Appelsiininen arvonta
Viikonlopun kunniaksi voitaisiin pistää käyntiin vielä yksi, aika appelsiininen arvonta. Ziaja sponsoroi palkinnoksi appelsiinisen vartalonhoitopaketin (arvo noin 40 euroa). Pakettiin kuuluu appelsiini-sarjan suihkusaippua (500 ml), vartalovoi (200 ml), vartalokuorinta (200 ml), huulivoide (10 ml) sekä uutuutena pumppupullossa oleva vartalovoide (400 ml). Itselläni on tuo kuorintavoide ja se on kyllä hyvä sekä koostumukseltaan/raekooltaan että tuoksultaaan. Uskokaa pois, appelsiinikammoisena se kertoo paljon, jos jokin appelsiinituote on minusta kiva.
Jos et luota arpaonneesi ja nämä herkulliset vartalonhoitotuotteet kiinnostavat silti (niitä saa myös muuten mm. kookokselta tuoksuvina), tietoa jälleenmyyjistä löytyy täältä.
Arvonta-aika päättyy 20.6. kello 8:00 eli samaan aikaan kuin OIA.fi-arvontakin. Olen viikonloppuna koneen äärellä varsin vähän, joten jos kommenttinne ei ilmesty näkyviin, se on moderointijonossa ja se julkaistaan myöhemmin. Arvontakysymys on tällä kertaa hieman haastavampi ja vastauksen voi jättää tämän postauksen kommenttiboksiin. Mikä on parasta herkkua, mitä appelsiineista voi valmistaa?
Nyt siis niitä parhaita herkkureseptejä kehiin, kiitos!:)
Mare
Paras herkku appelssiineista tulee kun puristaa appelssiinien mehun!! :)
miau
Appelsiinit ovat tietystikin parasta tuoreina ja ihan vaan paljaaltaan, mutta myös appelsiinin maku jäätelössä on suorastaan vastustamaton.Koostumuksensa takia en taitaisi osata sitä muutoin käyttääkään, vaikka kuvittelen sen sopivan ihanasti ainakin kylmiin jälkiruokiin. Odotan innolla jos joku paljastaisi tänne jonkin ihanan reseptin :)
werdynen
Appelsiiniriisi on hyvää, en tiedä oikeaa reseptiä, mutta itse teen näin: Keitetään puuroriisiä, jäähdytetään. Vatkataan vispikerma-vaniljakastikesekoitus vaahdoksi ja sotketaan nämä puuron sekaan. Pilkotaan appelsiineja (tai sauvasekoittimella kunnolla rikki) ja ne riisin ja kerman sekaan. Sokeria ei tarvi vaniljakastikkeen makeuden vuoksi. On YLLÄTTÄVÄN hyvää!
Karoliina
Appelsiini-valkosuklaakakku!
Pohja: 300 g appelsiinin makuisia Jaffa-keksejä, 50 g margariinia
Täyte: 2 appelsiinia, 2½ dl Flora Vispiä tai vispikermaa , 200 g appelsiinituorejuustoa , 130 g valkosuklaata, ½ dl sokeria, 1 tl vanilliinisokeria, 5 liivatelehteä, ½ dl appelsiinimehua
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Hienonna keksit käsin tai monitoimikoneella. Lisää sulatettu margariini ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele seos pitkulaiseen irtopohjaleipävuokaan tai halkaisijaltaan 23–24 senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Sulata valkosuklaasta noin 6 palaa ja levitä pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
2. Kuori ja paloittele appelsiini pieniksi paloiksi. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota kerma löysähköksi. Sekoita joukkoon lusikalla pehmennetty appelsiinituorejuusto, loput suklaalevystä sulatettuna sekä sokerit.
3. Kiehauta appelsiinimehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermatuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi appelsiininpalat varovasti käännellen joukkoon.
Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Noora
Ehdottomasti appelsiinikeitto! Sen aurinkoisemmaksi ei keittoa enää voi tehdä; vitamiinit suorastaan maistuvat suussa! :)
carita
Parasta mitä appelsiineista voi tehdä on appelsiinicharlotte hyydykekakku jota voi syödä muulloinkin kuin pelkästään pääsiäisenä.
Appelsiinituoremehu aiheuttaa itselleni allergiaa, mutta onneksi muuten pystyy appelsiinejä syömään vaikka yhdessä vaiheessa kammosinkin tätä hedelmää yli kaiken. :)
Niina
Appelsiinikiisseli, jota tehtiin joskus kotitalousluokassa… :) Se oli hyvää!
teija
parasta on appelsiini-tuorejuustokakku,helppo valmistaa ja on herkullista
Daphnion
Appelsiinisorbetti! Jäistä ja naminamia!
Mariluu
Parasta olis jonkinlainen appelsiini-suklaajuustokakku. Tummaa suklaata ja appelsiinia…Onkohan sellaiseen resepti jossain…vai pitäiskö ruveta itse kehittelemään? Tuli vesi kielelle. :)
MouMou
Jos kehität, niin anna ihmeessä ohje mullekin!:)
S
appelsiini-mansikkasmoothie saa appelsiinin maun parhaiten esiin ja on erityisesti kesällä ihanan raikas juoma. siihen tarvitsee vain appelsiinin, mansikoita, hunajaa sekä puolikkaan banaanin.
Jenna
En myöskään ole mikääön iso appelsiinien ystävä, mutta vastapuristettu appelsiinimehu on jotain niin ihanaa <3
Taru
Rakastan suuresti appelsiinin ja suklaan yhdistelmää. Yksi resepti tuli heti mieleen, joka on kyllä erinomaisen hyvää:
http://www.maku.fi/resepti/appelsiinisuklaakipposet
Nam. Appelsiini tuo juuri miellyttävää raikkautta suklaajälkkäreihin! :)
nasu86
rahka ja appelssiini mehu <3
Cheririe
Parasta on kun asettelee kuorittuja applesiiniviipaleita, melonia, mozzarellajuustoa ja ilmakuivattua kinkkua nätisti lautaselle ja syö vaikka lounaaksi. Hyvän makuista ja kauniin näköistä :)
Lapikas
Kuituinen, eli hieman terveellisempi appelsiiniriisi ehdottomasti! Oma reseptini olisi tällainen :) :
1½ dl täysjyväriisiä
4 dl vettä
1/2 tl suolaa
2 appelsiinia
1 dl kuohukermaa
250 g vaniljarahkaa
4 rlk sokeria
Keitä riisi ja anna sen jäähtyä.
Kuori appelsiini ja paloittele se pieniksi paloiksi.
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Sekoita joukoon riisi ja appelsiinit. Sekoita tasaiseksi.
Tarjoa kylmänä.
Helppo ja erittäin maukas jälkkäri! :)
-H-
Maailman suurinta herkkua jota appelsiinista on valmistettu (okei ihan itse en ole valmistanut :D) on Maraboun Appelsiinikrokantti-suklaa. NAMS!
Annaleena
Tuore, mehevä appelsiini on parhaimmillaan jääkaappikylmänä puristettuna.
Appelsiinista valmistuu myös ihanan raikas tuorejuustokakku, mikä sopii oikein hyvin ihaniin aurinkoisiin kesäpäiviin!
Miaminttu
Kaikista parasta mitä appelsiinista saa, on siitä itse puristettu mehu!
Ensimmäinen kesälomapäivä, ei tarvitse kiirehtiä mihinkään, eikä varsinkaan töihin. Aurinko paistaa, hellepäivä tulossa. Vastaheränneenä istahtaa kotiterassille puoliaurinkoon heräilemään, kuuntelee linnun viserrystä ja saa nauttia KYLMÄSTÄ ja isosta lasillisesta itse puristettua appelsiinimehua, ahhhhhh! Elämää!
Omaan lomaan vielä 3 vkoa, mutta sitten kyllä puristuu appelsiini!
Elina
Kyllä yksinkertainen on parasta: smoothiet, joissa on tuoreen appelsiinin mehua. :) Tosin appelsiinin mehu on myös loistavaa kakun kostuttamiseen, tulee ihanan raikas maku.
Elli
En tykkää appelsiineista, paitsi mehuna ja jäätelössä (ai niin, onhan se appelsiinijugurttikin ihan hyvää)! Tässä tulee ohje jäätelöön (hieman aikaavievä, mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla):
Jäätelöappelsiinit (4:lle)
4 pientä appelsiinia, 2 munankeltuaista, 1 dl tomusokeria, 3 rkl appelsiinimehua ja 2 dl kuohukermaa.
Leikkaa appelsiineista lakki pois ja koverra hedelmäliha kuoresta. Säästä kannet. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja appelsiinimehu (purista hedelmälihasta). Leikkaa appelsiinien pohja suoraksi ja täytä seoksella. Anna jähmettyä väh. 4 tuntia pakastimessa. Ota huoneenlämpöön 0,5 h ennen tarjoilua. Asettele kannet koristeiksi ja nauti!
Annika
No sehän on appelsiinirahka :)
Anne
Appelsiinicharlotta tuli itsellenikin ensimmäisenä mieleen, vaikken olekaan sitä moneen vuoteen syönyt! Tulipa mieleen, että vois vaikka viikonloppuna sitä tehdä ;)
Jossuv
Appelsiinijuustokakku! Oikeita appelsiininpaloja juustokakun sekaan, ja mehusta päälikerros. Oi nam!
Tiramisuheidi
Ei ole äidin tekemän appelsiinikiisselin voittanutta <3
Tiita
Parasta mitä appelsiineista saa, on tuorepuristettu mehu, jossa on PALJON hedelmälihaa. Nams. Ei voi aamu paremmin alkaa, kuin lasillisella kylmää, tuoretta appelsiinimehua.
Embo
Ei ole parempaa kun tuorepuristettu appelsiinimehu! Vielä kun jaksaisi useammin nähdä sen vaivan, että puristaa 12 appelsiinia ja saa 1,5dl mehua. :D Poikaystävällä on vuosipäivän aamuna ollut aina tapana nähdä tuo vaiva, senkin takia rakas asia. ^^,
JonnA
Appelsiinimarmeladi paahtoleivän päällä ja hieman margariinia alle. Aivan taivaallinen suolaisen ja makean yhdistelmä rapsakalla pohjalla.
Katarimaria
Kuten aika moni on täällä vastannutkin, tuorepuristettu appelsiinimehu nyt vaan on todella hyvää.
Pienenä rakastin koulussa jälkiruokana ollutta appelsiiniriisiä. Joskus parin vuoden sisällä yritin tässä tehdä sitä itse mutta aika pahaahan siitä tuli. Ehkä makuni on muuttunut tai sitten ala-asteen keittäjä oli taikuri.
Varsinainen ruokaruoka, joka appelsiineista tehtynä on osoittautunut yllätyksellisen loistavaksi, on appelsiinikana, jonka reseptin löysin Voisilmäpeliä-blogista, täältä: http://blogit.mtv3.fi/voisilmapelia/2009/11/10/jahvat-tulloo/
HannaHoo
Appelsiini ja suklaahan on tietysti match made in heaven, samaa sarjaa tomaatti-basilika-mozzarellan kanssa, mutta kesäkuumalla tekisin tätä:
Appelsiini-mangolassi, joka kaiken muun hyvän lisäksi laktoositon! Valion resepti alunperin.
