Vieläkö voi puhua joululahjoista? Tai no, en puhunut niistä joulun jälkeen blogissa oikein missään vaiheessa, vaikka ne olivat aivan ihania. Sain esimerkiksi pojan isän (jota on osaa sanoa exäksi) siskolta villasukat ja toiselta siskolta kahvia sekä kahvikosmetiikkaa. Sain myös leffalippuja ja äidiltäni lahjakortin, jolla voin keväällä ostaa uudet lenkkarit. Nöpsy maalasi minulle itse taulun, joka on aivan ihana. Kaikki oli jouluna ihanaa, pahoittelut tuon sanan ylikäytöstä.

Pikkusiskoni, joka on näköjään sielultaan yhtä käytännöllinen kuin minä, osti minulle saunaan sisustuksen. Käytin loppuvuoden ajan biojäteroskista saunakiuluna ja leivontamittaa kuuppana. Peflettinä oli milloin mikäkin rätti liinavaatekaapista. Ei kamalan kaunista eikä käytännöllistä. Minun lahjani siskolleni oli muuten oma älypuutarha chili- ja basilikakapseleiden kanssa.

Nyt saunani ylälauteilta löytyy Rento-sarjan tummanharmaa, vohvelikankainen laudeliina ja saman sarjan tyyny. Yhtä alemmalla lauteella taas on pienempi laudeliina. Tekstiilien lisäksi sain myös oikean saunakiulun ja kuupan. Miten voi tulla näin onnelliseksi saunakalusteista! Sauna näyttää vaan niin kivalta näin “sisustettuna”, vaikka arjessa siellä usein roikkuukin katosta haalareita henkareissa kuivumassa ja alalauteella on kasa vaatteita, joita käytän päivittäin ja jotka siksi haluan pitää helposti saatavilla. Aika klassikkotemppu kai käyttää saunaa varastona?

Onko teillä sauna sivistyneesti “vain sauna” vai myös kuivaushuone/varasto/romuhuone? :)