Tänä keväänä olen saanut lastenvaatteita testiin useammilta tahoilta kuten Babyshopilta ja Reimalta, joten valitsin niistä parhaat tähän postaukseen. Lapsen pukemisessa välikausi tuottaa aina eniten ongelmia. Vaikka meillä on käytössä pesupussi, joka kerää mikromuoveja, välttelen fleeceä nykyään. Viileämmillä välikausikeleillä meillä on välikerroksena ohutta merinovillaa tai merino-silkkisekoitetta.

Nyt sää on kuitenkin jo sellainen, että välikausivaatteiden alle puetaan kaksi kerrosta ns. päivävaatteita eli sukkikset ja leggarit sekä trikoopaita ja college siihen päälle. Poika antoi minun kerrankin ottaa kuvia ja tahtoi jopa nähdä lopputuloksen, joten sain kivasti taltioitua meidän varustuksemme blogiin asti. Ainoa haaste oli “täällä ei sada kunnolla vettä, joten mä en mitään kurahousuja kyllä pue” -asenteen ottanut kuvattava.

KUIVEMMALLE SÄÄLLE

 

Veden- ja tuulenpitävä Arri-välikausitakki*  hurmasi minut kuosillaan. Toki pelkkä tummansininen väri on kaunis, mutta pienet merkit ihastuttivat enkä päätynyt valitsemaan yksiväristä sinistä. Vesipilariarvo on tässä 5000 mm, sillä mikään sadetakkihan tämä ei ole, mutta takki kestää kyllä tarvittaessa tihkusadetta. Iso plussa siitä, että taskussa on nepparit Reima Go-aktiivisuussensorille koosta 104 ylöspäin. Tykkään myös takista, koska se sopii sekä puistoleikkeihin että kaupungille vähän siistimpien vaatteiden kanssa.

Noista konepestävistä(!) Reiman Wetter-kengistä* kirjoitin aikaisemmin ihan kokonaisen postauksen, jossa sanoin mm. näin:

Viimeisimmällä ulkoilureissulla sääolosuhteiksi valikoitui litimärkä nurmikko. Poika halusi väkisin ulos liukumäkeen ja koska kumisaappaat (ja ulkoiluhousut, krhm) olivat kuivumassa, ajattelin panna Wetterit tehotestiin. Nöpsy mm. uitti kenkiä pienessä lammessa eli syvässä lätäkössä, ja vähän ennen lähtöämme takaisin sisälle, alkoi vielä sataa kunnolla vettä.

Kenkien ulkopinnalla ei ollut lainkaan kuivia kohtia. Lopulta kengät näyttivät siltä, että ne painavat jalassa tonnin ja niistä voi puristaa litran vettä sisällä. Riisuttuani kengät, sain kuitenkin syyn hymyillä tyytyväisenä. Pojan sukat olivat aivan kuivat.

SADESÄÄLLE

   

Crocsit kahvalliset kumisaappaat* ovat meillä viidennet tai kuudennet. Olemme kohta kokeilleet kaikki värit läpi. Suosikeiksi meillä nousivat keltaiset ja nämä kirkkaansiniset. Meillä on nyt koko 26 käytössä. Tykkään tästä mallista, koska kahvat auttavat lasta pukemaan kengät itse jalkaan. Vuoritusta kengissä ei ole, mutta käytän niissä ohutta merinovillasukkaa, jos maa on vielä kylmä.

Sadepuvun housuja poika ei tosiaan suostunut pukemaan, koska hän aikoi kuulemma vain pomppia lätäköissä, mutta ne myydään yhdessä takin kanssa sadeasu-settinä, josta kerron kohta vähän lisää. Kuvissa näkyvät Papun luomupuuvillaiset klassikkoleggarit*, joilla tarkeni ihan hyvin viedä roskat sisäpihalle.

Sadetakki on Reiman sadeasu-setistä* nimeltään Tihku. Kirkkaankeltainen on klassikkoväri sadevaatteissa, mikä vaikutti siihen, että ihastuin tähän settiin. Tämä sadeasu on kova sana myös syksyllä, kun pimenee, sillä asussa on runsaasti heijastinprinttejä, jotta pieni lätäkköpomppija näkyy paremmin pimeässä. Tämä setti on edullisempi kuin moni sadetakki yksinään!

Hanskoista ja pipoista en sitten sanokaan mitään. Varsinkin hanskojen kanssa tulee kiristeltyä hampaita, kun poika tahtoisi käyttää tumppuja, mutta ne kastuvat heti ja niistä menee tuuli läpi. Vedenkestävät kurarukkaset taas hiostavat ja toppahanskat nyt ovat aivan liian kuumat, vaikka itsepäinen poika ne pukeekin käsiinsä joka aamu. Pipoa vaihdellaan usein päivän aikana kuten näissäkin kuvissa.

Mutta vaate- ja kenkäosasto on nyt hyvällä mallilla. Tutuilla tapauksilla jatketaan kenkien kohdalla ja vaatetapauksissa löytyi uusia suosikkeja! :)

(*kaupallinen linkki)