Kuorrutettu banaani-maustekakku
Huomasin viime viikolla ostaneeni banaanitertun alkaneen rusehtaa epäilyttävästi, joten päätin leipoa pitkästä aikaa yhtä lukioaikojen suosikkikakuistani. Tällä kertaa vaan päätin kuorruttaa kyseisen kuivakakun erään sokerihiirimiehen suureksi riemuksi. Kuorrutuksen ohjeen pohjan varastin (itseltäni) teekuppikakkupostauksesta. Banaanin kanssa sopivat kivasti erilaiset mausteet, joten maustoin kuorrutuksen piparkakkutaikinasta tutuilla mausteilla täydentämään kakun makumaailmaa.
Kuorrutettu banaanikakku
Taikina:
kananmuna
1,5 dl sokeria
banaani muussattuna (mahdollisimman pehmeä ja kypsä)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vanilliinisokeria
4 rkl kermaa
75 g voisulaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl kanelia
Vuokaan:
margariinia
Kuorrutus:
200 g pehmeää margariinia
5-10 dl tomusokeria (selitys alempana)
0,5 dl kuohukermaa
2 tl piparkakkumaustetta (tai ripaus kanelia, neilikkaa, pomeranssinkuorta ja maustepippuria)
Sekoita leivinjauhe ja sooda jauhoihin ja yhdistä sitten kakkutaikinan aineet järjestyksessä kulhossa. Taikinan tulisi olla kuohkeaa ja aika löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina voideltuun irtoreunavuokaan ja paista 175 asteessa suunnilleen tunnin verran. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen sen irroittamista vuuasta.
Kakun maku paranee seuraavaan päivään mennessä, joten ideaalitilanteessa kakku kannattaa syödä vasta leipomisen jälkeisenä päivänä, mutta kuorruttaa leipomispäivänä kakun jäähdyttyä. Kuorrutus valmistetaan sekoittamalla mausteet lämipämään kermaan ja jäähtynyt kerma sitten margariiniin. Tomusokeria listään kunnes koostumus on paksu, mutta levittyvä. Tarvittavan tomusokerin määrä saattaa heitellä monella desilitralla rasvan koostumuksen vuoksi, ystäväni sai nimittäin tuohon kuorrutukseen uppoamaan 10 dl tomusokeria.
Valmiin kuorrutuksen voi joko pursottaa kakulle tai levittää (veitsellä tai lastalla) kakun päälle sekä halutessaan myös sen sivuille. Korostan vielä, että kakun maku paranee huomattavasti, jos makujen antaa tasaantua seuraavaan päivään, mutta ei kukaan ole leipomispäivänä kakkua varsinaisesti kieltäytynyt syömästä. Juomaseuraksi sopii muuten vaikkapa mausteinen chai-latte ja mitä ettei kakun kuorrutustakin voisi maustaa samaisella teellä! :)
momokkis
Ikuisena herkkusuuna mä kyllä luen näitä sun leipomispostauksia aina kuola melkein suupieliä valuen!:D
MouMou
Se on oikein. ;)
nasu86
voi nam <3
MouMou
Vielä odottaisi puolikas kakku syöjiään. :)
nasu86
ihan kuin olisin lukenut rivien välistä kutsun ;D no jos välimatka olis lyhempi niin mikä jottei! :)
MouMou
Voisin ehkä aina reseptipostausten jälkeen postitella nopeimmille kommentoijille jämät! :D
Insanity
Jos tahdot banskukakkuun vähän raikkautta (yleensähän voikreemikuorrutus on melko imelää ;) kannattaa kokeilla porkkanakakusta tuttua philadelphia + vatkattu voi-tomusokeriseos – kuorrutusta. on melkosta hyvää sellaisena! Saattaapi olla että miulta löytyy tuo resepti jostain blogin syövereistä, en vain pikavilkaisulla sattunut löytämään.. ._.
MouMou
Pitääkin googletella tuota! :)
emma
Olen lukenut blogiasi jo tosi pitkään ja ikinä en ole kommentoinut mutta nyt on pakko! Blogistasi ja postauksistasi tulee aina niin hyvälle mielelle! Postaukset tulevat juuri sopivaan tahtiin ja ne ovat sopivasti erilaisia! Blogisi on kyllä ehdottomasti kaikkien aikojen lempiblogini! Kommenti ei kyllä liittynyt nyt postauksen aiheeseen ollenkaan!:D Jatka samaan malliin<3!
MouMou
Kiitos kommentistasi! Se sai tämänkin päivän alkavaan hyvällä mielellä. <3
heazzz
Ompas herkullisen näköistä!
MouMou
… ja makuista. :)