Tittidii, Nöpsy-rakas täytti lauantaina hurjat viisi vuotta! Synttärikakuksi piti tehdä kuulemma kakkakakku ja kakkakakku myös tehtiin. Aion ensin pursotella sivistyneesti kakkaemoji-kasoja kakun päälle, mutta päätin, että jos ällöillään, tehdään se sitten kunnolla. Niinpä teimme jättimäisen, ultimaattisen pökälekakun vauhtiraidoilla ja koristelimme sen erilaisilla suklaakikkareille. Käytännössä teimme suklaakakun banaani-vaniljarahkatäytteellä ja minttusuklaakoristeilla.

Pökälekakku pytyssä (10 hengelle)

Pohja:

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

1/2 purkkia vispikaurakermaa

purkki vaniljarahkaa

banaani

1/2 pussia Kismet-palloja

Päälle:

250 g mascarponea

200 g maitosuklaata

Kismet-palloja

Pätkis-patukoita

Laita aluksi uuni lämpenemään 170 asteeseen. Vatkaa sitten munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivin paperin päälle tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunissa noin 7 minuuttia.

Kippaa paistettu pohja toisen leivinpaperin päälle ylösalaisin ja irrota varovasti pohjassa kiinni oleva leivinpaperi. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Näin syntyy suorakaiteen muotoinen kakku.

Kokoa kakku valkoiseen vuokaan, jos tahdot toteuttaa pökälevisiota. Toki sen voi tehdä myös tarjoiluvadille tai tarjottimelle. Siirrä ensimmäinen kakkupohjakerros vuokaan ja kostuta haluamallasi nesteellä. Vatkaa kauravipsi paksuksi vaahdoksi ja sekoita rahkaan. Levitä alimman kakkupohjakerroksen päälle vaniljarahka-kaurakermavaahto -seosta ja 1/3 banaanista viipaleina sekä Kismet-palloja. Jatka näin kunnes olet kansikerroksessa. Sen voi kostuttaa kevyesti, mutta sen päälle ei enää levitetä täytteitä.

Sulata maitosuklaa vesihauteessa ja sekoita mascarponen joukkoon. Jos tahdot kakkuun tummempia “vauhtiraitoja”, jätä n. puoli desiä suklaata käyttämättä. Levitä lastalla kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Voit lääppiä ylimääräisen suklaan kakun päälle. Jos se on ehtinyt vähän kuivua vesihaudeastian reunoille ja muuttua rakeiseksi, se on vaan hyvä. Koristele kakku lopuilla Kismet-palloilla ja Pätkis-pökäleillä.

Tuore 5-vuotias koristeli kakun yllättävän hillitysti, minä olisin kaatanut kaiken kasaksi kakun päälle! :D