4 lasillista
3 dl Valio turkkilaista jogurttia laktoositona
n. 3 dl appelsiinitäysmehua
2 dl mangososetta
n. 1/2 dl ruokosokerisiirappia
hunajaa tai sokeria
jääpaloja
Mittaa jogurtti, maito ja mangosose tehosekoittimeen. Lisää siirappi ja hunaja tai sokeri. Käynnistä sekoitin ja anna käydä, kunnes juoma on kuohkeaa, n. 30 sekuntia. Lisää laseihin pari jääpalaa ja kaada lassi päälle. Tarjoa intialaisen illan tervetuliaisjuomana tai jälkiruokana.
LadyW
Kyllä vasta puristettu appelsiinimehu on parasta:) sen makua ei voita purkkimehut!
helinen
Tuorepuristettu appelsiinimehu on vaan niin ihanan freshh. :)
Paula
Itse puristettu tuoremehu on kyllä parasta. On se ihan eri makuista kuin purkista. Myös appelsiinirahka on hyvää. En paljon muuta osaa appelsiineista tehdä. :|
eebee
mulla on vähän omituinen tapa appelsiinien kanssa. olen hirveä kaffiaddikti, ja rakastan myös appelsiineja. puristan appelsiinistä makua aina kahviin. toimii! joskus pääälle laitan myös vaniljajäätelöä.
Mei
Appelsiineista parasta on vastapuristettu appelsiinituoremehu. Toisaalta kun haluttiin reseptiä, niin jotain parasta:
Sulattaa suklaata (oman maun mukaan tummaa/maitosuklaata) kattilassa, raastaa pessyn appelsiinin kuorta joukkoon ja jos haluaa niin vielä lisäksi kuivattuja hedelmiä maun mukaan (kuivattua appelsiinia mm.) Kaikki sekaisin ja kaadetaan pellille+jäähdytys.
Tykkään todella paljon suklaista, joissa on joukossa jotain!
*jossu*
Appelsiinit ovat ehdottomasti parhaita ihan sellaisenaan syötynä. En voi sietää mitään appelsiininkuorihillokkeita yms. hifistelyä, yök. Toinen on sitten itsepuristettu mehu, mutta toisin kuin monilla täällä, mun versioon tulee yhtä monta sitruunaa kuin appelsiinia. Juuri sopivaa sellaisen makuun, joka syö sitruunasiivuja myös paljaaltaan :P
nane_
Appelsiiniuunijäätelö!! Parasta. Sen tekeminen opittiin seiskaluokan köksän tunneilla marenkeineen kaikkineen, ja on jotenkin iskostunut takaraivoon niin, että sen osaisi tehdä vaikka unissaan. Namnam. Helppoa ja hyvää kesälläkin(:
4 appelsiinia
vaniljajäätelöä
1 valkuainen
2 rkl tomusokeria
Pese appelsiini, leikkaa lakki pois ja koverra hedelmäliha veistä ja lusikkaa käyttäen. Ohenna appelsiinin valkoista osaa kuoren alta, jos se on paksu. Täytä tyhjä kuori tiiviisti vuorotellen vaniljajäätelöllä ja appelsiinipaloilla.
Vatkaa valkuainen ja kaksi ruokalusikallista tomusokeria kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto appelsiineille ja kuumenna hedelmiä 250-asteisessa uunissa 4-5 minuuttia.
tuulielina
appelsiinisuklaa <3
Ninni
Parasta, mitä appelsiineistä voi tehdä, on ehdottomasti tuorepuristettu appelsiinimehu!
ida-
appelsiinisorbetti! Nam!
EMILia
Semmonen appelsiinilotta (?), eli sellanen söpö hyydykekakku :) Namnam!
Rubin
Appelsiini on herkkua hedelmäsalaatissa muiden hedelmien kaverina. Jos haluaa superherkkua niin salaatin sekaan lisätään hieman vaniljajäätelöä :P
Pirpana
Appelsiin vaatii kaverikseen ehdottomasti tumman suklaan. En juurikaan käytä appelsiiä leivonnassa/ruoan valmistuksessa, mutta tumman suklaan ja appelsiinin liitto on täydellinen. Appelsiinin kirpeys ja tumman suklaan täyteläisyys vain täydentävät toisiaan mahtavalla tavalla. Kun tämä liitto yhdistetään herkuimmasta herkkuun, eli juustokakkuun on menestys taattu! Tässä on monta kertaa hyväksi havaittu ohje! (Plussaa kakussa, että siinä ei ole juustokakulle ominaista keksipohjaa).
Mou Mou ole hyvä:
Appelsiini-suklaamoussekakku
Pohja
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
n. 1/2 dl appelsiinimehua
Täyte
3 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata
5 dl vispikermaa
1 dl maitoa
1 rasia (200 g) Appelsiini-tuorejuustoa, esim. Viola
3 rkl sokeria
3 rkl applesiinilikööriä, esim Grand Marnier (vaihtoehtoisesti voi raastaa 1 appelsiini kuoren täytteen joukkoon, jos ei likööriä halua käyttää)
Koristeluun
Ananaskirsikoita, sitruunamelissan lehtiä, tummaa suklaata lastuina
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi vaahtoon jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen. Kaada taikina pinnoitettuun voideltuun irtopohjavuokaan (sisäosan halkaisija n. 25 cm).
Paista 175 asteessa n. 15 min kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä.
Pese vuoka. Aseta leivinpaperi vuoan pohjalle. Pane jäähtynyt pohja takaisin vuokaan.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 – 10 min.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita 3/4 dl kermasta hyvin suklaasulaan kunnes seos on tasainen. Vatkaa loppu kerma löysähköksi vaahdoksi.
Liuota liivatelehdet kuumaan maitoon. Jäähdytä haaleaksi.
Sekoita tuorejuusto haalean suklaaseoksen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää sokeri, likööri/raastettu appelsiinin kuori ja liivateseos. Lisää kermavaahtoon kevyesti sekoitellen.
Kostuta pohja. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään jääkaapissa.
Irrota kakku tarjolle. Koristele. Nauti:)
MouMou
KIITOS!<3
Mea
OI!
Olin justiinsa tulossa sanomaan että kaikki appelsiinisuklaaleivonnaiset on aivan ihania, ja tuo ohje pelasti päivän! :)
Epa
Appellsiinit ovat parhaita sellaisenaan. Toiseksi parasta on(ainakin kesällä) appelsiinijäätelö! En tosin aio valmistaa sitä itse vaan hakea kaupan pakastelokerosta!
Lilja
Appelsiineista voi valmistaa appelsiinijuustokakkua! Se on ehdottomasti paras tapa syödä appelsiinit, hih ;)
Hanna
Appelsiinijuustokakku on myös minun mieleeni :) Varsinkin Dominokeksi-pohjalla!
makkaleena
Inhoan appelsiineja! Jotenkin pystyn niin samaistumaan tähän sun appelsiinikammoon, joten tuotteet kiinnostaa ehdottomasti :D Ainoa missä siedän appelsiinia on ystäväni tekemä appelsiinijuustokakku! Se on ehkä parasta ikinä, tosin mikä ei maistuis suklaan kanssa? ;) voin vinkata sulle ohjeen jos sen saan.
Reetta
Se on appelsiineista itse puristettu mehu. Juuri eilen sellaista tein, ah niin ihanan freesiä.
Yummy
Appelsiini on parasta kyllä ihan sellaisenaan – mitä sitä suotta hyvää makua milläänn muulla peittämään. Appelsiiniriisiäkin olen joskus maistanut ja se oli hyvää, mutta reseptistä ei valitettavasti ole tietoakaan…
Irvikissa
Appelsiinidrinksut on yleensä ihan parhaita, varsinkin kesällä!
Anni
Mun mielestä appelsiinit on parhaita ihan sellaisenaan. Mieluiten tuoreana suoraan puusta (esim. Turkin matkalla pääsin maistelemaan tuoreita appelsiineja, namm!). Kunnon hemmottelujälkkärin saa aikaan kun laittaa appelsiinin joukkoon suomalaisia mansikoita, viinirypäleitä, kiiviä, päärynää ja banaania. Kesäkimara! :)
pikku myy
itsekään en ole mikään appelsiinien ylin ystävä, mutta vastapuristettua appelsiinimehua ei voita mikään! ihana ja kirpeähkö vitamiinipommi aamuun.
Sannath
Appelsiinimehusta itse tehty mehujää tai pakastetut appelsiinilohkot, jos niitä käyttää esim. boolissa jäiden tapaan. (:
siirisofia
Mikään ei oo niin hyvää ku appelsiinijätski ! Omnomnom.
kerttu
raikas appelsiinijäätelö!
piupau
Allevon ateriankorvike patukka missä on appelsiinia! ihan parasta :D Ja tietysti vastapuristettu appelsiinimehu!
Shazz
Mua himottelis tää: http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/jalkiruoat/appelsiini-pannacotta.php Mmmm, harvoin tulee muuten edes ostettua appelsiineja. En oikein semmosenaan tykkää. Onneksi voin täältä nyt bongailla parhaita ohjeita ja kokeilla niiitä :) Eikä pitä unohtaa tuota unelmannäköistä pannacottaa ♥
Maiju
appelsiini-pannacotta on ihanaa!:)
laiiza
Paras herkku..? Voin sanoa rehellisesti, että ei mikään. Inhoan appelsiiniä, milteimpä kaikissa muodoissa. Ajattelin luottaa lempibloggaajaani tässä jutussa, ja kokeilla, miltä appelsiini jutut tuntuvat.
Petra
tietty jotain ihania drinksuja, mutta hyvää oli myös muinoinen yläasteella tehty appelsiini-kanakastike!
HHH
Vastapuristettu appelsiinimehu! Myös sangrian sekaan appelsiiniviipaleet sopivat täydellisesti;>
Eve
Itsepuristettu appelsiinimehu, nam!
Vadelmapilvi
Appelsiini tuore mehu on parasta! <3
mennienni
Appelsiinit ovat parhaita mehuna. Helppoa, yksinkertaista ja tajuttoman hyvää. :)
Heidi
Pelkkä tuorepuristettu appelsiinimehu on aivan namnamia, mutta appelsiinirahka kelpaa myös, mmm…
Emilia
Näin kesällä ensimmäisenä tulee mieleen että nauttisin appelsiinin lohkoina (myös “sisempi” kuori poistettuna) tuoreiden makeiden mansikoiden ja kermavaahdon kanssa, kuohuviiniä siemaillen. :)
menni
Nyt on kolme kovaa vaihtoehtoa.
Tuoreet appelsiinit ovat vaan makeudessaan ja mehukkuudessaan ihania iha nsellaisenaan. Toisaalta appelsiinijugurtti on pehmeän makoisaaa, mutta appelsiinijäätelössäkin on oma viehätyksensä.. Joku näistä siis!
Jenni
Appelsiineista tykkään erityisesti ihan sellaisenaan, myös appelsiinimehuna. Appelsiini sopii myös erinomaisesti erilaisiin smoothiehin, varsinkin nyt kun olen blenderin ostanut niin appelsiinia on tullut ängettyä vaikka minne :D
Karol
Kelkka drinkki!
Sara
Tein meidän äitille joskus muutamia vuosia sitten äitienpäivänä yllätykseksi jotain appelsiinihyytelöä ja nam kun oli hyvää!
Milski
Nyt tulee mieleen kaikkien aikojen paras herkku, nimittäin appelsiinijuustotorttu. Siihen tulee digestivemurupohja, johon tulee päälle mm. appelsiinituorejuustoa ja kermaa. Päälle koristeeksi tietenkin appelsiinipaloja. Ihanaa on kyllä 8)
nina
Brämhultsin smoothiesta saatu tähän ideaa eli appelsiiniä reilusti, mansikoita ja persikoita, johon sitten itse sovellan maun mukaan hieman siemeniä, kaurahiutaleita (pitää kylläisenä), acai-jauhetta, turkkilaista jogurttia/maitorahkaa, maitoa/tuoremehua sekä muutama jääpala jotka murskautuvat ja pitävät smoothien jääkylmänä pidempään :) Jos makeanhimoa täytyy tyydyttää niin sekoitan jäätelöä tai vaniljakastiketta.
