Voi Jenni, minkä teit! Ensin koukutuin uunifetapastaan, nyt intoilen sen kevätversiosta eli uunifetaparsoista. Olen syönyt parsaa jo vuosia, mutta en ole koskaan valmistanut sitä itse tai edes ostanut sitä kotiin. Tiedän! Kummallista. Luotan Jennin helppoihin resepteihin, ja kun IG-fiidiini pomppasi sitruunaisen kaunis ruokakuva, otin sen talteen. Kaupasta lähti mukaan nippu parsaa ja Patros-fetapala, sitruunaa taas jäi yli simaprojektista. Entäpä hunaja? Perhetuttujemme ansiosta sitä on aina varastossa. Oma suosikkini on tosin inkiväärinen versio, mutta en kokeilisi sitä tähän ruokaan.

Parsojen kanssa eniten jännitti se, tajuanko kuoria niitä tarpeeksi tai etten kuori niitä liikaa. Napsaisin ensin kuivat varret pois, niistä lähti suunnilleen 3-4 senttiä. Sitten kuorin varsia ehkäpä 5 sentin matkalta varovasti. Ohut parsa napsahtaa helposti poikki. Tässä vaiheessa pahin onkin takana. Tosin tätä ennenkin on voinut mokata, jos on säilyttänyt parsoja väärin. Ne kannattaa kuulemma kietaista kostean keittiöpyyhkeen sisään ja panna jääkaappiin. Mutta hei, hypätään reseptin kimppuun!

Uunifetaparsa

nippu parsaa

sormisuolaa

fetajuustopala

sitruuna

pari lorausta oliiviöljyä

loraus hunajaa

mustapippuria (jouduin jättämään pois)

Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Esikäsittele parsat leikkaamalla paksut puuvartiset varret pois. Kuori tarvittaessa paksukuoriset parsat. Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja pyörittele parsatangot öljyssä. Ripottele päälle hieman sormisuolaa. Aseta fetapala parsojen päälle ja lorauta päälle vielä oliiviöljyä. Koristele sitruunasiivuilla. Pirskottele päälle sitruunamehua ja hunajaa. Paista 15 minuuttia ja nosta sitten lämpö 225-asteeseen. Paista vielä 10 minuuttia.

Tartu kaupassa rohkeasti parsanippuun. Selviät kyllä! :)