Himojouluttajan on nolo tunnustaa, että osa jouluperinteistä on jätetty kylmästi väliin. Eikä vaan muutamaa kohtaa, vaan ihan kunnon lista. Rehellisyyden nimissä aion tunnustaa sinulle jokaisen kohdan ihan häpeilemättä, mutta vaadin saada tietää, mitä SINÄ jätit väliin tänä jouluna. Vai skippasitko kenties koko joulun ja karkasit jonnekin lämpimään?

JOULUKORTIT. Lähetin viime vuonna ensimmäistä kertaa elämässäni kortit sukulaisille, ystäville, tutuille ja kelle lie. Se oli kamalaa. Osoitteiden metsästäminen, ajoissa lähettäminen, mahdollinen askartelu ja säätö. Unohtunut sukulainen, joka loukkaantuu. Ei kiitos! Tätä perinnettä en taida aloittaa koskaan.

JOULUKUVAT POJASTA. Ensin meillä piti olla ammattikuvaaja, mutta se peruuntui. Sitten ajattelin ottaa kuvat itse kuten viime vuonna, kun lavastin nerokkaasti lampaan poroksi, mutta kappas – sekin unohtui!

JOULUMATTO. Meillä on aina ollut jouluna punainen matto olohuoneessa, mutta viime vuosina ei ole ollut kunnon talvipakkasia eikä paksua villanukkamattoa ole pakastettu, joten se on aiheuttanut usealle perheenjäsenelle allergiaa. Tästä perinteestä luopuminen ärsyttää.

KUUSEN JOULUNAUHAT. Valot on, pallot on. Mutta missä ovat kimallenauhat? Niillä saisi nuo retrovalojen (Airam) johdotkin hämättyä piiloon, mutta enpä muista noita nauhoja ostaa. Ehkä sitten joulun jälkeen, kun ne ovat puoli-ilmaisia?

JOULUKONVEHDIT. En ole syönyt tänä vuonna yhtään joulukonvehtia enkä syö. Porttiteoria toimii konvehtien kohdalla minulle liiankin hyvin, sillä ensimmäisen konvehdin jälkeen syön huomaamattani koko laatikon. En siis syö edes sitä ensimmäistä.

KAUNEIMMAT JOULULAULUT. Tuntuu, että tapahtuma järjestetään aina liian aikaisin eikä joululoma ole silloin vielä edes kunnolla alkanut. Nämä taidettiin laulaa jo joskus 17. päivä, joten enpä päässyt kajauttamaan Maa on niin kaunis -virren toista ääntä Kylmäkosken kirkossa. “Harmi.”

JOULULEIVONNAISET. Torttutaikina on edelleen pakastimessa ja maailman paras piparkakkutaikinaohje muistissa. Tortuista en niin välitä, joten en taida leipoa niitä, ja pipareidenkin kohdalla koristelu on syömistä kivempaa, joten ehkä koristelen valmispipareita pojan kanssa?

 

HIENOT LAHJAPAKETIT. Tämä kohta on tavallaan kompa, koska ne skippaan tahattomasti joka vuosi. En vaan osaa tehdä skarppeja taitoksia, kauniita teippauksia tai siistejä leikkauslinjoja. Joulun rumimmat paketit tulevat vuosi toisensa jälkeen takuuvarmasti minun käsistäni! :D

Sinun vuorosi tunnustaa, mitä jätit tänä vuonna väliin?

(mekko saatu KappAhl)