KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ NESCAFÉN KANSSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samalla sekunnilla, kun hörppäsin Pariisissa aamukahviani, juotiin 5500 NESCAFÉ-kahvikupillista maailmanlaajuisesti. Kahvi ei ole yksinkertainen juoma, joka maistuu samalta kaikkialla. Useamman kahvinmaistelukurssin käyneenä en vieläkään tiedä aiheesta kaikkea, mutta muutama fakta on päähäni takertunut. Viinin lailla myös kahvissa on yli tuhat erilaista makua ja lisäksi vielä satoja erilaisia aromivivahteita. Kahvi voi maistua pehmeältä, kirpeältä ja jopa savuiselta. Myös se, mitä kahvin kanssa syö, vaikuttaa kahvin makuun, mutta jos nyt puhutaan vain kahvista, jotta postauksesta ei tule liian sekava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävin viime viikolla Pariisissa erään blogiyhteistyön tiimoilta. Avattuani oven hotellihuoneeseeni näin heti punaisen vedenkeittimen, kahvimukin ja pikakahvipusseja, joiden etiketit näyttivät tutuilta. Toimin tämän vuoden loppuun NESCAFÉN kahvilähettiläänä ja tällä kertaa selvittelin, maistuuko kahvi eri maissa erilaiselta, koska ympäristö vaikuttaa makuaistiin vai onko taustalla jotakin muuta. Lienee selvää, että makumieltymykset kahvin suhteen vaihtelevat hyvin paljon eri maissa. Siksi myös kahvimerkit huomioivat sen, millaista kahvia missäkin päin maailmaa kaivataan. Selvittelin tätä asiaa hieman ja opin, että esimerkiksi Saksassa hedelmäinen maku on kahvissa toivottu, kun taas Espanjassa kavin halutaan olevaan jopa hieman kitkerää.

Pikakahvini maistui Pariisissa voimakkaalta, mutta ei yhtä lempeältä kuin Suomessa. Maku oli intensiivinen ja syvä. Vaikka olen aikamoinen kahvihiiri, en pystynyt juomaan yhtä montaa kahvikupillista kuin mitä Suomessa yleensä juon. Sekoitin kahvini samalla sekoitussuhteella kuin kotonakin, jotta kahvin makua oli helpompi vertailla. Pikakahveista pitää sanoa se, että jos tahtoo voimakkaampaa kahvia, ei pikakahvipuruja kannata juurikaan lisätä suositeltuun sekoitussuhteeseen verrattuna. Silloin kannattaa vaihtaa kahvin paahtoa tai jopa kahvipapuja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos siis kahvihetki tuntuu huomattavan erilaiselta lomamatkalla, kyse ei aina ole mielikuvituksesta, joka tekee tepposia. Esimerkiksi NESCAFÉ Kulta -kahvissa on kahvipavuissa erilainen sekoitussuhde eri maissa. Minä olen sen verran seikkailunhaluinen, että nautin kahvista sekä Pariisissa että Helsingissä, mutta jos oma kahvimakusi on ehdoton ja tahdot makuelämyksen pysyvän samana maantieteellisestä sijainnistasi riippumatta, pakkaa ihmeessä matkalle mukaan lähikaupasta ostettu kahvipurkki. Vielä viimeinen hörppy kahvista ja edessä oli paluu takaisin muotiviikkovilinään. Au revoir! ;)