Ondessa
Appelsiini-juustokakku dominopohjalla ja päälle vielä raastettu Marabou-appelsiinisuklaata <3 Ja oon taivaissa :)
Pientä vaihtelua siihen sitruunaiselle kakulle, mitä yleensä tehdään.
jjnita
Pääruuaksi kanaa appelsiini-kermakastikkeella, jälkiruuaksi appelsiini-kinuskijuustokakku. Heavenly or what?
Jenni
Maltan riisi on yhtä herkkuani mutta kaikista parhaimman fiiliksen tuo appelsiinimarmeladi, joka sekoitetaan kauan haudutettuun puuroon. Rakastan tuota yhdistelmää yli kaiken ja se on ehdoton lomaherkkuni. Kotioloissa jaksan harvemmin haudutella puuroa mutta hotelleissa ja laivalla saatan vetää sitä aamupalaksi kolmekin lautasellista jos ja kun siihen saa vielä marmeladien kuningatarta :)
Maltan riisiin menee kermavaahtoa, ripaus vaniljasokeria ja tavallista jos sattuu kovin happamia appelsiineja ja jämäksi jäänyttä kylmää riisipuuroa sekä tietty appelsiinia. Kerma vaahdotetaan ja sekoitetaan pilkottujen appelsiinien ja muitten sekaan. Lopuksi koko komeus siirretään lusikalla ääntä kohti.
Isoon lautaselliseen hyvin haudutettua kaurapuuroa laitetaan pari isoa lusikallista appelsiinimarmeladia ja sekoitetaan huolellisesti. Halutessa voi mukaan lorauttaa hieman maitoa. Näin perusmälsästä aamupuurosta tuli oikea gourmet-herkku <3 Sopii myös budjettivajeisen hemmotteluhetkiin.
NooranElamaa
Mää kyllä haluun appelsiinini ihan sellaisenaan kiitti vaan. Mut vihaan sitä kuorimista, joten yleensä ne jää kauppaan, vaikka niistä tykkäänkin :(
Tui
Olen varmaan tylsä, mutta rakastan paloiteltua appelsiinia jugurtissa! Tai tuorepuristettuna appelisiinimehuna aamulla, ah!
pinjap
Munki mielestä parasta on kun puristaa appelsiinistä mehut,mutta myös se ku puristaa mehut vanilijätskin sekaan :)
Elinäf
Oijoi! Appelsiini on suurta herkkua mulle; appelsiinisuklaa, appelsiinimehu ja tiikerijäätelö! <3
Parasta se on kuitenkin ihan vain sellaisenaan viipaleiksi leikattuna :)
Camilla
Appelsiini-suklaaneliöt!
Taikina
6 munaa
4dl sokeria
1 appelsiinin raastett kuori
150g tummaa suklaata/taloussuklaata (periaatteessa mitä vaan suklaata)
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
300g leivontamargariinia
4rkl puristettua appelsiinimehua
Kuorrutus
5dl tomusokeria
4rkl puristettua appelsiinimehua
2 appelsiinin raastettu kuori
1ps hasselpähkinärouhetta
Ja toimii siis normaalilla leipomisperiaatteella elikkäs:
-vatkaa munat ja sokeri, lisää appelsiinin raastettu kuori ja rouhittu suklaa
-sekoita kuivat aineet keskenään ja sulatettu margariini+appelsiinimehu keskenään, lisää vuorotellen seokseen, sekoita tasaiseksi
-kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, paista 175 asteessa n. 20 min
-anna jäähtyä
-Kuorrutusta varten mitataan tomusokeri, appelsiinimehu ja appelsiininkuori kattilaan. Sekoita tasaiseksi ja lämmitä kunnes seos on sakeaa
-lisää hasselpähkinärouhe ja lämmitä vielä hetki (Älä kuumenna eläkä keitä!)
-levitä kuorrutus tortun päälle ja leikkaa neliöiksi
Parasta hieman jäähtyneenä ja jähmettyneenä. Toimii myös ilman suklaata, jos niikseen haluaa.
Jenna
Mä rakastan appelsiiniriisiä tuorepuristetun appelsiinimehun kera :D Voisin elää sillä, mitään herkullisempaa appelsiineista en tiedä :)
ev_
Makea appelsiini on mun mielestä sellaisenaa ihan maailman parasta, mutta appelsiinista voi leipoa taivaallisen suklaisen appelsiinikakun. Se on niin hyvää. Suklaa ja appelsiini sopii tosi hyvin yhteen :)
neitiR
Sacherkakkuun täyteeksi esim marmeladina! ah herahti jo vesi kielelle…
elinannikki
Appelsiinit ovat parhaimmillaan ihan sellaisenaan ehdottomasti ILMAN lisämakeutuksia!!!! Pahoittelen tylsästä vastauksesta.
Hemulio
Appelsiinisuklaarahkapiirakka!!! :) Ihan täydellinen combo ja maistuuu ihanalta. Oon ite joskus testannu tuota kun ei löytynytkään tarvittavia aineita rahkapiirakkaan niin kokeilin sitten appelsiini ja suklaata, kyllä maistui :)
Piina
No appelsiinimehu hedelmälihalla :D voiko helpompaa herkkua ollakkaan?
Riina
En ole mikään kovin suuri appelsiinien ystävä, mikä johtuu ehkä siitä, että olen liian laiska kuorimaan niitä. :D Parhaimmillaan appelsiinit on musta hedelmäsalaatissa ja mehuna.
Alisa
Pistän sekaisin appelsiinin ja sipulin paloja raejuuston kanssa ja vähän salaatinkastiketta päälle on muuten hyvää!
Lellu
Appelsiinia kun laittaa hedelmäsalaatti omenan ja banaanin kaveriks niin namskis!
Marja
Mä tykkään kuoria appelsiinin (myös niiden yksittäisten viipaleiden kuoret/kalvot pois) ja laittaa hetkeksi pakastimeen, että jäätyvät pikkasen. Tulee ihanan viileitä ja virkistäviä naposteltavia. :D Sitten appelsiinia on myös kiva laittaa vaikka smoothien joukkoon, juustokakkuun (minkä moni onkin jo maininnut) ja erilaisiin salaatteihin ja rahkoihin. :)
kipa
parasta ikinä on kyllä appelsiinijäädyke. reseptiä en muista, joskus pikkutyttönä äidin kanssa sitä tehtiin kun halusin opetella jotakin hyvää tekemään.
maria
täydellinen jälkkäri!!!
appelsiinikeikauskakku
3 appelsiinia
1 prk rahkaa
4 liivatetta
1 dl kermaa
sitruunanmehua
sokeria
vaniljasokeria
tee näin:
kuori ja siivuta kaksi appelsiinia ja vuoraa niillä kulho. paloittele 1 appelsiini ja sekoita rahkan joukkoon. liota liivatteita kylmässä vedessä. liota ne kiehuvaan vesitilkkaan. vaahdota kerma ja sekoita kaikki aineet keskenään. mausta. kaada seos appelsiinien päälle ja laita kylmään hyytymään, mielellään yön yli. leikkaa näkyviin jääneet appelsiininsiivut varovasti kulhosta pois. kumoa tarjoiluvadille ja koristele mielesi mukaan.
Eveliina
Mango-appelsiinikakku, jonka ohje löytyy Kinuskikissan blogista on ihan paras. Jos haluaa suklaisen version, niin tulee kans aivan taivaallista, silloin Piltti-soseen tilanne vain vaihdetaan levyllinen sulatettua tummaasuklaata. Nam nam! :)
Siny
Appelsiini-Mango Fruitie, niin hyvää!
Ja näin kesällä aivan parasta herkkua :)
Anna
itsepuristettu mehu! njammm!
Hedy
Parasta appelsiini on aamuisin ihan raikkaana appelsiinituoremehuna. Mutta appelsiinilla maustettu suklaa on sitten iltaisin parempaa ;-) Appelsiiniriisi on myös ihana herkku!
Tiina
Yleensä appelsiinit ovat parhaita ihan sellaisenaan, mutta viime aikoina gradumotivaation boostaaminen on vaatinut järeämpiä aseita käyttöön. Motivaatio kulkee nimellä Appelsiini-suklaakakku! Tämä ei sitten ole mikään kevytversio. ;) Sain aikoinaan ohjeen ostaessani silikonivuoan mukana, mutta se löytyy myös hellapoliisi.fistä. Kakun on tarkoitus olla kiinteä (kuten normaali kuivakakku), mutta silti sisältä ihanan kostean suklaisen appelsiininen. Tämä ei siis ole mikään tavis tylsä kuivakakku!
Tässä ohje:
350g margariinia
3 dl sokeria
4 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
yhden appelsiinin raastettu kuori
50g appelsiininkuoripaloja
1/2 dl appelsiinin puristettua mehua
150g tummaa suklaata
1 dl maitoa
Kuorrutus: 250g tomusokeria, appelsiinin puristettua mehua
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan appelsiinin kuoriraaste, appelsiinin kuoripalat, sekä appelsiinimehu. Lisää toiseen osaan sulatettu suklaa ja maito, sekoita tasaiseksi. Jaa taikinat päällekkäin torvivuokaan. Paista 150 asteessa noin tunti, tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Sekoita tomusokerin joukkoon appelsiinimehua sen verran, että saat tarpeeksi sakean tahnan. Valuta tahna kakun pinnalle.
hanna-mari
appelsini-tomatti-sipuli salatti sopii loistavasti grillattujen ruokien lisukkeeksi.
ja tekeminen on helppoa kuin heinänteko.
kuori appelsiini poista myös se valkoinen mitä jää kuorista appelsiinin pintaan. viipaloi
viipaloi tomattia.
leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
lado ainekset vatiin ja lorauta päälle hieman oliviöljyä ja myllystä merisuolaa ja mustapippuri rouhetta.
Tiina
Minun suurinta herkkuani on Suklaa-appelsiini-tuorejuustokakku. Appelsiinista tarvitsen vain kuoren itse kakkuun, mutta kakun valmistuessa nautin sitten sellaisenaan tuon keltaisen hedelmän,joskus toisenkin..
Kakun ohje
200g digestivekeksiä
50g voita
200g maustamatontatuorejuustoa
1 purkki rahkaa
2 kananmunaa
3 tl vanilliinisokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
1 levy suklaata sulatettuna
2 dl vispikermaa
Tiia
Tein sillä sinun minttusuklaajuustokakku-ohjeella (http://moumou.indiedays.com/2011/03/21/minttusuklaajuustokakku/) juustokakkua, mutta sovelsin hieman. Nimittäin pohja tehtiin vaaleista täytekekseistä ja appelsiinituorejuustoa käytin maustamattoman sijasta. Tuli hyvää :)
Tuoreesta appelsiinista parasta on appelsiiniriisi. Ohjetta en muista, mutta eiköhän siihen tule keitettyä riisiä, appelsiinipaloja ja kermaa sekä makeutusta.
riina
Parasta, mitä appelsiineist saa. Nii leikkaa kokonaisen appelsiinin lohkoiks, kuorinee. Asettelee ne lautaselle ja ripottelee sokerii päälle. Taikka laittaa erillisee kulhoo sokerii. Se on oikeesti jotain niin parasta ! Varsinki kesällä ku ottaa pihal arskaa nii voi napostella appelsiini lohkoi :’)
riinam
Ehdottomasti vastapuristettu appelsiinimehu jäiden kera! Sitä parempaa herkkua ei olekaan (:
laura
Pelkkä appelsiinimehu ei varmaan riitä? :P Noh, se on kuitenkin parasta! Toinen on sitten drinksut, joissa on appelsiinimehua. Henkilökohtainen suosikkini on malibu+ananasmehu+appelsiinimehu = <3
Heidi G.
