Täydellinen pitsapohja vaatii yöunet
Sain joskus PR-toimistolta kokeiltavaksi 00-jauhoja, jotka ovat hienoimpia mahdollisia vehnäjauhoja jauhatukseltaan. Tein järkyttävän hyvää pitsaa ja surkuttelin, kuinka tuskin koskaan tulen tekemään sitä uudelleen, koska näin hyviin jauhoihin törmää takuulla vain paremmissa ruokakaupoissa. Ja mitä vielä, nappasin juuri Tokmannilta mukaani Hungry Chef -jauhoja ja -pizzakastiketta! Sen kunniaksi jakoon lähtee täydellisen pitsapohjan ohje.
Huomioi, että pohjan teko vaatii aikaa. Tee siis taikina valmiiksi illalla, anna sen “nukkua” yö jääkaapissa ja leivo se herkullisiksi pitsoiksi seuraavana päivänä. Tämä onnistuu toki myös niin, että tekee taikina aikaisin aamulla, jos aikoo pitää pitsabileet illalla. Vaatii muuten pokkaa julkaista jonkinlaisen aidon pitsapohjan ohje ja täyttää se sitten ysärityyliin tölkkiananaksella, kananjauhelihalla ja sinihomejuustolla! :D #familylife
Täydellinen pitsapohja
375 g 00-pizzajauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2½ dl kylmää vettä
0,4 dl oliiviöljyä
Sekoita kulhossa pitsajauhot sekä teelusikalliset hiivaa ja suolaa. Lisää joukkoon samalla vaivaten vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa ainakin 7 minuuttia. Taikinan pitäisi jäädä tahmeaksi, mutta tuntua silti sileältä. Siirrä sitten taikina jauhotetulle työtasolle ja jaa se neljään osaan. Pyörittele pienen jauhomäärän avulla taikinasta palloja, nostele ne vuokaan (kuvan pieni Uhtua), voitele niiden pinta vielä kevyesti öljyllä ja peitä pallot kelmulla.
Kun taikina on valmis ja vuuassa, älä vielä huokaile helpotuksesta. Sileäksi vaivatun taikinan annetaan nimittäin pötkötellä jääkaapissa yön yli. Kun on aika alkaa pitsapuuhiin, painele taikinapallot jauhojen avulla auunnilleen sentin paksuisiksi ja reilun kämmenen kokoisiksi lätyiksi. Jauhota lätyt kevyesti, peitä ne kelmulla ja anna levätä vielä 2 tuntia. Minulla ne lepäsivät uunipellillä. Tuntia ennen kuin aiot laittaa pitsat uuniin, pane uuni lämpiämään vähintään 250 asteeseen. Luit oikein, tyhjää uunia lämmitetään siis täysillä maksimilämpötilalla.
Kun on aika leipoa, jauhota ensin kätesi kunnolla. Levitä sitten jokainen taikinapallo haluamasi kokoiseksi. Tämä tapahtuu nostelemalla taikinapalloa käsien päällä sitä samalla venytellen. Kuulostaa vaikeammalta kuin mitä on, usko minua. Päällystä pitsat haluamillasi täytteillä. Tässä vaiheessa paistamiseen suositeltiin öljyttyä uunipeltiä, mutta minun peltini ovat niin röhnäiset, että käytin leivinarkkeja. Lorautin niille vähän öljyä ja levitin sen pitsojen alle. Paista täytettyä pitsaa uunin keskitasolla 5 minuuttia ja vielä ylätasolla 3 minuuttia. Pitsa on valmis, kun juusto on ruskistunut ja pitsan pohja on rapea.
Mutta hei, kerro sun kolme suosikkipitsatäytettä än-yy-tee-NYT! :)
Anskutin
Nammmmm!
Oma (sekä miehen) ehdoton lemppari on lehtikaalipizza! Pohjan päälle ei tule lainkaan tomaattikastiketta, vaan hieman hunajaa ja juustoa (ja creme fraichea, mutta hyvin menee ilmankin). Paistetaan niin, että juusto ottaa väriä, jonka jälkeen päälle ladotaan komea kasa öljyllä, valkosipulilla ja suolalla maustetut suupaloiksi revityt lehtikaalit, ja paistetaan vielä viitisen min. jotta lehtikaali rapsakoituu. <3
Toinen yhteinen suosikki on vuohenjuustopizza, jonka päälle ladotaan lisäksi viikunoita ja tuoretta rucolaa ja omana ikisuosikkina quattro formaggi! <3
Iina M.
Siis mitä, kuulostaa superhyvältä! 😍 Testiin menee lehtikaalipizza.
Kirmi
Kiitos taas reseptivinkistä!
Mun suosikkini on perinteisemmässä pizzassa feta, paprika ja punasipuli. Mutta söin eräässä pizzerissa pizza skagenia ja se vasta olikin herkullista!
Iina M.
SKAGENIA!? Rakastan Skagenia! Kerro heti missä! 😍
Kirmi
Vastaus skagenpizzaan on Pizzarium.
Iina M.
Nam. Kiitän! 😍🍕
Emma Forss
Kinkku ananas aurajuusto. Mut jos löytyy juustopizza niin silloin se on se. Joka kerta <3
Iina M.
On muuten supertoimiva kombo! Kotipizzassa mun suosikki. <3 🍕