Viimeksi tein mutakakun bataatista, sitten keksin kokeilla mämmi-versiota näin pääsiäisen kunniaksi. Mämmi-mutakakku on sellainen, että siihen suositellaan yleensä käytettäväksi taloussuklaata tai jopa tummaa suklaata, mutta minä en löytänyt kaupasta taloussuklaata. Siksi ostin toisen levyn tummaa ja toisen valkosuklaata ja tein kaksi kakkua yhden sijaan.

Tämän suklaakokeiluni perusteella voin sanoa, että tummasta tehty kakku sopii maltaisten makujen ystäville (ei  todellakaan minulle), kun taas vaaleampi kakku on jotenkin kivasti tasapainossa. Seuraavan kerran teen kakun vain valkosuklaasta. Alkuperäinen resepti on Valion.

  

Mämmi-mutakakku

200 g suklaata

100 g voita

2 munaa

350 g mämmiä

Mämmi-mutakakku

Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä, sekoita. Vatkaa munat yksitellen suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi mämmi. Sekoita. Kaada joko kahteen kakkuvuokaan Ø 15 cm tai leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan Ø 22 cm. Paista 175 asteessa 24 min ja anna jäähtyä.

Mutakakku jää keskeltä tarkoituksella kosteaksi, siitä se on saanut nimensäkin. Tarjoa kakku vielä hieman lämpimänä ja tahmeana, kuten kuvista näkyy, tai jäähtyneenä jäätelön kera. Etsin vaniljajäätelöä kakun seuraksi, mutta sekin oli Kylmäkosken Tokmannilta loppu. Otin siis korvaajaksi nougatin.

Psst! Yksi iso vika tässä on. Mämmi-mutakakku näyttää kuvissa jotenkin todella rumalta! :D