Huomenta! Kuumeeton keuhkokuumehan se sieltä paljastui monen viikon sairastelukierteen syyksi (tai seuraukseksi). Nyt on lääkitys kunnossa, ja vahvojen antiobioottien voimalla jaksoin jopa nousta sängystä kokkaamaan lounasta eilen. Nappasin pari kuvaakin, jotta voin jakaa ohjeen täällä blogissa.

Mitään kovin monimutkaista en olisi jaksanut vain itselleni väsäillä, mutta helppo ja nopea sitruunapasta on varma nakki, johon meiltä löytyy aineet jääkaapista lähes aina. Tässäpä ohje siihen! Jälkkäriksi sopivat vaikkapa jäädytetyt sitruunat, jos sitrushedelmät ovat sydäntä lähellä.

Sitruunapasta

400 g kanafileitä

öljyä

valkosipulinkynsi

1 rkl vehnäjauhoja

kanaliemikuutio

1/2 rkl hunajaa

3 dl maitoa

1 dl vispikermaa

suolaa

1/2 sitruuna

persiljaa

kierrepastaa

Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Paista kanafileet kypsiksi pannulla ja mausta suolalla. Lisää pannulle pieneksi pilkottu valkosipuli ja ripottele joukkoon vehnäjauhot. Sekoita joukkoon maito, kerma, kanaliemikuutio ja hunaja. Anna hautua kunnes pasta on kypsää, ainakin viitisen minuuttia. Tarkista vielä kanan kypsyys.

Ota pannu pois levyltä . Purista kastikkeen joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja raasta mukaan myös pestyn sitruunanpuolikkaan kuori. Sekoita kastike kypsän pastan joukkoon ja tarjoile sitruunapasta persiljan kanssa. Sitä saa silputa päälle ihan kunnolla. Omassa annoksessani sitä on hillitysti, sillä tykkään lehtipersiljasta niin, että jos laittaisin sitä makuni mukaan, annos näyttäisi vain kasalta vihreää ruohoa.

sitruunapasta

Taustalla näkyvän mustan padan ja sen vieressä olevan kattilan sain blogin kautta Eva Sololta, niistä kirjoitan myöhemmin lisää, kun avaan vähän suhdettani kuvassakin näkyvään kaasulieteemme. Voin spoilata jo, että kaasuliesi on ihan paras kaverini, vaikka vähän kikkailua vaatiikin. Ja koska joku aina kysyy, posliininen RAKASTU ARKEEN -kaadin on Martinexilta tilattu ja se toimii tosi kivasti kahvipöydällä maitokannuna tai vaikkapa ikkunalaudalla yrttiruukkuna. :)