Kaali on herkkua! Siitä saa mm. raikasta salaattia, penninvenyttäjän piirakkaa tai herkullista pataa. Kaalikääryleitä pitäisi kyllä vielä opetella tekemään. Kaali on myös kilohinnaltaan mukavan edullista, joten sitä ostaa varsin mieluusti ruuaksi. Tällä kertaa valmistin kaalista “kaalisuttua”, joka on siis suunnilleen kaalikeittoa, mutta vähässä liemessä ja ilman perunaa. Kai tätä voisi kutsua myös laiskan naisen kaalilaatikoksi.

Kaalisuttu

n. 0,8 kg kaalia

400 g sika-nautajauhelihaa

1 iso sipuli

1 rkl hunajaa

suolaa

valkopippuria

n. 2 dl vettä

Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon kuutioitu sipuli ja vähennä hieman lämpöä. Lisää hetken kuluttua pannulle myös suikaloitu kaali. Kaali menee kasaan pannulla, joten suurta määrää ei kannata alkuvaiheessa ihmetellä. Lisää hunaja ja pippuri. Paista, kunnes kaali on hieman kutistunut ja pehmennyt. Lisää vesi ja hauduta vielä hetki kannen alla. Tarkista ja lisää suola. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.