Banaanipaniikkikakku eli hävikkiviikon banaanikakku
Vaikka edellisestä postauksesta voisi saada idean leimata minut toivottomaksi tuhlariksi, on minussa tämä toinenkin puoli. Siitä on uusimpana todisteena tämä banaanikakku. Kuluttajaliitto järjesti tänäkin vuonna valtakunnallisen Hävikkiviikon, joka pidettiin 11.-17.9., joten olen reippaasti myöhässä, mutta silti hengessä mukana. Seuraava kuva saattaa järkyttää herkimpiä lukijoita.
Hävikkiviikko-kampanjan tavoitteena on kannustaa ruokahävikin vähentämiseen ja sitä kautta myös ruoan arvostuksen lisäämiseen. Toimme mieheni kanssa molemmat omilta kauppareissuiltamme (erilliset reissut, OMG ollaan varmaan eroamassa #vauvajuorut) jättitertut banaaneja, joten mustumaanhan ne kypsimmät pirulaiset ehtivät. Tein kakun tällä ohjeella, mutta tuplasin taikinan ja vaihdoin inkiväärin tilalle jotakin kiinnostavampaa. Sokerin määrää en tuplannut.
Banaanikakku
Taikina:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 ylikypsää banaani muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
8 rkl kermaa
150 g voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua inkivääriä (korvasin tällä kurkumalattejauheella)
1 tl kanelia
Vuokaan:
voita
mannasuurimoita
Sekoita leivinjauhe ja sooda jauhoihin ja yhdistä sitten kakkutaikinan aineet järjestyksessä kulhossa. Taikinan tulisi olla kuohkeaa ja aika löysähköä. Voitele ja jauhota vuoka mannasuurimoilla, kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa suunnilleen tunnin verran.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen sen irroittamista vuuasta. Ja hei, jos joku miettii noita mannasuurimoita otsa rypyssä, niin käytän korppujauhoja sen verran harvoin, etten osta niitä kuiva-ainekaappiini. Korvaan ne aina mannasuurimoilla, joita meiltä löytyy muutenkin.
Paljastapa sunnuntain kunniaksi, mikä sinun suosikkihävikkireseptisi on? :)
Sofia
Namnam! Meillä heitetään myös vanhat banskut banaanileipään/kakkuun, tosin itse syön vielä reilusti tummuneet pois kun ne vähän lötköt ja muusiset ovat mun herkkua… :D Kaikki hedelmät ja vihannekset voi surutta myös pakastaa ja heittää smoothien sekaan. Meillä suosituin on varmaankin “vihanneslaatikon linssikeitto” A.K.A kaikki porkkanat, perunat, sipulit ja itävät vihreät yhteen pataan punaisten linssien ja kerman kanssa, siihen saa upotettua kirjaimellisesti kaiken elävän! Ja hyvää tulee :)
Iina / MouMou
Joo, sellainen keitto on kyllä parasta! Useasti vielä parempaa kuin jonkun reseptin mukaan tehty. :)
Piia
Pannukakku on kestosuosikki, kun maitoa ja kananmunia on tullut ostettua liikaa, ja pullavanukas taas toimii hyvin, jos kaappiin on kertynyt liikaa hilloja.
Iina / MouMou
Pullavanukas menee heti googlattavaksi! <3
Kvaakkuli
Me tehdään samantyyppistä banaanikakkua/muffinsseja, mutta oon korvannut osan sokerista fariinisokerilla ja nakannut melkein koko joulumaustearsenaalin mukaan, nams!
Iina / MouMou
Ooh, varmasti ihanaa! <3