Kaikki ovat jo ehkä kuulleet Halparuokakirjan panopastasta, mutta entäpä sitten saman kirjan savusimpukkapasta? Miksi se on jäänyt pastaserkkunsa varjoon? Ei nimi pastaa pahenna! Olen syönyt simpukoita vain pitsan päällä, vaikka ravintoloiden ohi kävellessäni haaveilen simpukoista ja ranskalaisista, joita ulkona seisovat kyltit mainostavat. Nyt kokeilin, miten simpukat sopisivat nopeaan lounasruokaan. Näitä Pirkan simpukoita löytyi meidän lähikauppamme hyllystä, ja koska simpukoiden lisäksi piti ostaa vain persiljaa, päätin testata ohjeen tänään. Tuli hyvää!

Savusimpukkapasta

250 g spagettia

1 tlk savusimpukoita öljyssä

1 valkosipulinkynsi

½ dl pastan keitinvettä

1 dl tuoretta persiljaa

mustapippuria

suolaa

Ohje suoraan alkuperäisestä reseptipostauksesta:

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Ota keitinvesi talteen, kun valutat pastan. Kumoa savusimpukat öljyineen paistinpannulle. Hienonna joukkoon valkosipulinkynsi ja paista noin 3 minuuttia miedolla lämmöllä. Yhdistä simpukat, valutettu spagetti, pastan keitinvesi ja hienonnettu persilja isossa kattilassa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile välittömästi.

Onko ruoka-aikaan vain 15 minuuttia? Kipaise lähikauppaan ja testaa nopea savusimpukkapasta! :)