Arrgh! Kiire! Ja kamala nälkä! Mitä tekisin ruuaksi perheelle? Tietysti rusinakanaa! Ohje on naurettavan helppo, ja ruuan tekemisessä onnistuu jokainen. Kokeile vaikka heti tänään. Itse ruoka on sellaista ihan tavallista arkiruokaa, jota meillä muutenkin syödään, mutta sen nimi herätti ainakin meillä ipanan mielenkiinnon. Tästä tuli pienehkö hitti meillä juurikin sen ansiosta! Toinen arkiruoka, jota teen aika usein, trendaa tällä hetkellä blogissakin.

Rusinakana

1 punasipuli

2 isoa valkosipulinkynttä

3 porkkanaa

2 rkl öljyä

3 dl basmatiriisiä

6 ½ dl vettä

1 kasvisfondi (eli se ihana “löllykkä”)

400-500 g broilerin paistileikkeitä

ripaus suolaa ja mustapippuria

1  pieni paketti rusinoita

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Pane vesi kiehumaan. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Lisää kuumalle paistinpannulle öljyä ja porkkanat sekä sipulit. Freesaa kasviksia hetken aikaa ja mausta ne. Siirrä kasvikset voideltuun uunivuokaan.

Lisää kanafondi kiehuvan veden joukkoon. Leikkaa paistileikkeet halutessasi pienemmiksi, mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Lisää riisi uunivuokaan kasvisten sekaan. Kaada kuuma kanaliemi vuokaan ja nostele broilerin paistileikkeet päälle. Paista uunissa suunnilleen 25 minuutin ajan.

 

Jogurttikastike

200 g maustamatonta jogurttia

½ limetin mehu

ripaus suolaa, mustapippuria ja sokeria

loraus oliiviöljyä

½ ruukkua persiljaa

Kippaa jogurtti kulhoon ja silppua joukkoon persilja, purista limen mehu, lorauta oliiviöljyä ja mausta lopuksi suolalla, mustapippurilla sekä sokerilla. Viimeistele valmis uunibroileri rusinoilla ja tarjoa jogurttikastikkeen ja halutessasi myös salaatin kanssa. Jos käyt Lidlissä, nappaa mukaasi alla olevan kuvan mauste. Se sopii täydellisesti tähän ruokaan. Itse rouhin sitä reippaasti valmiiden annosten päälle! :)