Tänä kesänä mun appelsiiniseksi suosikiksi on noussut Lidlin appelsiinijäätelö, nams! :)
choiru
Voisilmäpelin Eevaan voi aina luottaa:
http://blogit.mtv3.fi/voisilmapelia/2011/04/27/pannacottaa-ja-sananen-vaniljasta/
Pannacottaa yummy!
Aura
Tämä on ehkä tylsä vastaus, mutta olen vakaasti sitä mieltä, että ehdottomasti parasta on appelsiinituoremehu!
Saija
Mä en erityisesti tykkää appelsiineista, mutta se tunne kun ei löydä mehua jääkaapista, mutta löytääkin pari appelsiinia…. niistä tehty mehu voittaa ehdottomasti kaupan valmismehun :D
sni
yksinkertaisesti tuorepuristettu appelsiinimehu, jääkylmänä!
Katja
Appelsiini jogurtti! parasta =)
JJomi
Appelsiinit ovat kyllä parhaimmillaan sellaisenaan, kunhan joku muu kuorii ne.. :D
Helena
Tuorepuristettu appelsiinimehu =)) itsetehtynä.
Saara
Tää ois täydellinen arpavoitto. Pari päivää sitten loppui yhtäaikaa moni rasva ja varsinkin uuen vartalovoiteen etsiminen on hankalaa. Tätä testaisi kyllä mielellään.
Ensimmäisenä appelsiiniherkuista tulee mieleen yksi, mitä tehtiin yläasteella kotitaloustunnilla. Ja sen jälkeen monet monet kerrat kotona. Tarkkaa reseptiä en muista mutta suurinpiirtein kuitenkin. Tämän nimi vois olla uuniappelsiini-jäätelö-marenki-unelma:
Appelsiini halkaistaan kahtia. Kummastakin puolikkaasta kaavitaan hedelmälihat irti kuoresta. Helpoin varmaan ruokalusikalla lusikoida appelsiini kulhoon, koska tarkoitus on siis saada sellasta mössöä, eikä kokonaista klönttiä. Kun kuori on tyhjä ja hedelmäliha palasina, kipataan appelsiini takaisin kuoreensa. Hedelmälihan päälle laitetaan vaniljajäätelöä oman maun mukaan, ei kuitenkaan hillitöntä määrää. Jäätelö peitetään vielä kerraoksella itsetehtyä marenkia (kananmunan valkuaista ja sokeria kovana vaahtona, eikö niin?). Näin on siis kaksi appelsiinin puolikasta, joissa hedelmäliha on irtonaisina paloina kuoressa, jäätelöä ja marenki. Puolikkaat nostetaan joko pellille tai reunalliseen vuokaan (pysyy varmemmin pystyssä) ja laitetaan uuniin. Lämpötilasta en ole varma, mutta varmaan melko normaalilla 175-200 astetta pääsee jo pitkälle. Appelsiineja pidetään uunissa niin kauan kunnes marenki alkaa saada väriä ja kypsyä. Jäätelön on tarkoitus sulaa hieman muttei kokonaan marengin ja hedelmälihan välissä.
Ihan uskomattoman vaikea selittää, kun ei ole kirjoitettua ohjelappua itsellä. Toivottavasti tästä löytyy kuitenkin jonkunlainen idea ja pääset kokeilemaan :p Tähän ei tarvi edes kummoisempia aineksia.
hanna
no eipä tarvinnu kauan miettiä, appelsiinisuklaa nimittäin! eikä siinä saa olla mitään helvetin krokantteja! >:I joskus kun olin kersa, ingmanilla tms oli ilmeisesti kausituotteena appelsiinisuklaajätskiä, jota myytiin vaan 2l paketeissa. itken sen perään joka kesä edelleenkin! :D
while
En syö juurikaan appelsiineja, enkä varsinkaan kuori niitä (en voi vain sietää sitä hajua käsissä yms), mutta ei ole kyllä tuorepuristetun appelsiinmehun voittanutta, sen vuoksi voisin vaikka uhrautuakin… ;)
Hibbuli
Yksinkertasesti parasta on vastapuristettu appelsiinimehu! <3 Siihen jäitä vielä niin omnom! :)
Olga
En syö hedelmiä juuri koskaan, mutta joskus ostan appelsiineja ihan vain tätä tehdäkseni: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=646
Appelsiinitäytteinen tumma suklaa on myös ihan vastustamatonta, namm.
Laura
Ehdottomasti sangria! Tehtiin sangria sitten puna- tai valkoviiniin (itse pidän PALJON molemmista), se ei ole mitään ilman appelsiinia! Joukkoon lisätään myös muita hedelmiä, kuten omenaa ja banania sekä limpparia (Sprite). Sekaan voi laittaa myös sokeria, jos siltä tuntuu. Potkua sangriaan saa lisättyä brandylla, vodkalla… Sangria on kesäjuomien ykkönen!
Tikkaritikkari
Se vanha kunnon appelsiiniriisi, jonka ohje pitäisi taas mammalta ruinata :)
mimma
ai että lohta appelsiini-kermakastikkeessa <3
Nemmis
Mikään ei voita lasillista kylmää appelsiinimehua <3
santra
Mä tykkään laittaa appelsiinia smoothieihin. Kaikenlaisia yhdistelmiä olen kokeillut, mutta paras taisi olla hyvin yksinkertainen appelsiinia, jäisiä mansikoita ja omenamehua.
Anna
appelsiinisuklaa <3
NN
Niinä aamuina kun ei jaksaisi nousta kouluun niin päivän saa paremmin käyntiin juomalla kylmää appelsiinimehua! Piristää tosi paljon! (:
Minkki
Appelsiinit kelpaavat ainoastaan sangriaan tuomaan väriä ja hieman makua :)
PN
Ihana arvonta ja rakastan appelsiinintuoksuisia tuotteita. Voi suosi onni kerrankin!
Yksi appelsiinisuperherkku on tämä: http://kiloklubi.fi/reseptit/avaa/J%C3%A4iset-appelsiinit/1095/
ihanan raikasta ♥
sohvi
Appelsiini-suklaamousse! Niin ykköstä, varsinki ku laittaa sitä appelsiiniä tärpeeks niin että sen maistaa.
Neela
Tuorepuristettu mehu on ainakin mulle ihan ykkönen!
katih
Appelsiinikiisseli tai ihan vain vastapuristettu appelsiinimehu. Muuten en kyllä appelsiineja syö.
Adeletar
2cl vodkaa
2cl Passoa-likööriä
Itse puristettua appelsiinimehua
Jäitä
Sekoitetaan ja kaadetaan pitkään lasiin, nautitaan auringonpaisteessa :)
Iitu
Appelsiinijuustokakku on herkkua! :)
eemi
jotta en olisi kunnon tylsimys ja vastaisi pelkästään appelsiini sellaisenaan tai herkullisesti vastapuristettuna, vaikkakin molemmat omia suuria herkkuja niin pakko heittää tähän että appelsiini-vanilja rahka on jotain parhautta! :)
tittapi
vastapuristettu appelsiinimehu on yksinkertaisesti täydellistä <3
Henna
Appelsiini ja suklaa on toimiva parivaljakko! Vaikka sitten molemmat tuoreeltaan popsittuna. Tuli mieleen ainakin Lidlissä myytävät appelssiini-suklaatikut <3 Ehkä niitä pystyisi soveltamaan kotonakin?
Kesäisin hyvää on itse tuoreesta appelsiinimehusta tehty mehujäätelö :)
Miia
Itsehän en appelsiinisuklaata ole valmistanut, mutta ylivoimaisesti paras yhdistelmä on siis tumma suklaa, jossa on appelsiinikrokantteja.
Jenna
Appelsiinilotta!! Teimme sitä kotsan tunnilla, ja ihastuin täysin ♥____♥
Tässä ohje: http://reseptivihko.net/appelsiinilotta
Etsin netistä kun en muistanut ulkoa.. :D
Paula
Appelsiinimehu Tai appelsiinikakkua. Tässä sulle toimitukseen ohje ja muillekkin. Valmistusaineet
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 tl soodaa
200 g voita
1 dl paistonkestävää appelsiinimarmeladia
1 prk (200 g) kermaviiliä
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita voisulaan appelsiinimarmeladi ja kermaviili. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Kaada taikina voilla voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 50 – 60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa, jotta pinta ei tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Pauliina
Ehdottomasti paras appelsiiniherkku on mielestäni appelsiineista puristettu mehu. <3 Raaskin tehdä sitä vain harvoin, koska siihen kuluu niin paljon appelsiineja, mutta nautin siitä sitten sitäkin enemmän silloin kun sitä teen. :)
Anniina
Namnamanma. Appelsiinisuklaa<3 Maraboulta löytyy levynä, mutta jos haluaa "itse" tehdä jotain niin menee osoitteeseen myswisschocolate.ch ja klikkailee suklaan ja pistää appelsiini mauksi. naminaminami. Siihen vielä hasselpähkinöitä kaveriksi niin voi jukra ku ei malta postin tulemista!
poppaliini
Kun luin kysymyksen, heti tuli mieleen että pelkät appelsiinit yksinään, sillä en hirveästi pidä esimerkiksi appelsiinimehusta tai appelsiinimarmeladista yms, joten leivonnaiset joissa on appelsiinia, eivät myöskään ole kovin mieleeni. Mutta kun muut olivat kommentoineet, että appelsiinisuklaajuustokakku, niin mieleni ehkä muuttui. Se kuullostaa erittäin hyvältä! :D
Cerp
Tuorepuristettu appelssiinimehu! Sitä parempaa appelsiinista ei varmaan saakaan, appelsiinit sellaisenaan ovat ällöttäviä kaikkine naruineen :D
Hanna
Joskus (vuosia sitten:) Lontoosta sai appelsiinisuklaata, joka oli jotenkin puristettu appelsiinin muotoiseksi palloksi, ja tämä pallo sitten lyötiin kovaa esim. lattiaan, jolloin pallo “hajosi” viipaleiksi – saman näköiseksi kuin oikea appelsiini. Tiedä sitten oliko tässä parempaa maku vai “hajottamisprosessi” :D
Varsinaisestihan tätä herkkua ei itse voi valmistaa, mutta kokeilemisen arvoinen se ainakin on :)
J-ess
Appelsiinilotta. Syntisen hyvää ja todella helppo tehdä!
Sannah
Mielestäni appelsiini on parhaimmillaan jääkappikylmänä, ihan pelkälteen lohkottuna tai mehuksi puristettuna. Jos oikein herkkuhammasta kolottaa niin silloin mikään ei voita appelsiini-mangojuustokakkua :P nam!
Ebu
Ihan ehdottomasti parasta maailmassa on kun laittaa appelsiinimarmeladia tähän suklaakakkuun (ohjeessakin mainittu):
http://www.kodinkuvalehti.fi/ruoka/resepti/240/suklaasydan
Itse olen käyttänyt ihan kaupan marmeladia mutta miksei sitä voisi itsekin vääntää :D mut toi kakku on parasta ikinä!<3
mie
Kesäinen raikas appelsiinirahka, ripaus vaniljaa seassa. nam :)
Tui
Mikä on parasta herkkua, mitä appelsiineista voi valmistaa?
