Onnistuin eräänä päivänä lähes vahingossa valmistamaan mielettömän hyvää kasvisruokaa. Inspiroiduin jälleen tofuteemaviikkoa varten saamastani TOFU-keittokirjasta ja pressitapahtumasta saadusta maapähkinävoipurkista niin, että lopputuloksena syntyi tulista ja makeaa intialaistyylistä herkkua. Tätä voisi syödä vaikka viikon putkeen ja annoksesta riittääkin helposti neljälle hengelle. Eli meikäläiselle yksin juurikin viikoksi. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tulista tofua maapähkinäkastikkeessa

1 pkt maustamatonta tofua

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl soijakastiketta

2-3 valkosipulinkynttä

1,5 tl chilitahnaa

1 prk kookosmaitoa (sellainen iso purkki)

1,5 rkl hunajaa

1 rkl currytahnaa

6 rkl maapähkinävoita (saatu)

Lisäksi:

riisiä

Kuutioit tofu ja murskaa valkosipuli. Kuullota valkosipulia ja tofukuutioita hetki oliiviöljyssä syvässä paistinpannussa. Kun kuutiot alkavat saada väriä, lisää pannulle currytahna. Sekoita. Lisää loput ainekset ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä riisin kypsyessä. Jasmiiniriisi sopisi maultaan tähän, mutta itse suosin tummaa riisiä mausta huolimatta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA