HYLLY SAATU / JOLLYROOM

Lupasin kirjoittaa enemmän pienistä, arkisista asioista, joten täältä pesee. Aloin tällä viikolla sniikata hiljalleen joulurekvisiittaa kotiimme. Aloitin olohuoneen hyllystä, jonka nimesin jo kesällä teemahyllyksi. Pulttasimme sen ystäväni kanssa kiinni pienissä skumppahuuruissa, joten en ihan menisi vannomaan, että hylly kestäisi mitään painavaa. Niinpä sen kohtalo on kannatella kauden kevyitä sisustusesineitä. Kesän siinä olivat ylähyllyn kirkkaankeltainen banjo (ei kuvassa), pastellisävyiset KoKo-astiat, tekokasvi ja muutama kirja. Hyvin haaleaa ja pastellista.

Marraskuun teemaksi valikoitui tietysti lähestyvä joulu. Halloween-koristeita meillä oli vain yläkerran kaiteessa lyhyen kurpitsalyhtyköynnöksen muodossa, mutta joulun aion koristella ihan joka neliömetrille kodistamme. Se on juhlista ihanin ja rakkain. Ensimmäisinä hyllylle pääsi tonttuovi, jonka päätyminen minulle oli aivan puhdas sattuma. Olin etsimässä vakuumipusseja, joihin voisin pakata varapeitot ja -tyynyt, kun törmäsin eräässä nettikaupassa ALE-osastolla tähän suloisuuteen. Tilasin vakuumipussit, mutta myös muutaman euron oven. Kehittelin jo villin iltasadun tästä pojalleni ja hän on aivan innoissaan ajatuksesta, että tontut voivat kurkkia oven kautta ihmisten maailmaan, mutta ihminen näkee oven takana vain seinän.

Beiget paljettitontut taitavat olla alkujaan Martinexilta. Niiden lisäksi meillä on vielä paikkaansa etsivä punainen tonttu, joka näkyykin ylimmässä kuvassa. Jotenkin nämä “nenätontut” vetoavat minuun söpöydellään. Seuraavaksi taidan alkaa viritellä erilaisia valoja, sillä marraskuun pimeys yrittää nujertaa minut jo ihan tosissaan. Oli pakko korkata useampikin vitamiinipurkki, jotta jaksan taistella kaamosmasennusta vastaan. Minun kohdallani se on konkreettisesti matala verenpaine, joka fyysisen väsymyksen lisäksi vaikuttaa myös henkiseen jaksamiseen. Onneksi tonttujen keskellä jaksaa paremmin!

Ylimmällä hyllyllä on viimeisin secondhand-löytöni. Zadaassa aukesi TIME TO REUSE -putiikki, jossa on vaatteiden lisäksi myynnissä pieniä sisustusjuttuja ja tämä Aarikan puinen vintage-kynttilänjalka oli pakko ostaa. Kannattaa ottaa tuo brändi seurantaan Instassa, varsinkin lasiset hedelmät ovat supersuosittuja ja ne myydään nopeasti. En ole mikään sisustusammattilainen tai edes oikeastaan kiinnostunut aiheesta, mutta välillä ihastun kunnolla ja tahdon, että kodissani on paljon esineitä, joihin olen ihastunut. Niillä pitää olla tarina.

Joko olet itse kaivanut joulukoristeita esille? Millä koristeilla aloitit? :)