KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ K-RUOAN KANSSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Some-hittejä tulee ja menee. Nutella-kakku saattaa olla eräs helpoimpia reseptejä, joista Instagram on mennyt sekaisin. Sen kunniaksi, että Pirkka juhlii nyt elokuussa 30-vuotissyntymäpäiviään, leivoin oman versioni tuosta suklaakakusta Pirkka-tuotteilla. Pirkalta löytyy Nutella-tyylistä kaakaolevitettä, jossa yhdistyvät maitosuklaa ja hasselpähkinä, joten tästä kopiointitempauksesta tuli helppo nakki. Tai siis kakku. Tai siis useampi kakku.

Valmistaaksesi superhelpon kakun, pane uuni lämpiämään 175 asteeseen. Ota sitten viisi mielellään huoneenlämpöistä Pirkka kananmunaa ja erottele valkuaiset keltuaisista. Sekoita ensin keltuaisten joukkoon purkillinen Pirkka hasselpähkinä-kaakaolevitettä. Vatkaa sitten eri kulhossa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit sen ylösalaisin. Sekoita valkuaisvaahto toiseen seokseen varovasti, jotta taikina säilyttää kuohkeutensa. Jaa taikina muffinivuokiin, tarvitset niitä 12 kappaletta. Parhaiten touhuun sopivat jämäkät Pirkka Amerikan muffinivuoat. Paista 10-15 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kakut ovat hyviä hieman jäähtyneinä, mutta vielä parempia seuraavana päivänä leipomisesta. Näiden kakkusten paras puoli on se, että raaka-aineet on helppo pitää varastossa yllästysvieraiden varalta. Kananmunia on ainakin meillä aina kotona ja levitekin säilyy hyvin kaapissa. Kakut voi jokainen herkuttelija koristella oman makunsa mukaan. Toiset tykkäävät jäätelöstä ja turkinpippurirouheesta kakun seurana, toiset taas suosivat vadelmia. Jotkut saattavat sipaista kakkusen päälle vielä vähän lisää hasselpähkinä-kaakaolevitettä.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pirkka-merkistä sanottakoon sen verran, että olen aina tykännyt siitä. Varsinkin opiskeluaikoina hinta ratkaisi usein, minkä merkin tuotteita ostin, ja Pirkan kohdalla olen aina voinut luottaa tuotteiden laatuun. Nykyään ostan pientuottajien tuotteita useammin, kun rahatilanne ei ole enää niin surkea, mutta tiedän, että esimerkiksi mozzarella on Pirkalla aivan järkyttävän hyvää ja hakkaa monet muut merkit mennen tullen! Muihinkin Pirkka Parhaat -sarjan tuotteisiin kannattaa tutustua. Lisäksi Pirkka on ajan hermolla, sillä pahimman sushivillityksen keskellä se lanseerasi pakastesushisetin ja nyt merkin alla myydään mm. useampaa vegaanista jäätelömakua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurkistapa kenen tahansa kolmekymppisille sopiva synttärimenu, ainakin Pirkka juhlii pyöreitä vuosia näiden herkkujen parissa. Ehkä minäkin ensi vuoden huhtikuussa, kun 30 vuotta tulee täyteen. Ainakin Nutella-kakku on pakko leipoa! :D