Lentokentälle mennessäni metsästän aina käsiini yhden asian – katkarapuleivän. Sitä ei ole kasattu ihan viralliseksi Toast Skageniksi, mutta samoja makuja siitä löytää. (Monissa reseptiversioissa paahdetulla) vaalealla leivällä pitää olla katkarapuja, majoneesia, keitettyä kanamunaa ja sitruunalohko. Kaikki sen päälle tillistä ja ranskankermasta ruohosipulisilppuun on sitten plussaa. Tämä olkoon siis minun variaationi klassisesta katkarapuleivästä.

Katkarapuleipä

vehnäpaahtoleipä

tammenlehväsalaattia

puolikas kovaksi keitetty muna

kourallinen kuorittuja katkarapuja

sitruunalohko

iso ruokalusikallinen  majoneesia

Kasaa katkarapuleipä niin, että asetat leipäviipaleen päälle alimmaiseksi salaatinlehtiä. Tähän väliin tulee ensimmäinen huomautus, sillä suuri osa ihmisistä leikkaa leivästä reunat pois, mutta allekirjoittaneen mielestä leipä on pilalla, jos siitä poistaa parhaan osan. Ja sitten jatketaan.

Tarpeen mukaan valutetut katkaravut kasataan salaatinlehden päälle, jotta leipä ei vetisty heti. Niiden viereen puristetaan majoneesia. Pestyä sitruunankuorta ripotellaan sen päälle. Luulin pursotettavan majoneesin olevan jäykempää, mutta tällaiseen liruun katkat ja sitruunankuori olisi ollut melkein nätimpi sekoittaa mukaan. Mutta ei se ulkonäkö, vaan se maku. Keitetty kanamuna siivutetaan katkarapujen viereen leivän kulmaan. Valmis herkku koristellaan vielä sitruunalohkolla, jonka mehun voi puristaa ennen herkuttelua rapujen päälle. Nam!:)

Psst! Pakko korostaa, että tuo salaattilajike on siis reunoilta punertavaa ja keskeltä vihreää. Sitä ei vaan nyt näistä kuvista näe. Ei tarvitse aloittaa samanlaista väittelyä kuin keltaisista vadelmista aikanaan!:D