Tämänpäiväiseen herkkupostaukseen on syypää yksin Äitiyshousut-blogin Helia. Blogi on muutenkin kivunnut seuraamistani blogeista suosituimpien joukkoon, mutta erityisesti eräs focaccia-postaus sytytti rakkauden. Tie sydämeen käy nimittäin leivän kautta. Mitä enemmän tuota “uunipeltileivän” nimeä muuten tuijottaa, sitä oudommalta se tuntuu. Tarkistin kirjoitusasun varmaan kolmesti ennen postauksen julkaisua!:D

Focaccia

3 dl vettä

1/2 pussia kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl ruskeaa sokeria

noin 7 dl jauhoja

1/2 dl oliiviöljyä

2 tl merisuolaa

2 tl tuoretta rosmariinia

Liuota kädenlämpöiseen veteen suola, ruskea sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa ruokalusikallinen oliiviöljyä joukkoon alustuksen loppuvaiheessa. Kohota kimmoisa taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kauli tai levittele taikina käsin pellille. Kuvista varmaankin näkee, kumpaa filosofiaa itse kannatin. Kohota taikina uudelleen ja laita kohoamisen ajaksi uuni lämpiämään 225 asteeseen. Taistele lämpiämisen aikana siitä, saako leipään upottaa ihania mustia oliiveja ja kirsikkatomaatteja vai jätetäänkö se  paljaaksi yrttileiväksi.

Pirskottele kohonneen leipälevyn päälle oliiviöljy ja painele leipään koloja sormella. Ripottele pintaan vielä (mielellään sormi)suolaa ja rosmariinia. Paista uunissa 15-20 minuuttia. Sivele valmiille leivälle vielä hieman oliiviöljyä ja leikkaa se paloiksi. Nauti sellaisenaan!