Tämän ohjeen testaamista olen odottanut lähes koko tofuteemaviikon ajan! Sain tämän reseptin sähköpostiini lukijaltani ja ihastuin aineksiin heti. Olen huomannut, että pidän tofusta enemmän paneroituna tai tällaisten rapsakoiden ruokien kanssa. Tofu on itsessään niin pehmeää, että se tarvitsee tuekseen hieman rapeutta ja rousketta. Tässä salaatissa kokonaisuus on hyvässä tasapainossa! Ohjeesta saa ison annoksen kolmelle ihmiselle. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuudelisalaatti

1 pkt maustamatonta tofua (saatu)

Marinadi:

1 rkl teriyakimaustetta

1 rkl hunajaa

4 rkl soijakastiketta

1 tl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

cayennepippuria

Nuudelit:

150 g täysjyvänuudelia

1 tl oliiviöljyä

 Salaatti:

3 porkkanaa

1 punainen paprika

1/2 kurkku

1 iso punasipuli

2 rkl seesaminsiemeniä

Kuutioi maustamaton tofu. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita tofupalat astiaan ja kaada marinadi päälle, sekoita huolellisesti. Anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia. Kannellinen  marinoitusmisastia on siitä hyvä, että sitä voi 20 minuutin välein käännellä tasaisen marinoitumisen takaamiseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keitä nuudelit kypsiksi. Sekoita joukkoon oliiviöljy, jotta nuudelit eivät tartu toisiinsa. Anna jäähtyä. Paahda seesaminsiemenet pannulla ja sekoita ne nuudeleiden joukkoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suikaloi porkkanat, paprika, sipuli ja puolikas kurkku ilman sen vetistä keskiosaa. Valuta marinoidut tofut siivilässä ja ota marinadi talteen. Paista tofut pannulla öljyssä. Yhdistä tofu, kypsät nuudelit sekä kasvikset. Kaada päälle talteen otettu marinadi ja sekoita hyvin. Mausta tarpeen mukaan vielä soijakastikkeella, jos kaipaat enemmän suolaisuutta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA