Ensimmäisen tapaamisemme lopussa PT toivotteli hyvää vappua ja minä totesin, että munkkeihin en koske. Väärin, väärin, väärin, korjasi PT ja sovimme, että nyt korjataan ensimmäinen virheellinen ajatusmallini kuntoon! Olin taas lipsumassa tutulle polulle, jossa ensin monta viikkoa välttelen onnistuneesti herkkuja, sitten maistan vähän, syön itseni ähkyyn, hautaan vahingossa siinä sivussa liikuntasuunnitelmat ja ihmettelen, miten tässä taas kävi näin. Ensimmäinen “läksyni” PT-valmennuksessa on oppia herkuttelemaan kohtuudella. Miten helpolta se kuulostaakaan, mutta miten vaikeaa onkin olla ottamatta vielä yhtä palaa tai syömättä jotakin tarjoiluastiaa tyhjäksi ihan vaan siksi, että sitten astian saa pesuun. Ja että sitten herkku ei ole enää seuraavana päivänä houkuttelemassa. Tällä vappupiirakalla harjoittelin kohtuudella herkuttelua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suolapähkinäpiirakka

Pohja:

125 g voita tai leivontamargariinia

3/4 dl fariinisokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

½ dl rouhittuja suolapähkinöitä

Päälle:

2 dl soseutettua vadelmaa

½ dl sokeria

1 banaani

2 dl kuohukermaa

½ dl kinuskikastiketta

Koristeeksi:

kourallinen vadelmia, mustikoita ja suolapähkinöitä

Sekoita huoneenlämpöisen rasvan joukkoon fariinisokeri. Nypi vielä sekaan vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja rouhitut suolapähkinät. Taputtele taikina rasvatun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista sitten pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Soseuta vadelmat ja lisää joukkoon sokeri. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa banaani ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta kinuskikastikkeella. Kokoa torttu. Levitä vadelmasoseen päälle banaaniviipaleet ja kinuskikastikkeella maustettu kerma. Anna makujen vetäytyä tunti ennen tarjoilua. Käytä koristeluun tuoreita vadelmia, mustikoita sekä suolapähkinöitä. Myös kinuskikastikeloraus sopii kivasti tarjoiluun! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA