Tofuteemaviikon viimeinen resepti on jälleen makealta osastolta. Ohje on helppo ja herkullinen, joten tällaisten ohjeiden avulla tofuun tutustuminen ei ehkä tunnu niin pelottavalta. Tällaiseen yksinkertaiseen herkkuun onkin hyvä päättää viikko tofun parissa. Olen oppinut paljon, mutta paljon on vielä oppimatta. Älkää siis yllättykö, jos jatkossakin blogiini ilmestyy tofukokeilureseptejä. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kinuskikakstike

2 dl ruokosokeria

100 g voita

1 dl pehmeää tofua (saatu)

2 rkl maissisuurustetta

3 rkl kylmää vettä

(jäisiä vadelmia)

Sulata paksupohjaisessa teräskattilassa sokeri ja voi. Sekoita vispilällä koko ajan, ettei seos pala pohjaan. Sekoita joukkoon pehmeä tofu sauvasekoittimella. Sekoita kunnes kastike on tasaista ja kiehauta se vielä. Sekoita maissisuuruste ja kylmä vesi erillisessä astiassa ja sekoita näin syntynyt suuruste kinuskikastikkeeseen ohuena nauhana. Sekoita kunnolla ja kiehauta vielä uudelleen. (Aika hurjasti sekoittamista, mutta uskokaa pois, se kaikki tulee tarpeeseen, kun on kyse tofusta.) Tarjoile kastike kuumana jäisten vadelmien kera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Koostumus on näissä kuvissa hieman pielessä, koska valmistin kastikkeen illalla ja lämmitin sen aamulla uudelleen kuvia varten ja se pääsikin sitten vähän kiehahtamaan.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA