Maunon mutakakku
Perjantain lettukesteillä valmistettiin herkullista mutakakkua, joka on ystäväni Manun bravuurijälkiruoka. Sainkin varastaa reseptin blogiini, joten tässä tulisi helppo jälkiruokaohje kaikille, joiden mielestä suklaa on vaan NIIN hyvää!;)
Maunon mutakakku
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Laitetaan uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sitten vatkataan munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sulatetaan suklaa (jonka piti Moksun mukaan olla ehdottomasti Fazerin tummaa suklaata, mutta jota Moksu ei saanut edes vähän maistaa) ja voi.
Kaadetaan se möhnä munasokeriseokseen.
Lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sitten sekoitetaan varovasti, mutta ihan hyvin voi sähkövatkaimella huristella kevyesti.
Kaadetaan seos voideltuun ja jauhoitettuun pyöreään vuokaan.
Annetaan herkkupersauksen nuolla vatkaimet!:D
Paistetaan kakkua uunin alatasolla n. 15 min. Mutakakun pointti olisi jäädä sisältä tahmeaksi, joten ei anneta sen kypsyä liikaa. Jos siis pinta alkaa kohota, kiskaise kakku ulos. Muuten siitä tulee p*ska.
Vaikka joku kersa huutaisi vieressä, että: “MAISTETAAN JO!”, jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua. Ensin se voi olla ihan huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa. Mutakakun kanssa sopii vaikkapa jäätelö, marjakastike tai kermavaahto. (Tai ne kaikki, kuten herkkupersaus väittää.)
-emma-
Mie nimenomaan syön sen kakun kuumana suoraan uunista, siihen päälle kun laittaa vaniljajäätelöö niin ei varmasti löydy mitään parempaa. :)
MouMou
Aah, onko se löysempi silloin vielä sisältä?<3
Jonayla
Tulee parempi tahmeampi koostumus, kun vatkaa valkuaiset ja keltuaiset erikseen. Nostelee vatkatut valkuaiset varovasti lopuksi sekaan. Tämä ohje on yksinkertaisesti paras mutakakun ohje, mitä olen ikinä testannut: http://puputsi.blogspot.com/2010/01/maailman-paras-mutakakku.html
MouMou
Hyvä vinkki hei, tuhannet kiitokset!:)
Melli
Voi ihanaa, tää on helppo ohje! Ainekset on sellasii, et ne löytyy yleensä valmiiks kotoo ja mä ymmärrän kaikki kohdat, että mitä tarvii tehdä! :D Varsinkin aina jos ohjeessa mainitaan sana “liivatelehti”, niin mä skippaan sen.. Ja kyllä jäätelö, marjakastike ja kermavaahto sopii kaikki samaan annokseen! :D
MouMou
Niinpä! Nämä perusohjeet, joissa ei tarvitse mitään outouksia, ovat yleensä niitä parhaimpia.:)
: ) Pirtsakka :)
No tuota kakkuahan pitää kokeilla tiedä vaikka veisi kielen mennessä vaikuttaa hyvältä:)
MouMou
Se vie kyllä! Tuo on oikeastaan ainut suklaakakku (erään hyvin harvinaisen poikkeustapauksen lisäksi, jota saa vain Espanjasta) josta pidän!<3
jjjonna
aAAAA nam, liian hyvän näköstä! :D
muuuten, mulla tuli sellanen mieleen, että voisit tehä tänne joskus sellasen kunnon ruokapostauksen, että laitat ruokapäiväkirjaa ja sitte reseptitki vielä! :) kun tykkäät niin kovasti näitä reseptejä laitella ;DD
MouMou
Se ei välttämättä olisi hyvä idea, paitsi jos sen päivän vähän suunnittelisi. Aika hurjia “tänään joinkin näköjään vain kahvia” -päiviä tulee nimittäin kesäisin vietettyä.:)
Tanja
Nam :P Tuota on pakko kokeilla!