Appelsiinistahan saisi vaikka mitä. Itse rakastan appelsiinia ihan sellaisenaan tai sitten tekisin siitä omenaa,kiiwiä ja muita hedelmiä apuna käyttäen smoothieta.
Muutaman kerran tehnyt ja on kyllä semmoinen vitamiinipommi, että jos sillä ei pysy hereillä niin ei millään. :)
Tanija
Ehdottomasti appelsiinilotta! Opin sen tekemään yläasteen köksän tunnilla ja tein sitä varmaan vuoden vähintään kolme kertaa kuukaudessa, äiti rupesi jo vähän ärsyyntymään jatkuvaan appelsiinilottaan jääkaapissa.. :)
Ainekset:
3 appelsiinia
2 dl rahkaa
2 rkl sokeria
3½ liivatelehteä
1 dl kermaa
1 dl appelsiinimehua
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.
2. Kuori ja viipaloi appelsiinit.
3. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho appelsiiniviipaleilla ja jos jää appelsiinin paloja niin pilko ne pieniksi.
4. Lisää appelsiininpalat sokerin kanssa rahkaan.
5. Kuumenna appelsiinimehu ja liuota puristetut liivatelehdet mehuun, sekoita ja anna jäähtyä.
6. Lisää mehu rahkaseoksen joukkoon, hyvin sekoittaen.
7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahkaseokseen.
8. Laita kulho jääkaappiin vähintään 2 tunnin ajaksi tai vaikka yön yli.
9. Kumoa hyytelö tarjoiluvadille.
10. Kasta kulhon pohja kuumaan veteen niin irtoaa paremmin.
EliZaaa
Ehdottomasti parasta on appelsiinirahka!!
Ohje:
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
2 appelsiinia
2 dl kuohukermaa
250 g maustamatonta rahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Keitä riisi ja jäähdytä se kylmän veden alla.
2. Kuori ja paloittele appelsiinit.
3. Vatkaa kerma.
4. Sekoita keskenään riisi, rahka, appelsiinit ja sokeri. Lopuksi lisää kermavaahto.
marsa
Paras appelsiiniherkku on semmone appelsiinihyydyke.
Appelsiinista leikataan eka sellasii ohuita viipaleita ja niille täytetään jälkiruoka kipon seinämät. Sitten tehdään sellanen hyydyke juttu mihin tulee appelsiin mehua ja jotain jugurttia (en muista kunnolla ainesosia, mutta kyl varmaa jostai netistä löytyy kun hakee). Se kaadetaan jälkiruokakippoon appelsiini viipaleitten keskelle. Sitten se laitetaan jääkaappiin ja annetaan olla siellä jonkin aikaa ja sitten se kumotaan lautaselle. Se on tosin nätin näköinen! (: ja tietty hyvää!
Karo
Koska appelsiini ei ole minunkaan suurinta herkkua, lähtisin siitä että appelsiinista valmistetaan ensin Cointreau:ta, jota sen jälkeen käytetään jonkin hyvän jälkiruoan valmistuksessa. :)
Annnne
Appelsiinirahka <3 tarvii kermaa, rahkaa, appelsiinia, sokeria.. Nam!
LauraL
Appelsiiniriisi, appelsiinipirtelö, tarkkaa ohjetta en muista mutta jädee ja appelsiinia nyt ainakin siihen tulee..
Ja appelsiinikiisseli maitokiisselillä (tulee hyvää kun laittaa tavallisen maidon joukkoon kookosmaitoa).
Myös appelsiini pelkästään tai mehuksi puristettuna on hyvää.
Mari
Appelsiini-valkosuklaajuustokakku appelsiinikiilteellä ja valkosuklaa koristeilla. Omnom.:D
Tietysti lämpiminä (tai sateen jälkeisinä viileinäkin) kesäaamuina jääkylmä appelsiinimehu jäillä on jotain parasta. :)
Lenni
Sellanen charlotte russe-tyylinen jälkiruoka, jossa ne kääretorttuviipaleet on korvattu appelsiiniviipaleilla. Sitten täytteeks vaan jonkun näkönen appelsiinininen rahka tai vastaava :) Ainaki näyttää upeeltja ja sopii varsinki kesään, jossei muuten tykkää :D
M
Paras herkku on appelsiinismoothie, nams! :)
janni
appelsiinijuustokakku!:)
nannas
Appelsiinista puristettu mehu on tosi hyvää ja raikasta. Tajusin just vasta, että käytän tosi vähän appelsiinia kun leivoni. Täytyypä nappasta täältä joku herkullinen resepti :)
Henna
Kyllähän se appelsiini on parasta ihan pelkistään, mutta jos sille nyt pitää jotain tehdä, niin sitten appelsiini-punasipulisalaatti!
Se on 4:1, eli neljä appelsiinia yhteen sipuliin.
elel
Yleensä en tykkää mistään appelsiinista valmistetusta, mut appelsiinijuustokakku tekee tässä poikkeuksen. Nam!
juelah
Appelsiinit on tosi hyviä ihan sellasenaankin mutta parasta on ehdottomasti appelsiinisuklaamousse! (johon voi vielä dipata mansikoita jos tahtoo ihan tosissaan herkutella)
wilma_
Appelsiinista haluan ne “sisäkuoretkin” pois. Silloin se hedelmä on suussasulavaa. En ole tainnut itse mitään ikinä appelsiinista kokata, mutta kyllä se rahkassa vaan hyvälle on maistunut.
Maija
Oon maailman laiskin leipoja mutta kuitenkin aikamoinen herkkusuu ja tä yhtälö ei todellakaan oo mikään toimiva yhtälö! Mutta vaikka en osaa appelsiinijuustokakkuja vääntääkään, niin yhden herkun osaan tehdä; jäädytetyt appelsiinit!
Otetaan appelsiini, laitetaan puoliksi ja koverretaan puolikas tyhjäksi. Puolikas “kuppi” täytetään sitten mieleisellä täytteellä; itse tykkään sekoittaa rahkaa, chiliä ja tietenkin appelsiinia. Heitetään hetkeksi pakastimeen ja hetken kuluttua ihanan raikasta kesäherkkua on tarjolla. Hiukan kuin jätskiä mutta paljon terveellisempää! :) Ja kaupanpäälle ihanat tarjoiluastiat! :)
TiinaE
Appelsiinipirtelö :p niin oudolta kuin se kuulostaakin! taivaallistsa
LindaR
tuorepuristettu appelsiinimehu<3
hannian
ehdottomasti appelsiinikeikauskakku, appelsiinicharlotta, millä nimellä sitä nyt haluaa kutsua! tuli tehtyä joskus koulussa köksän tunneilla ja oikein nannaa on vaikken muuten suuri appelsiinien ystävä ole;)
Tarja
Ihana palkinto! Minulla on juuri saman merkin kookos-tuotteita käytössä ja tykkään sekä suihkugeelistä että vartalovoiteesta. Ja mitäkö appelsiinista: niistä puristetaan ihanaa mehua aamiaiselle – mikäs sen parempaa! :-)
Riina
HeiP, tää ei nyt liity mitenkään aiheeseen, mutta mietin, että paljonko olet pitkä ja paljonko on painosi? Ymmärrän kyll, jos kysymys on liian henkilökohtainen, mutta näytän iin hyvälle ja itsellä motivaatio hukassa ja iso urakka vielä edessä:). Ihanaa viikonloppu ja kiitos ihanasta blogistasi! <3
MouMou
Enpä itse asiassa tiedä tarkasti kumpaakaan.:)
Riina
Anteeksi kirjoitus virheet:). Sinä näytät siis mahtavalle!!!!
Safiiritar
Appelsiinihyytelökakku
Pohja: 200g keksejä ( jotkut täysjyväkeksit on tässä parhaita) 75g voita
Murenna keksit ja sekoita pehmeän voin kanssa, kaada seos irtpohjavuokaan ja laita viileään.
Täyte: 4dl piimää
2dl kermaa ( tai esim. Flora vispiä)
2 tl van.sok
1 dl sok
3 rkl sitruunamehua
6 kpl liivatalehtiä
n.kahden appelsiinin raastettu kuori
hieman appelsiinimarmeladiamarmeladia
Vatkaa kerma ja lisää joukkoon piimä ja sokerit, sekä marmeladi ja appelsiininkuoriraaste. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita sitruunaliivateseos täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita takaisin viileään.
“Kuorrute”: 3 dl appelsiinimehua
1dl vettä
5 liivatelehteä
Kiehauta vesi ja sekoita siihen liotetut ja puristetut liivatelehdet. Sekoita joukkoon mehu ja kaada varovasta mieluusti jo hiemän jähmettyneen täytteen päällä. Laita viileään ja anna hyytyä.
Koristele valmis kakku vaikkapa purkkimandariineilla, kiivillä, viinipypäleillä tai ihan sillä appelsiinillä, myös suklaa sopii koristeluun.
Älyttömän hyvää! Yks suosikkki kakkuohje miun mielestä :)
ellivee
appelsiinia ja kermaviiliä, päälle tarvittaessa sokeria :P
elisa
Appelsiinisorbetti! Mullakin on “appelsiinikammo” johtuen sitrusallergiasta (jo sitrushedelmien hajukin etoo ja ahdistaa, tulee olo että saan välittömästi allergiakohtauksen), mutta appelsiinisorbettia olen joskus syönyt ja siitä tykkäsin. Reseptiä ei valitettavasti ole antaa, koska en edelleenkään uskalla sallia ko. hedelmiä kotiini allergiankohtauksen pelossa…
Petu
Musta appelsiini on parasta tuoreena lohkoiksi leikattuina( niin että kuorikin on mukana) ja pitkän sunnuntaiaamiasen lomassa nautittuna :)
Ja seuraavaksi täytyy kokeilla appelsiinimangolassia, vaikutti hyvätä aamiaisjuomalta!
dancer
Suklaamoussen joukkoon laitetaan pilkottua appelsiinia. Ihanaa!:)
Ja juomaksi virkistävää itsetehtyä appelsiinijääteetä. Jäähdytät vain lempiteetäsi ja lisäät puolitetut appelsiinit jo heti kuumaan teehen jolloin mehu irtoaa vaivatta. Helppoa ja raikasta!:)
sannnna
Tequilaa, appelsiiniviipaleita & kanelia päälle. Son siinä!
efface
Appelsiineista puristettu mehu on täydellistä kesäjuomaa :)
momo
Parasta on ite puristettu appelssinimehu mutta ehdottomasti silleen ettei siinä ole hedelmälihaa…smootiessa on kanssa kiva olla hieman appelsiinia mukana
ros
Itsepuristettu appelsiinimehu, nam!
piia
Appelsiinimehu, totta kai! Vaikka appelsiinit ovatkin parhaita ihan sellaisenaan.
Melli
Näemmä joku oli jo ehtinytkin appelsiiniuunijäätelön reseptin tänne laittaa, mutta vastaan silti saman :D Ja tietysti itsekin juurikin seiskaluokalla tuon ensimmäistä kertaa köksän tunnilla opettelin tekemään. Mutta erinomaisen hyvää se on, kannattaa ehdottomasti kokeilla :)
viivi
Appelsiinin palaset pakastimeen jäätymään, niin saa maistuvia mehujäitä :)
Miisa
Appelsiinit on ihan omiaan rahkassa ! Ensin vatkataan purkki kermaa ja pistetään se sekaisin rahkan kanssa (sitäkin siis yksi purkki). Siihen sitten makeutus joko sokerilla tai makeutusaineella ja appelsiinipalat sekaan ! Superherkkua tästä saa, jos heittää mukaan jotain kirpeitä marjoja :)
Shekerim
Tämä on tosi hankala, koska en juuri pidä appelsiinien mausta. Sanoisin kuitenkin, että puristettu appelsiinimehu maistuu ainakin minun mielestäni parhaimmalta mitä tästä hedelmästä saa aikaan.
