Rivieralla. Elokuva on kasvutarina nuoresta pojasta, joka kokee unohtumattoman kesän täynnä gelatoa, pastaa ja loputtomia Vespa-ajeluita. Lucalla on seikkailuissa seuranaan uusi paras ystävä, mutta hauskuutta uhkaa tarkoin varjeltu salaisuus: he ovat merihirviöitä toisesta, vedenalaisesta maailmasta.

Lucan trailerin voit katsoa täältä. Ikäraja elokuvalle on 6 vuotta, ja omaa kohta 7-vuotiastani pelotti vähän vain yhdessä kohdassa leffan lopussa. Siitäkin selvittiin kädestä pitämällä. Omat silmäni kostuivat leffan lopussa, mutta elokuvan yleistunnelma oli silti iloinen ja hauska. Hahmoista varsinkin Machiavelli-kissa oli mieleeni. Kiitos vielä Disney+ kutsusta, meillä oli aivan ihana aamupäivä Italia-tunnelmissa. Jos Luca-alokuva alkoi kiinnostaa, arvasitkin jo ehkä, että se löytyy Disney+ -palvelusta.

Mutta nyt hyst! Elokuva alkaa… Ainakin kaikilla, joilla on Disney+ tilaus käynnissä! :D