KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ INSTRUMENTARIUMIN KANSSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähdin Instrumentariumin kanssa yhteistyökampanjan merkeissä spottailemaan uusia muotivirtauksia Ranskan Paris Fashion Week 2016 -muotiviikoille ja nyt on aika katsoa, mitkä trendit nousivat ylitse muiden. Väijyimme julkkiksia ja bloggaajia muotinäytösten edustalla. Suurimmat nimet livahtivat usein takaovesta myyden kuvausoikeudet vain muutamaan paikkaan, mutta vastapainona paikalla oli rentoa porukkaa joka poseerasi mielellään kameralle. Osa vähän liiankin mielellään, sillä oli ajatuksena villimpi ja kiinnostavampi, että ihmisestä olisi saatava kuva sillä välillä, kun hän kävelee portilta toiselle.

Haluan mainita erikseen, että vaikka paikalla oli runsaasta tyylitaitureita, jotka hulluttelivat muodilla, löytyi toisenkin tyylisuunnan kannattajia runsaasti. Klassisia ranskattaria, joiden asuista muoti paistoi yksityiskohtina, tuli vastaan paljon. Siinä missä joku muu pukeutuu loimasamettiin päästä varpaisiin, ranskattaret ottivat trendin haltuun pukemalla jalkaansa samettiset piikkikorot. Tämä on hyvä muistutus siitä, ettei rakkautta muotiin ole pakko huutaa maailmalle megafonin kanssa. Joskus pieni rakkauskirje riittää. Hyvä esimerkki tällaisesta tyylitaiturista on alla olevan kuvan muotinäytökseen sipsutellut kaunotar, joka veti puoleensa yhtä lailla kuvaajia kuin tyrkyt, jotka ravasivat näytöksen edustalla tunnin edestakaisin vain siksi, että joku ottaisi kuvan heistä.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VAATTEET: Kellohelmat tulevat ja kovaa. Helman pituudella ei niin ole väliä, kunhan se on muhkea. Toinen trendi eli röyhelöt on mahdollista yhdistää tähän trendiin, mutta jos hameet eivät hetkautua, myös housupuku tuntui olevan suosittu vaihtoehto. Housumalleista leveäpunttiset tuntuivat suositummalta, farkkujen kohdalla mallien kuningas oli bootcutista vielä hieman leveämpi flare. Statment-hihat … Joko ylipitkät, leveät tai röyhelöiset. Jotkut hulluttelijat yhdistivät jopa kaikki kolme vaihtoehtoa ja pukeutuivat jättihihoihin. 90-luvun leikelty, hapsutettu ja “villi” denim …

MATERIAALIT: Sametti ja kiiltonahka olivat runsaasti näkyvillä. Sametti ei luojan kiitos ollut vakosamettia, vaan ns. loimusamettia elävine pintoineen. Kiiltonahan kanssa vedettiin kunnolla överiksi eikä tuon materiaalin käyttäminen rajoittunut todellakaan asusteisiin. Suosituin vaate kiiltonahasta tai jopa PVC-muovista tuntui olevan joko takki tai hame. Niiden lisäksi katukuvassa vilkkui paljon metallisia kankaita, metallisävyllä ei tuntunut olevan väliä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ASUSTEET: Kenkärakastajana kiinnitin tietysti huomiota myös siihen, millaisia kenkiä ihmisillä näkyi. Sekä tolppakorot että kapeammat piikkikorot. Ja nyt puhutaan siis koroista, jotka muistuttavat paksuudeltaan neljän tuuman rautanauloja. Paksupohjaisia kenkiä tai läskipohjia ei näkynyt niin paljon kuin pelkäsin. Sen sijaan ns. stripparikorkoja alkoi muutaman vuoden tauon jälkeen taas näkyä. Siinäpä trendi, jonka ei tarvitsisi koskaan palata. Hattuja näkyi ihan kivasti, mutta niitä tuntuu näkyvän Pariisissa aina, joten en sanoisi, että hatut ovat mitenkään erityisen pinnalla. Laukuissa pienet laukut, joita voi joko roikottaa olallaan tai pitää crossbody-tyyliin, olivat suosituin valinta. Se, minkä puuttuminen pisti silmään, oli logokuosi laukuissa. Ajattelin, että Pariisi on LV-laukkujen luvattu maa, mutta klassista monogrammia ei näkynyt juuri missään. Ei edes katukuvassa muotiviikkoalueen ulkopuolella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

BONUS: Ette ehkä usko, että näin matkalla usemmankin “mieshameen”. Ensimmäisen kohdalla hieraisin silmiäni, toisen kohdalla nostin kulmakarvaa ja kolmas sai jo ajattelemaan, että tyyli sopii kyllä tietynlaisille pukeutujille. Varsinkin kuvan vihreä, kiltti-henkinen hame oli rohkea ja tyylikäs valinta. Eikä tässä vielä kaikki. Muutama urhea mies oli vetänyt jalkaansa korkokengät! Koskahan ne tulevat myyntiin Suomessa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos vielä Instrumentariumille upeasta Paris Fashion Week 2016 -matkasta! Kuten ehkä blogin puolella huomattiin, sain matkalta runsaasti inspiraatiota ja hyvää fiilistä. Shoppailuhammasta vaan vihloo nyt pitkästä aikaa pahemman kerran ja oma vaatekaappi tuntuu tylsältä. Hankitaanko kaikki tänä syksynä vaatekaappiin jotakin kiiltonahkaista, jotakin samettista, jotakin punaista, jotakin röyhelöistä ja joko leveät hihat tai puntit? Siinäpä tärkeimmät tyylitärpit pähkinänkuoressa. Lisää katumuotia, tyylivinkkejä ja fashionistoja löytyy TrendWalk-sivustolta! :)