Jenkha
Rakastan appelsiinin pirteää makua ihan itsessään, mutta myös kanan kanssa tuo iloinen hedelmä on oivallinen seuralainen! Tässä herkullinen ja terveellinen esimerkki:
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=646
Orange power!
paloan
Paras janojuoma vissyvesi+appelssiinimehu+jäitä
Sarana
Appelsiini, viinirypäle ja banaani hedelmäsalaatti, johon lisään raejuustoa (tai vähemmän terveellisenä päivänä kermavaahtoa..) :)
saaraws
http://www.kinuskikissa.fi/appelsiini-mangojuustokakku/?ref=34
Tein serkun synttäreille, ja kyllä sai kehuja!
Reetta
Kuten moni onkin jo sanonut niin myös mun mielestä appelsiinit on yksinkertaisesti parhaita sellaisenaan. Tykkään leikata niistä sellaisia paloja, kun aina laitetaan drinkkien reunaan. Paloittelu ja syöminen hoituu silloin supernopeasti! :)
Mursu
Tuorepuristettu appelsiini mehu on parasta parhautta!!
Mutta järjettömän kostea appelsiinisuklaakakku on kyllä melkistä yhtähyvää!
Ai että nyt tekee mieli kaikkea appelsiinista, kun luki näitä kaikkia muitakin herkkuvastauksia :P
Inkkuww
appelsiinit appelsiineina tai sitten jugurtin ja myslin kanssa mmmmmm… <3
Jasmine
Tehtiin joskus kolussa köksän tunnilla sellaisia appelsiini uunijäätelöitä, jotka oli melko hyviä;)
appelsiinista leikattiin “hattu” ja sisusta kaiverrettiin ulos, sitten tyhjä appelsiini täytettiin vanilijajäätelöllä ja appelsiista kaivetulla hedelmällä. Sitten kansi päälle ja uuniin:)
Saattoi niihin kyllä jotin muutakin tulla kun tarkemmin ajattelen mutta en nyt saa päähni että mitä :D
Appelsiini sopii myös porkkanakakun kuorrutteeseen yllättävän hyvin.
Lise
Aivan ehdottomasti parasta mitä appelsiinista saa on muinoin 7. luokan köksässä tehty appelsiini-lotta rahkahyydyke:)!
ohje täällä: http://reseptivihko.net/appelsiinilotta
ihanan appelsiinisia tuotteita!:D
Määä
Tuorepuristettu appelsiinimehu. Ja niinkuin joku totesikin, appelsiinipaloista saa pakastettuna “mehujäätä”. Sopii auringonottohetkiin.
sofia
mun lemppari on hedelmäpommi-jogurtti ja sinne sekaan appelsiini paloja pilkottuna! :D
maiju
Appelsiinimarmeladi paahtoleivän päällä : -).
satsumas
En aikaisemmin syönyt appelsiineja kuin pari vuodessa, mutta nyt kokeilin tehdä appelsiinirahkaa, johon tulee kermavaahtoa ja jäin koukkuun. Nams :)
Nopsukka
Itse tykkään ihan vaan laittaa pakastimeen appelsiinin viipaleita ja antaa niiden olla siellä jonkun 40 min. Joskus laitan myös vähän sokeria päälle. Tulee ihania kylmiä makupaloja, jotka käy ihan karkista ja mikä parasta, ne ei ruiski yhtään.<3 :-)
Piitu
vastapuristettu appelsiinimehu tuoreista appelsiineistä
EPPI
vastapuristettu appelsiini mehu! TSAJAJAJAJJAJ nam:) arvonnassa mukana, hih.
Anniina
Appelsiini(tuore)juustokakku ehdottomasti! :) Ja sellaisenaankin maistuu kyllä hyvin !
maidelin
Tää ei nyt oo resepti, mutta se Marabown appelsiinisuklaa tms. on maailman parasta suklaata!<3 Appelsiini ja suklaa soppii muutenkin yhteen.
Minna
Appelsiinit, tämän tytön lemppariherkku! Kumpa niitä vain saisi ympäri vuoden yhtä herkullisina kun ne ovat talviaikoina :) On kyllä nannaa puristaa mehua suoraan appelsiinista. :)
nipsu2
No tietenkin vanha kunnon appelssiinikiisseli mitä äiti teki lapsena kotona kun haluttiin karkkia! En kuollaksenikaan muista miten sitä valmistettiin, mutta kyllä se makean nälkään meni.
Ylioppilasjuhlissa isä halusi yllättää vieraat ja valmisti omatekoista appelssiinikossua muutamaa viikkoa aikaisemmin. Eli appelssiinit palasiksi ja kossupullon pohjaan. En voi suositella kenellekkään :D
Linppu
appelsiinivalkosuklaajuustokakkunamnam !
Laura
Appelsiini on muuten aika jännä hedelmä, sitä ei tuu hirveesti käytettyä missään ruoassa, mutta kerran sain maistaa itsetehtyä appelsiinisalsaa ja se oli kyllä hyvää! :)
mira
itsepuristettu appelsiinimehu<3
Minelli
Jääkylmä vastapuristettu appelsiinimehu!
Sen voittanutta ei ole!
E
Parasta herkkua mitä appelsiineista voi valmistaa (ja ainoa mitä valmistan niistä) on appelsiinista itse puristettu tuoremehu. Ja hedelmälihat joukkoon, avot! Mikään ei ole parempaa ku aamulla hörpätä tuore itse puristettu mehu nassuun :).
minna
Itse olen kanssa ollut koko elämäni hieman appelsiinikammonen eikä mikään appelsiininen ruoka/juoma ole houkutellut, mutta vähän aikaa sitten kokeilin kaverini ehdotuksesta itse puristettua appelsiinimehua ja yllätyin itsekkin että tykkäsin siitä.
En tiedä sitten mikä muutti käsitykseni, mutta nykyään jos on aikaa ja jaksan teen itselleni lasillisen itsepuristettua appelsiinimehua jäiden kera ;)
Simppeli, mutta hyvä piristys aamun tai mihin aikaan päivässä tahansa :)
Maikki
Hirveästi en appelsiineista välitä, liekö syynä sitten liian vaikea kuorittavuus (:D) tai appelsiinimehun tuju maku, mutta appelsiini-uunijäätelö on huippua! Eli tyhjäksi kaavitun appelsiinin kuoren sisään appelsiinin paloja, jäätelöä ja päälle marenkia -> uuniin niin että marenki vähän ruskettuu. Nam!
Una
Jäiset aplarit! Kuorii appelsiinin-pari kalvoineen ja pakkaseen tunniksi tai muutamaksi.Makuasia miten nämä tykkää, ihanan vilvoittavaa helteellä ja jos pitää vaikka yön yli voi ottaa rannalle mukaan rasiassa tms. Käyvät myös drinkkien viilennykseen jäisinä ;)
viuvau
Sima! Jos itse haluaa ainakin kerran elämässään tehdä simajuoman vapuksi (tai miksei muutenkin) itse, niin ehdottomasti sitruunan lisäksi myös appelsiinia! Maku on makeampi, hyvällä tavalla.
Eve
voi ei, oon ihan kauhee tylsis, mut appelsiinimehu on parasta ikinä. tulee niin lapsuuden sunnuntaiaamut mieleen :)
pauliina
appelsiinimehu on parasta
Suvi
Appelsiinimehujää tietty. ;)
Lenniina
Mun mielestä parasta mitä appelsiinista saa on appelsiinisorbetti. Tarvitaan paljon appelsiinimehua,jääpaloja,pakastettuja appelsiiniviipaleita ja tehosekoitin. Kaikki vaan sekasi vähä jokeria messiin ja pakasteeseen muutamaks tuntii..
helmi
appelsiinikana riisin kera, nams! resepti on vanhasta yläasteen köksän kirjasta, mutta edelleen toimii :D
Emmi
Appelsiinijuustokakku!!
emmuska
Paras herkku mitä appelsiineistä voi valmistaa on kaikessa yksinkertaisuudessaan tuorepuristettu appelsiini mehu! :) mikä onkaan niin piristävää aamulla kuin itsepuristettu mehu, ja tietenkin kaikkien hyvien vitamiinejen kera. me likey! :)
Niina
Appelsiinisorbetti! Sopii mainiosti kesäiseksi herkuksi ja on helppo valmistaa. Ja itse valmistettuna siihen jää helposti sellaisia pieniä appelsiinin hedelmälihamuruja, joista tulee ihanan kotitekoinen fiilis :)
Satu
Appelsiiniriisi on ikuinen lapsuusherkku :)
Hetu
Harvemmin tulee mitään appelsiineista valmistettua mutta appelsiinikiisseli on kyllä hyvää:)
: ) Pirtsakka :)
Ai ai ai kun ihana voitto ja sitähän minäkin lähden tavoittelemaan :)
T-MR
APPELSIINIRIISI on parasta! Siinä on appelsiinin paloja, riisiä ja vaniliakatiketta sekoitettuna yhteen. Annetaan hetken vetäytyä jääkaapissa ja tadaa: ihanan raikas ja hieman makea jälkiruoka/välipala on valmis =)
Jenniemi
Mie tykkään aika rajoittuneesti appelssiineistä. Pitää olla just sopivan makee ja mehevä, mutta ei kuitenkaan liian märkä ja limanen. En pidä appelsiinin mausta paikoissa, johon se ei mielestäni kuulu – kakuissa, jugurtissa, puurossa….Yfh. Vastaankin siis tuorepuristettu mehu! Se on herkkua se :)
Tuoksuna pidän appelsiinistä hurjasti, kuten myös muista sitrushedelmistä. Luulenkin, että nää tuotteet ei kauaa hyllyssäni vanhenisi.
Marja-Liisa
Appelsiini-sipulisalaatti, yksinkertaisen hyvää! Ja kakun päällä appelsiini tykkää vuohenjuustosta.
RiikkaMarika
Mehukkaat appelsiinit on parhaita ihan sellaisenaan. Ja itse puristettu appelsiinimehu tulee ehottomana kakkosena.
hennamaria
Mä en itseasiassa oikein käytä appelsiinia muuten kuin mehussa ja karkeissa :D Mä vihaan appelsiinin kuorimista ja niitä siemeniä ja kaikkee muuten ihan hyvää kyllä ! :)
tiiu
appelsiinicharlotta
Suvi
Appelsiinit tulee yleensä syötyä sellaisenaan. Appelsiinikakkua olen tehnyt muutaman kerran ja se on kyllä hyvää.
Sara
Appelsiiniriisi :)
Mona
Täytyy nyt vastata maailman tylsimmin: vastapuristettu appelsiinimehu! Se on maailman parasta. Aloitan jokaisen aamun, kun vaan suinkin ehdin, sillä. Nam!
sonja
varmaankin ihan ite puristettu mehu:) (tai jos hedelmäsalaatin voi laskea appelsiinistä valmistetuksi, niin se!)
annna
Appelsiinijuustokakku on ihan hirmu hyvää! Ihanan raikasta ja nätin näköinenkin :)
Maiqu
appelsiiniriisi
aikku
okei tää kuulostaa varmaan tylsältä, mut mikään ei voita tuoreista appelsiineista puristettua mehua! ja itse kun puristaa omin käsin (en omista puristinta..) niin nautinto on entistä suurempi kun mehu on tuskan ja työn takana :D
Ronja
supertiikeri jätski <3
(tästä puuttuu nyt se appelsiinin kanssa maustellu, mutta kun sen voi tehdä erillä tavoilla, mielikuvitusta kehiin vaan ;D)
3 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria
3 dl kuohukermaa
Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Tomusokerin siivilöiminen on tärkeää, jotta jäätelöstä ei tule paakkuista.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi,
samoin kerma.