MouMou
On aivan sikamaisen hyvää!<3
Melli
Miekin aina syön mutakakut ja browniesit sun muut suoraan uunista lähestulkoon, on meinaan järjettömän hyvää lämpimänä kylmän jäätelön kanssa (ja mahdollisesti vielä kinuskikastikkeen/ mansikoista itse tehdyn kastikkeen kanssa :) ) Ja kyllä, se on löysää sisältä juri uunista otettuna ja kymmenen kertaa parempaa kuin kylmänä ;)
MouMou
Pitää laittaa Fazerin palautetta, ettei alkuperäisessä ohjeessa saa huijata ja käskeä jäähdyttämään kakkua, jos se kerran on lämpöisenä parempaa.:)<3
anna
hyvältä näyttää mutta huomasin että ohje on täysin sama kuin fazerin tummassa leivontasuklaassa. sieltä saa sen helposti :)
MouMou
Sieltä Manu on sen kuulemma aikanaan ottanut.:)
kiki
oisin kans ehdottanu tota munat erikseen hommaa tulee meinaan kuohkeeta.. myös jauhojen määrä vaikuttaa täs ohjees aika isolta mun mielest se mil mä oon tehny niin tulee 6 munaa ja joku tyylin alle desi jauhoo.. nam miten lössö sisus…:D
MouMou
Tätä pitää siis hioa lisää.:)
Siilikissa
Haha, toki luin ensin että ruokalajin nimi on “Mauton munakakku”… :D
Musta on silti täysin epäreilua ettei meikäläisen paras ystävä Manu tee mulle yhtään muta- tai muutakaan kakkua. (Toisaalta, Manun leivontataidoilla se saattaa siivousteknisistä syistä olla ihan hyväkin juttu…)
MouMou
Voi ei!:D Mutta eikös sitä sanota, että mitä isompi sotku sen parempi kakku? (Taisin kyllä keksiä tuon äsken.)
Siilikissa
Pitää ehkä vaatia tuota testaukseen joku kerta. Mutta ei meidän keittiössä… :D
MouMou
:D
Laura
Oli pakko kokeilla heti itsekin. Tuolla tuo kakku odottelee jäähtymistä! Tosi helppo ohje, vaikka kyllä mua jännittää onnistuiko se paistovaihe miten :D Taikina kylläkin oli aivan taivaallista ;P
MouMou
Toivottavasti onnistuu! Tuo on kyllä parempaa liian raakana kuin liian kypsänä, se on siitä hassu kakku.:)
achladi
Oli pakko testata itekin tätä ohjetta, kun teiän kakku näytti niin makoisalta :D Muutin tota ohjetta sen verran, et kokeilin tota munaterikseen -tekniikkaa ja vaihdoin jauhot gluteenittomiksi, toimi hyvin :) Omasta tekeleestä tuli kyl ihan supernamia :P
Kiitos ohjeesta! :)
MouMou
Munaerottelu pääsee täälläkin seuraavan kakun kohdalla testiin.:)
sa
ite oon aina syöny suoraan uunista tulleena. void kokeilla joskus tollein jäähyttää! on kyllä ehkä parasta suklaakakkua, vaikka meneekin melkeinpä yhellä kerralla kaikki(jos on monta syömässä), eikä oo kauheen helppo pakastaa..tai kauheen hyvää sen jälkeen.
MouMou
Mä olen taas aina jäähdyttänyt, niin seuraavaksi voisin koettaa lämpimänä.:)
Nonna
Mulla on ollut tää sivu ohjeen takia kirjanmerkeissä pienen ikuisuuden ja nyt viime viikonloppuna kun saatiin pääsiäisvieraita, päätin kokeilla tätä. Toisaalta onni että on sen verran makeaa, nii ei tuu syötyä paljoa kerralla ja riittää useammalle päivälle.
Mutta hyvää oli ja vieraillekin maistu! Ja mikä tärkeintä mulle, oli helppo tehdä! :P
MouMou
Kiva, että tykkäsit! Tuo kyllä toimi. <3