Syksyn ensimmäiset sämpylät on nyt putkautettu uunista ulos. Sain hiottua sämpyläreseptistäni täydellisen, kun otin kerrankin rennosti enkä stressannut lopputuloksesta. Millainenko lopputulos sitten oli? Ei enempää tai vähempää kuin täydellinen. Varokaa vaan, karppaajat! Tämä todellakin on ohje hiilihydraattipitoiseen onneen. Vitsi!;)

Ruis-kaurasämpylät

4 dl kaurahiutaleita

2 dl maitoa

3 dl vettä

1 pussi kuivahiivaa

1 rkl sokeria

loraus öljyä

2dl ruisjauhoja

4 dl vehnäjauhoja (varaa vähän enemmän)

Sekoita kaurahiutaleet ja kuivahiiva keskenään, ja lisää noin 42 asteinen neste. Lisää muut aineet. Jauhoja kannattaa laittaa niin, että lisää ensin ruisjauhot ja sitten vehnjauhoja, kunnes taikinan koostumus on hyvä eli noin nelisen desilitraa. Taikinan annetaan nousta puolisen tuntia (eli samalla kun uuni lämpiää), minkä jälkeen taikinasta pyöritellään palleroita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Sämpylöitä paistetaan 225 asteessa noin 25 minuuttia. Tällä ohjeella syntyi yhdeksän keskikokoista sämpylää.