Valkuaisvaahdon pitää olla niin kovaa, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.
Lisää keltuasvaahtoon kerma- ja valkuaisvaahto.
Mausta jäätelömassa ja pakasta se. Sekoita jäätelöä pari kertaa pakastamisen aikana, jotta rakenteesta tulee hyvä.
j20
Ai miten niin haastavampi kysymys? Appelsiinijuustokakku tietenkin :o
Mizzy
Appelsiini dipattuna sulaan suklaaseen ♥ Ja sitten ihan appelsiinimehu.
Lammas
ite tykkään ku vatkaa eka yhen tai kaks kananmunan valkuaista ihan jämäkäks vaahdoks, joka siis pysyy siinä purkissa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Sen jälkeen siihen puristaa appelsiinista mehua niin paljon kuin haluaa siihen makua. Tätä voi sitten soveltaa joko sorbetin tapaiseksi herkuksi, eli laitetaa pakastimeen vähäksi aikaa. Tai sitten sen voi syödä sellaisenaan vaahtona, joka on myös hyvää. Vaahdosta voi myös paistaa paistinpannulla appelsiini-marenkeja tai sitten laittaa noin 1/3 mukin pohjalle vaahtoa laittaa sen mikroon ja ottaa se pois heti kun vaahto näkyy mukin reunan yli. Siitä tulee vanukkaan tapaista herkkua. Nam!
anelma-
Ehdottomasti turkkilaista jogurttia, appelsiinia ja pähkinöitä sekaisin. <3 Täydellinen kesäaamupala. Halutessaan voi vielä makeuttaa hunajalla.
Mira
Jos niistä jotain pitää valmistaa (sellaisenaankinhan ne ovat herkkua:)) niin sanoisin, että itsepuristettu appelsiinimehu – mikään ei voita sitä!!
niina
Mun mielestä appelsiinit ovat kyllä parhaita ihan sellaisenaan, mutta myös kaikkiin rahkoihin ja juustokakkuihin ne sopivat tosi hyvin! :)
: ) Pirtsakka :)
Niin siis herkkua hmm..minusta hedelmäsalaatti tuoreista hedelmistä on niin hyvää laitan appelsiinia tosi runsaasti.
Appelsiini on hyvää ihan sellaisenaankin siivutettuna tosi mehukasta.
masia
Appelsiinismoothie
pex
appelsiinimarenkikakku NAM!
vilijaana
Appelsiinia kaljaan tai kolaan (Islannissa saa valmiina blandina Appelsiinikolaa) :) Teiniversiona voisi olla APPELSIINIKILJU!
Appelsiini pippurilla (Hesburgerin) toimii myös piknikillä hyvin jälkiruokana :)
Pip
Appelsiinit ovat parhaita sellaisenaan :3
tasse
appesiini-suklaakakku
jenni
Appelsiiniriisi!
http://www.pirkkatori.com/0669.html
hoitsu55
Appelsiini viipaloituna aamupuuron päällä on minun herkkua.
pinjamoi
Appelsiini on lempparia ihan itsessään.
Toisinaan laitan salaattiin, sattumanvaraisten ainesten lisäksi. Päälle oliiviöljyä, mustapippuria, ja himppaus suolaa. Salaatiksi käy mikä vaan ja sekaan ehkä pikkuisen sallittua enemmän jotain ihanaa juustoa. Punasipuli sopii kanssa!
Anastasia
Herkuista herkuin on appelsiini-banaanismoothie, joka ei vaadi kuin banaanin, appelsiinimehua, limen mehua, hunajaa ja jäitä.
elina
Appelsiinilotta on mielestäni herkullisinta mitä appelsiinista voi valmistaa. Eli appelsiineja, rahkaa, kermaa, sokeria, appelsiinimehua ja liivatelehtiä: näistä aineksista syntyy parhain herkku appelsiineista valmistettuna! :)
Elina
Appelsiinirahka! Appelsiinia paloina, laktoositonta rahkaa ja sokeria maun mukaan.
sisko
vastapuristettu mehu- se on herkullista, mutta harvoin tulee tehtyä
hassu
Ihan perinteisestikuorittuna appelsiini
Thym
Appelsiini ihan perinteisesti kuorittuna on hyvää, ja tuoremehuna, mutta ehdoton suosikkini on silti tiikerijäätelö. Jos ruokaan haluaa appelsiinia, niin se sopii ihanasti mausteisen kanan seuraksi. Vaikka kookosmaitoa, currya ja appelsiinia sekä se kana. Hyvää tulee.
eekku
ihan perinteisenä kuorittu appelsiini tai tuoreena puristettu mehu appelsiineistä
miu
Mielestäni appelsiini on hyvää ihan sellaisenaan.. tai appelsiiniankka! Namnamnam :)
Hannah
Appelsiinirahka.
iituliina
Ehdottomasti mehujäänä! Eli ihan vaan puristetaan mehut (hedelmäliha joukossa ei haittaa yhtään!), pistetään muottiin, pakastetaan ja nautitaan kesähelteellä! NAM
tuuli
Olen tylsä ja vastaan että tuorepuristettu appelsiinimehu, ihanan raikas ja kunnon vitamiinipommi :)
pirtzirp
Appelsiini ihan sellaisenaan ja tietysti ihana jälkiruoka appelsiinikeitto
Sazuu
Ainut hyvä mitä appelsiinista saa on Jaffa :D
Jennika
Tykkään appelsiineistä ihan sellasenaan, mutta jos oikeen haluaa herkutella niin appelsiinirahka on ihan loistavaa. Ihan vaan maustamatonta rahkaa, pilkottuja appelsiinejä ja sokeria maun mukaan. NAM! :P
IraCassandra
Suurena appelsiinien rakastajana pidän appelsiineista toki eniten sellaisenaan! Lisäksi herkkua on Valion appelsiini jogurtti sekä appelsiinin makuinen tee <3
Mutta niistä resepteistä, parhainta on hedelmärahka mihin tulee siis rahkan, appelsiinin palojen ja vaniliinisokerin lisäksi mm. mandariinia, banaania, persikkaa & ananasta, NAM!
Pakko vielä mainita, että vaikka kuinka pidän appelsiineista, vihaan niiden kuorimista :D Kun asuin vielä kotona, äiti kuori aina appelsiinit mulle, sitten sen teki kahden vuoden ajan kämppikseni, ja nyt on pakko kuoria itse, kun avomies ei suostu :P
annu
Appelsiinista ja suklaasta saa valmistettua herkullista kakkua!
Katja
Appelsiini-suklaakakku !♥
tiks
Appelsiinia, rahkaa ja luomukermaa vaahdotettuna. Vanhanaikaista, yksinkertaista, mutta aina yhtä hyvää, eikä muuten niin epäterveellistä kuin jotkut väriaineilla ja lisäaineilla tehdyt kaupan valmis”herkut”.
Pirde
Kiisseli ja ihan tuoremehu puristetuista appelsiineista.
pepe
ihan vain perinteisesti napostellen pala palalta
Iina
Appelsiinirahka! ja tietty appelsiini hedelmäsalaatissa :)
sepi
Appelsiinirahka on tosihyvää ja appelsiinihillo vaikka jäätelön kanssa
sanni
appelsiinirahka
Sanna
Appelsiini on hyvää yksinäänki, mutta hyvää on myös appelsiinicharlotta!!
titti
Parasta on tietenkin appelsiinimehu :)
Jonna
Ei ole mitään parempaa kuin tuorepuristettu appelsiinimehu!<3 nam
minna
Maukas appelsiiniherkkuni on yksinkertaisesti seuraavanlainen: maustamattomaan jogurttiin tai maitorahkaan appelsiininpaloja sekä vähän hunajaa, sekoitetaan, valmis.
maru
Crepes Suzettes – appelsiinitäytteiset räiskäleet
Sarita
Appelsiinisuklaakakkua olen kerran maistanut ja oli kyllä tosi hyvää
Erika
Rahka! Appelsiinirahka on niin hyvää ja todella nopea tehdä- todellinen kesäherkku :)
marjo66
Mieluiten ihan sellaisenaan, mutta jos “ruoaksi” tarttee tehdä, niin appelsiiniriisiksi:
2dl kypsää riisiä
2dl appelsiininpaloja
1dl kermaa vaahdotetaan (tai vaniljakastiketta)
mausteeksi vaniljasokeria sekä maun mukaan sokeria
sit vaa sekotus ja herkuttelu
Marika
Appelsiinimehu
juju
Appelsiinisuklaamousse.
Kisu
Tuoksuna!
-SL
appelsiinihunajakakku ja itsetehty appelsiinimehu
Miia
Kyllä se on appelsiinirahka, ihan parasta !
Elisa
Appelsiinilotta on myös mun vastaus. :)
Harhakuvitelma
Oon hieman kummallinen, tykkään appelsiinin tuoksusta ja mausta, mutta en kyllä sekotettuna mihinkään erikoisempaan kuin salaattiin. :D Eli vastauksena ihan vain kuorittuna, tai salaatissa. Kaiken näköiset rahkaviritykset saa vain niskakarvat pystyyn.
Harhakuvitelma
Niin ja pahus, fantta on kanssa hyvää! :D
kaisaa
appelsiinikiisseli on hyvää
SK
Parasta on appelsiini sellaisenaan! :)
-emma-
Appelsiinirahka on hyvää! Yksinkertaisuudessaan siis appelsiinipaloja, rahkaa ja sokeria. Mutta makeat appelsiinit on ihan yksinäänkin taivaallisia. :)
shandi
Appelsiinirahka kevyistä herkuista ja appelsiini-suklaakakku makeista.
zeepia
Appelsiini Charlotta on raikas ja herkullinen.
Ihana ulkonäkä kruunaa hyvän maun – kokeilkaa vaikka!
Laura
Yksinkertaisesti tuore vastapuristettu appelsiinimehu!
Sekaan pari jääpalaa ja kesädrinkki valmis!
Kristiina
Kyllä minä liputan appelsiinirahkan puolesta, jollen syö appelsiinia ihan sellaisenaan.
mikko
Appelsiinijuustokakku on todella hyvää
maira
appelsiinirahka!!
Miss Muffin
Appelsiinisuklaa on parasta herkkua ikinä, mutta harmi ettei sitä oikein voi valmistaa itse. Itse tehdyistä herkuista pidän myös appelsiini-juustokakusta, nam!
Ava
Mä tykkään eniten appelsiinijätskistä nami:)
Aikku
Appelsiiniriisi
HennaJenniina
Appelsiinimehu joka on vastapuristettua.
Peppinen
Appelsiini-crispsuklaa, nam..nammmmm
Fridaliina
Appelsiini-punasipulisalaatti yllättää maukkaudellaan. Siis kerroksittain appelsiinia siivuina, punasipulia ohuina renkaina ja pinnalle mustapippuria.
