Terkkuja mökkitunnelmista Forssasta! Minun, Sallan ja Jonnan mökkiperinteisiin kuuluu aina runsas lounas, josta väännetään vähän etukäteen. Risotto on meille se tuttu ja turvallinen vaihtoehto, mutta tänä vuonna yritimme Jonnan kanssa saada lyötyä läpi uuniperunaidean. Yhtäkkiä Jonnan mieleen muistunut lohipasta vei kuitenkin voiton ja oli kaikkia miellyttävä idea. Se valmistukseen ei tainnut kulua kymmentäkään minuuttia, joten nopean lounaalle ystävälle tämä resepti on lottovoitto.

Lohipasta

10 cm:n pala purjoa

1 rkl voita

2 dl kuohukermaa

1 sitruunan mehu

mustapippuria

400 g pastaa (tämä paino on kuivalle pastalle, me käytimme tuorepastaa, jonka määrän arvioimme silmämääräisesti)

300 g kylmäsavulohta

Halkaise purjo ja pese se hyvin. Hienonna purjo ja kuullota se voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon kerma ja sitruunamehu. Anna kiehua pienellä lämmöllä. Leikkaa kylmäsavulohesta pieniä kuutioita. Lisää lohi kastikkeeseen, sekoita ja hauduta hetki. Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaisesti, kypsymiseen menee vain muutama minuutti. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon, tarjoa heti.

 

Ruokailun ajan ulkona paistoi kevättalven aurinko ja vaikka olo on edelleen vähän tukkoinen, valkoviini maistui ruoan kanssa hyvältä. Kunpa Kungfu Girl -valkoviinistä tulisi joskus kuiva versio, en pidä enää nykyään kuin kuivista viineistä. Ei tämä makeahkokaan huono valinta kalalle kyllä ollut, mutta jotenkin kuivat vievät aina voiton makuvertailuissa minun kohdallani.

Jos perheeseen kuuluu vegaaneja, kannattaa tutustua erääseen vanhempaan reseptiin, sillä sen täytteessä on käytetty ihan superhyvää korviketta ruokakermalle. Silloin toki kannattaa keksiä lohen tilalle muuta täytettä. Lohenystävät taas voivat herkutella piirakalla ihan sellaisenaan, sillä lohipiirakka on ihan törkeän hyvää ja helppotekoista! Nykyään muistan jo mieheni allergiat ja “allergiat” paremmin kuin tuon postauksen kirjoittamisaikaan. Pääni oli niin laho silloin, että ei voi kuin nauraa itselleen.

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa! :)

(alkuperäinen resepti Hanna G.)