Tein ihania täytettyjä munakoisoa itselleni iltaruuaksi. Resepti on varastettu härskisti Sallalta, mutta muokkailin sitä hieman ja kirjoitan sen tänne, koska pidän blogiani pienenä reseptivarastonani.:)

Varastetut munakoisot

2 isoa munakoisoa

450 g jauhelihaa

mausteita (esim. paprikajauhetta, grillimaustetta, cayannepippuria, valkopippurijauhetta)

2 purkkia maustettua tomaattimurskaa (yrtti & chili)

sipuli

100 g maustamatonta tuorejuustoa

vuohenjuustoa

Pese ja halkaise munakoisot ja rippottele niiden leikkauspinnoille sitten suolaa. Anna munakoisojen itkeä vajaa puoli tuntia ja koverra niistä sitten munakoisoveneet. Silppua munakoisojen sisälmykset.

Paista pannulla jauheliha ja mausta se. Lisää sekaan pilkottu sipuli sekä munakoisosilppu. Kypsyttele hetki ja lisää sitten sekaan tuorejuusto sekä tomaattimurskat.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja keitä tomaattikastiketta kasaan, kunnes uuni on lämmin. Voitele uunivuoka ja asettele koverretut munakoisot sinne niin, että voit helposti täyttää ne tomaattikastikkeella. Tee niin ja murentele päälle vuohenjuustoa.

Paista täytettyjä munakoisoja n. 20 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut tai jopa hieman ruskistunut. Makusi mukaan.:)

munakoiso

Tästä annoksesta syntyi neljä suurta täytettyä munakoisoa eli tämä menee ateriasta neljälle. Munakoison kaveriksi sopii raikas salaatti ja jälkiruuaksi suosittelen kirpeää sorbettia.:)