Marizka
Ensimmäisenä tulee mieleen raikas hedelmäsalaatti, mutta appelsiini sopii toki myös hyvin kesäboolin hedelmäksi! ;)
ansu88
Tuoreappelsiinimehu. Nam!
miissu
appelsiinimehu
Mirkkux
tuoreappelsiinimehu
Kathy
APPELSIINIKIISSELI
4 annosta
4 kpl appelsiinia
5 dl kylmää vettä
5 dl appelsiinitäysmehua
3 rkl perunajauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 sitruunan mehu
Lisäksi
2,5 dl valmista vatkautuvaa vaniljakastiketta
0,25 tl kardemummaa
Kuori appelsiinit ja leikkaa appelsiineista terävällä veitsellä lohkot irti niin, että lohkojen välinen seinämä irtoaa hedelmälihasta. Leikkaa lohkot suupaloiksi.
Yhdistä keskenään kylmä vesi, appelsiinimehu, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee. Kun seos on pulpahtanut pari kertaa nosta kattila liedeltä. Lisää appelsiinipalat ja sitruunamehu. Ripottele sokeria pinnalle estääksesi hyytymisen.
Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi ja mausta se kardemummalla. Tarjoa kastike kiisselin kanssa.
Vaniljakastikkeen sijaan jälkiruokakuppiin kiisselin päälle voi tipauttaa appelsiinin siivun. Kaunis! ;))
jarmo
Hedelmäsalaattia. Laitetaan appelsiinia ja muita hedelmiä oman maun mukaan.
Elle
Itsepuristettu appelsiinimehu, en mä siitä oikein muuta osaa tehdä. :)
Lullu
Itse puristettu kylmä appelsiinimehu, nam :)
Ann
Herkuinta on kyllä vastapuristettu appelsiinimehu. Nam.
tyttönen
Appelsiinit on parasta herkkua ihan tuoreina ja ihan pelkästään niin syötynä!:)
heidil
Appelsiinikiisseli on kyllä hyvää
Janelle
Tuorepuristettu appelsiinimehu
ninni
Ehdottomasti hedelmäsalaatti
Velma
Appelsiinijäätelö on aika hyvää. <3 (tai siis käytännössä tiikeri ja Ingmanin uusi appelsiini-toffee)
Johanna
Kyllä se on tuorepuristettu appelsiinimehu,niinkuin monen muunkin suosikki näyttää olevan :D
Layra
Mitä ihanaa appelsiinista _ei_ voisi valmistaa. Rakastan appelsiinia ihan sen joka muodossa! Ihonhoitotuotteissa, suihkusaippuassa, ruuissa, limpparina, lidlin jäätelönä, tuoksuna kaikissa. Aaaah… Että nuo tuotteet olisivat unelma! Minulla oli taannoin eri merkin appelsiininaamavoide, mutta se loppui, eikä ole enää ollut rahaa ostaa uutta :(
Mariana
Appelsiini-tomaatti-punasipulisalaatti; ne viipaloituna ja vähän öljyä ja pippuria päälle, namps! Taaai ruotsalaisen Sian valmistama appelsiinisuklaajäätelö!<33 :-D
vaname
Ihan vaan appelsiinit jääkappiin kylmenemään ja sitten lohkotaan kuorineen ja nautitaan hedelmälihat auringonpaisteessa :) N-A-M!! Ja on raikasta!
Nanuja
Teen aina uudeksivuodeksi appelsiiniriisiä ilman sitä ei kyllä vuosi vaihdu;) uskokaa taihi älkää.
tiksu
Riisipuuron jämät, kermavaahtoa ja appelsiinia <3 Nopea ja ihana
nikol
mehu
Enilla
appelsiini suklaa!
Minna Hietikko
Appelsiini-sipuli salaatti
saija
vastapuristettu appelsiinimehu on parasta. :)
nanna
Tuorepuristettu appelsiinimehu on voittamaton. Jos ruoassa haluaa käyttää, niin laittaisin avokadon kanssa salaattiin. Luomulaatuinen veriappelsiini toimii parhaiten, mutta eiköhän tavallinenkin appelsiini käy vallan mainiosti. Tässä kohdassa suosittelen odottamaan sesonkia, vain makeimmat ja mehukkaimmat appelsiinit takaavat salaatista elämyksen :)
Tähän tyyliin: http://olotila.yle.fi/ruoka/alkupalat/verigreippi-vuohenjuustosalaatti
Annika
Ainakin appelsiiniriisi, appelsiinisuklaa ja appelsiinituoremehu! Itselläni tulee usein himo juuri appelsiinituoremehuun! Joskus sitä on saatava viikon aikana montakin purkkia! Myös unelma-aamupalaan kuuluu aina kunnon appelsiinituoremehu!
Mari
Appelsiiniriisi! Inhosin lapsena sitä, mutta nyt olen aikuistuttua alkanut pitämään siitä. Kermavaahtoa (paljon), riisiä ja appelsiininpaloja sekasin vaan. A vot!
jossu
appelsiinimehu ja kuoritut appelsiinit lohkoina. nam…
kissatyttö
appelsiini tuoreena lohkoina,
annikki
Parasta jälkiruokaherkkua mitä appelsiinista voi tehdä on mielestäni appelsiinijäädyke, se on todella hyvää, raikasta ja viilentävää, varsinkin kuumana hellepäivänä. Myös appelsiinivaahto ja- rahka on mainio vaihtoehto. Sitten olen kovasti tykästynyt Jaffan appelsiinilimujäähän :) nami
Anne
tuore mehu, helppo puristaa jos on mehun puristin!
Piijuli
Appelsiinirahka, jos on pakko jotain valmistaa. Herkullisen appelsiinin syön mieluiten lohkoina.. NAM!
Napsu
AppelsiiniJuustokakku namnam
pohja
1 pkt keksejä n.175g
75 g voi/margariini
täyte
4 kpl liivatelehtiä
200 g appelsiinituorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kpl keltuaisia
2 kpl valkuaisia
2 dl kuohukermaa
1 kpl sitruuna
Appelsiinit voi joko sopivankokoisiksi leikeltynä laittaa pääle tai sekoittaa loppu vaiheessa täytteeseen :3
–sit appelsiini rahkassa tai vaikka pashaan nomnom C-:
susse
appelsiineista tehty charlotta-kakku :)
Katariina
Itse puristettu appelsiinimehu. :)
Tanjus
appelsiini-suklaakakku. Kuivakakku, johon on lisätty taikinaan suklaarouhetta ja yhden aplarin mehu sekä raastettu kuori.
Kati
Kyllä se on tuoremehu, niinkuin moni on jo täällä sanonutkin. :)
Kati
Minunkin suosikkini on se ihanainen tuoremehu. (Anteeksi mahdollinen tuplapostitus, en aio huijata, vaan hiiri lipsahti napilla ja jäi epäselväksi, tuliko kommenttini. :))
Kajsa
Appelsiinivaahtokarkit.
http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/karkit/appelsiini-vaahtokarkit.php
Siihen ei kyllä tule oikeaa appelsiinia, vaan appelsiiniaromia, mutta sittenhän se on loistavaa herkkua appelsiinikammoisillekin, eikö? :D
MouMou
Tuo on muuten hyvä pointti!<3
Karoliina
Vastapuristettu appelsiinimehu ja appelsiinilohkot. Mun mielestä appelsiini on parasta siis sellaisenaan, ilman mitää lisukkeita tms! :)
Suvi
Olen täysin ihastunut seuraavaan reseptiin: http://www.dansukker.com/fi/Reseptej%C3%A4/Kakut/Appelsiini-suklaakakku.aspx eli appelsiini-suklaakakkuun. Appelsiininkuoripaloja, appelsiinista puristettua mehua ja appelsiinin raastettu kuori tuovat kakkuun kivan raikkaan vivahteen ja itselläni tuli syötyä vähän turhan monta palaa viimeksi kun kyseistä kakkua tein, nam! :)
Anniina
Appelsiinirahka on ehdoton :)
Tanja
Parasta on tuore appelsiini mehu jäämurskalla.
kkaisa
ah appelsiini-tummasuklaa kakku <3 oh nomnomnom, me likes.
Jenni
Mmmm.. Appelsiini- pannacotta.:) Vaikkapa tällä ohjeella
http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/jalkiruoat/appelsiini-pannacotta.php
kayte
appelsiini paljaana sekä hedelmäsalaatissa muiden hedelmien kanssa on tosi hyvää.
kirahvilammas
Mulle kelpaa appelsiini lähes missä muodossa vain. (Onneksi sitrushedelmäallergia oli vain lapsuuden vaiva). Yksi kesäherkku on appelsiinisiivut, joiden päälle on siroteltu kanelia. Jos oikein muistan, niin “resepti” on Marokosta peräisin. Toinen ikisuosikkini on appelsiinin makuinen kuivakakku, jota voisin syödä vaikka kuinka paljon kerralla ja jota meillä löytyy aina jouluisin kahvipöydästä. Pitäisi ehkä pyytää resepti vihdoinkin äidiltä ja opetella tekemään kakkua itsekin. Jouluun on niin kovin pitkä aika vielä. :D Myös erilaiset appelsiinisuklaat ovat ihania! (En selvästikään osaa valita vain yhtä herkkua.)
Mippe
Minulla ei ennestään löydy mitään appelsiinireseptejä. Paras vinkkini on siis appelsiini sellaisenaan tai tuorepuristettuna (ilman mitään hötysiä, hyi!). Mutta eiköhän jostain päin nettiä saisi googlattua appelsiinijuustokakun ohjeen :)
Riikka
Pitäisiköhän tässä lähteä mielistelylinjalle ja sanoa, että nuo tuotteet? ;-)
No olen itse sen verran laiska, että appelsiinit menevät parhaiten (ja helpoiten<3) ihan sellaisinaan, ei valittamista. Mitä sitä nyt täydellisyyttä enää parantelemaan :-)
Hannukkaz
Ehdottomasti Fanta/Jaffa! Ei ole sen voittanutta! :))
– Hannavee
http://likoorikahvi.blogspot.com
mai
Appelsiineista en ole herkkuja valmistanut, vaan kaikista parasta on jääkaappikylmät appelsiinilohkot kuumana päivänä!
anni409
En itse tehden osaa oikeen mitään erityisen hyvää appelsiineistä tehdä mutta kyllä appelsiini on ihan hyvää sellaisenaan.
aavaliina
appelsiini sellainenaan on parhaimpia. joskus tehnyt herkutteli iltaan appelisiini lohjoka ja sulatetussa suklaassa uittanu. arvatkaa onko hyviä?
Salamander
Ihan rehellinen appelsiinituoremehu on parasta. Toki esim. appelsiinijuustokakku on hyvää, mutta tulee vasta selkeänä kakkosena.
apple--
Appelsiiniriisi on kyllä ehdottomasti parasta herkkua, mitä appelsiinista saa. Mutta toki paljaaltaan appelsiini on pirteä ja raikas välipala nautittavaksi ihan missä vain :D
Aikku
Tuoreiden appelsiinien lisäksi tietysti appelsiinin palat raikkaassa Sangriassa!;) Kesällä paras juoma, kun itse juoman lisäksi saa syödä lopuksi hedelmät. Nam!
Yoslene
Itse dippaan appelsiinilohkoja sulatettuun suklaaseen. Hurjan herkkua! :P Lisäksi appelsiinista mehupuristimella puristettu mehu on superhyvää ja raikasta varsinkin kylmänä.
M
appelssiinikiisseli on namia, kermavaahdon kanssa!!
Mantsikka
Appelsiinikiisseli on ihan parasta. Ohje löytyy täältä: http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/jalkiruoka_a_k/fi_FI/appelsiinikiisseli/
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos aikaisemmin ei ole maistanut. =)
MouMou
KILPAILU ON PÄÄTTYNYT KELLO 8:00!