Nyt on sellainen yhteistyöpostaussuma läpitarvottavana, että otetaan tähän väliin kevyempää materiaalia. Vaikka matkamme ideana oli kuvata katumuotia, räpsin valokuvia silti koko ajan ja vähän kaikesta. Ajattelin, että tällä kerralla olisin ehtinyt käydä Eiffel-tornin juurella asti, mutta en vieläkään kerinnyt sinne. Ehkä sitten seuraavalla reissulla. Shoppailu jäi kolmen päivän matkalla kokonaan pois, sillä ne muutamat vapaat tunnit makasin hotellihuoneessa jalat kohti kattoa. Ja ah, millainen hotellihuoneeni olikaan! Parisänky, kaksi parveketta, kylpyamme ja paljon punaista väriä.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäinen ilta humahti ohi ihan hetkessä. Veimme matkatavarat hotellille, joka sijaitsi lähellä Pigallea ja Montmartren kukkulaa. Kukkulalle päätimme kiivetä suosiolla joku toinen ilta. Söimme illallisen hotellin lähellä ravintolassa, koska emme jaksaneet lähteä kauemmaksi. Lento Helsingistä Pariisiin kestää vain kolme tuntia, mutta se puuduttaa jotenkin todella tehokkaasti. Hotelliaamiaset ovat hyvin leipä- ja voitaikinaleivospohjaisia. Terveellisin asia, mitä tarjottiin oli maustamaton jogurtti, sillä hedelmätkin lilluvat sokeriliemessä. Vihanneksia ei näkynyt lainkaan. Ei ihme, että reissun jälkeen olo on edelleen vähän tukkoinen, mutta hyvää ruoka kyllä oli. Sitä en kiellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toisena päivänä kuvauspäivän tärkein ohjelmanumero oli Balmainin muotinäytös, jonka edustalla bongailin tyylitaitureita. Pariisin Jugend-talojen keskellä voisi haahuilla monta päivää eikä niistä saisi silti tarpeekseen. Nähtävyyksiä näimme onneksi siinä samalla, kun siirryimme kuvauspaikasta toiseen. Mikähän siinäkin on, että ihmisen valtaa lapsekas riemu, kun näkökenttää ilmestyy rautainen rumilus tai kasa kiviä? En ole maamerkki-ihmisiä, mutta Pariisissa ne tuntuvat jotenkin erityisen innostavilta. Varsinkin valtavan liikenneympyrän keskellä sijaitseva Riemukaari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmas päivä oli yllätyksiä täynnä. Kuvasimme aamulla kaikki materiaalit valmiiksi, jotta iltapäivällä olisi aikaa tehdä jotakin muuta. Yllättäen kuulimmekin Diorin muotinäytöksen sijainnin ja siellähän se loppuaika sitten kuluikin. Liikenne oli aivan tukossa ja alkoi jo jännittää, ehtisimmekö lennollemme ajoissa. Riemukaarelta, joka sijaitsee Champs Elyseen päässä, kävelee muuten Eiffel-tornille aivan hetkessä. Jos siis suunnittelee päiväohjelmansa oikein, saa Pariisista paljon irti jo muutamassa päivässä. Tuo alla oleva kissakuvahan on pakollinen matkakuvani, sillä pyrin löytämään jokaiselta matkaltani aina vähintään yhden paikallisen kissan. Joissakin paikoissa se on helpompaa kuin toisissa. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA