Pidätkö pehmeästä pinaattikeitosta? Rakastatko kenties lehtikaaliruokia? Sitten tämä syksyinen keittoresepti on juuri sinulle! Valmistaminen on helppoa ja nopeaa, joten kiire ei sovi tekosyyksi olla testaamatta tätä. Lehtikaali tuntuu jakavan ihmiset rakastajiin ja vihaajiin, mutta jos satut meikäläisen tavoin kuulumaan ensin mainittuun ryhmään, tutustu myös lehtikaalispiseihin ja tähän herkulliseen lehtikaalivokkiin. Pidetäänkö tänään kuitenkin keittopäivä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lehtikaalikeitto

200 g lehtikaalta (perkaamatonta)

3 rkl voita

3/4 dl vehnäjauhoja

1 l maitoa

1 tl suolaa

rouhaus pippuria

Pese lehtikaali. Poista lehtikaalin lehdistä suurimmat ruodit ja kaalin paksut varret ja suikaloi sitten lehdet. Hienonna halutessasi lehtikaalisuikaleita vielä pienemmäksi veitsellä, jos kokkausaikataulusi on kiireellinen. Paista lehtikaaleja kattilassa voissa muutaman minuutin ajan, ne pehmenevät vähän. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon puolet maidosta koko ajan sekoittaen ja sekoita kunnes keitto on tasaista. Anna kiehahtaa ja lisää vielä loput maidosta. Keitä suunnilleen 10 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mausta valmis keitto suolalla ja mustapippurilla. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarjoile esimerkiksi pinaattikeiton tyyliin eli keitetyn kananmunan kanssa. Myös karjalanpiirakka viihtyy keiton seuralaisena erinomaisesti! Sain syödä koko kattilallisen itse, koska lapseni, joka syö yleensä ihan kaikkea, ei tykännyt keitosta yhtään ja myös mieheni mieleen tämä oli aivan liian terveellistä. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA