Mökkipasta eli helppo ja nopea lohipasta
Terkkuja mökkitunnelmista Forssasta! Minun, Sallan ja Jonnan mökkiperinteisiin kuuluu aina runsas lounas, josta väännetään vähän etukäteen. Risotto on meille se tuttu ja turvallinen vaihtoehto, mutta tänä vuonna yritimme Jonnan kanssa saada lyötyä läpi uuniperunaidean. Yhtäkkiä Jonnan mieleen muistunut lohipasta vei kuitenkin voiton ja oli kaikkia miellyttävä idea. Se valmistukseen ei tainnut kulua kymmentäkään minuuttia, joten nopean lounaalle ystävälle tämä resepti on lottovoitto.
Lohipasta
10 cm:n pala purjoa
1 rkl voita
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu
mustapippuria
400 g pastaa (tämä paino on kuivalle pastalle, me käytimme tuorepastaa, jonka määrän arvioimme silmämääräisesti)
300 g kylmäsavulohta
Halkaise purjo ja pese se hyvin. Hienonna purjo ja kuullota se voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon kerma ja sitruunamehu. Anna kiehua pienellä lämmöllä. Leikkaa kylmäsavulohesta pieniä kuutioita. Lisää lohi kastikkeeseen, sekoita ja hauduta hetki. Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaisesti, kypsymiseen menee vain muutama minuutti. Valuta pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon, tarjoa heti.
Ruokailun ajan ulkona paistoi kevättalven aurinko ja vaikka olo on edelleen vähän tukkoinen, valkoviini maistui ruoan kanssa hyvältä. Kunpa Kungfu Girl -valkoviinistä tulisi joskus kuiva versio, en pidä enää nykyään kuin kuivista viineistä. Ei tämä makeahkokaan huono valinta kalalle kyllä ollut, mutta jotenkin kuivat vievät aina voiton makuvertailuissa minun kohdallani.
Jos perheeseen kuuluu vegaaneja, kannattaa tutustua erääseen vanhempaan reseptiin, sillä sen täytteessä on käytetty ihan superhyvää korviketta ruokakermalle. Silloin toki kannattaa keksiä lohen tilalle muuta täytettä. Lohenystävät taas voivat herkutella piirakalla ihan sellaisenaan, sillä lohipiirakka on ihan törkeän hyvää ja helppotekoista! Nykyään muistan jo mieheni allergiat ja “allergiat” paremmin kuin tuon postauksen kirjoittamisaikaan. Pääni oli niin laho silloin, että ei voi kuin nauraa itselleen.
Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa! :)
(alkuperäinen resepti Hanna G.)
Noora
Kiitos tytöt! Tiedänkin nyt mitä teen tänään ruuaksi. ;)
Iina / MouMou
Suosittelen! Oli niin nopea kokata, että tätä on vaikea “alittaa”. ;)
Pipsamuori
Meidän lemppari pasta ollut siitä lähtien,kun tytär joka ei syönyt lihaa,asui vielä kotona,joskus2000-luvun alkupuolella.Kaupassa teki mieli ostaa pekonia ja tehdä carbonara mutta päätin kokeilla kylmäsavulohella ja lopputuloshan onkin historiaa,niin moni on hiffannut saman vaihtoehdon.Vähän huvittuneena olen huomannut,kuinka tämä sama ruoka on mediassa nimetty erään huippukokin keksimäksi legendaariseksi annokseksi 🙄 Teen tämän justiinsa samoin kuin sinun ohjekin on,ei mitään keltuaislisäyksiä 👍 Kiva blogi sulla ja tosi hyvät kuvat❣️. Aurinkoista viikonloppua sinulle 🌻🦋
Iina M.
Joo, jotkin reseptit nimenomaan leimautuvat tiettyihin ihmisiin/julkkiksiin/kokkeihin. Tuntuu olevan nykyajan ilmiö. Niin tai näin, tämä pasta on HYVÄÄ.
Kiitos kivasta kommnentista! :) Rauhallista viikonloppua! ☀️
Kaisa
Vegaani ei kyllä kalaa syö?, eikä mitään muutakaan eläinperäistä
Iina / MouMou
Vegaanius viittasi siis “ruokakermaan” siinä kohdassa. Tarkensin tekstiin sen, mulla oli jäänyt ajatus kesken jotenkin kirjoitusvaiheessa. :)
Tiia
Kiitos aivan ihanasta reseptivinkistä Iina. Tätä tehdään varmasti. Pus viikonloppuun. <3
Iina M.
Kannattaa ehdottomasti testata. Ihanaa sunnuntaita! 😍
pastafani-82
Kiitos kun vinkkasit tästä instassa. Meillä oli joulunjäljiltä aineet kaapissa.Ihan törkeän hyvää!!
Iina M.
Tää on! Ja miten ihanan vähän noita raaka-aineita edes tarvitaan. 🙌🏼