Joskus pelkkä ihastunut hymy ei riitä hurmaamaan miestä/naista, vaan käyttöön on otettavat hieman järeämmät aseet. Näissä hurmauskorvapuusteissa on täytettä niin, että kieli takertuu kitalakeen ja raesokeri rouskuu hampaissa vielä aamullakin. Ohjeella syntyy kaksikymmentä keskikokoista korvapuustia. Suosittelen nautiskelemaan ne vielä lämpiminä maidon ja mahdollisesti komean/kauniin seuralaisen kanssa. :)

Korvapuustit

Taikina:

½ l maitoa

2 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

muna

n. 14 dl vehnäjauhoja

100 g voita

Täyte:

100 g voisulaa

1 dl sokeria

2 rkl kanelia

Päälle:

muna

raesokeria

Ota raaka-aineet huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomisen aloittamista. Sekoita hiiva pieneen osaa jauhoista ja sekoita jauhoseos kädenlämpöistä hieman kuumempaan maitoon. Sekoita joukkoon myös suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää loput vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa hyvin ja lisää pehmeä voi alustamisen loppupuolella. Laita lopuksi taikina peitettynä kohoamaan vedottomaan paikkaan. Jos on kiire, lautanen täynnä kuumaa vettä kulhon alla on korvaamaton apu.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se sitten kahteen osaan. Kaaviloi kumpikin taikina suorakaiteeksi tai neliöksi. Levitä taikinalevyille sulaa voita ohueksi, tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele vielä päälle runsaasti sokeria ja kanelia. Tässä kohtaa tasaisuus ei ole enää hyvä asia, sillä sokerikasaumat ovat ainakin meikäläisen kaveripiirissä suosittuja. Kierrä taikinalevyt tiukoiksi rulliksi niin, että täytteet jäävät rullan sisälle. Jätä saumat alaspäin.

Leikkaa rullat paloiksi vinoittain niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan. Paina jokainen pala keskeltä (kapeimmasta kohdasta) alas peukalolla niin, että pullasta tulee korvapuusti. Alla olevassa kuva-animaatiossa homma hoidetaan kuvausteknisistä syistä veitsellä, sitä en ulkonäkösyistä kuitenkaan suosittele kokeilemaan.

picasion

Anna pullien kohota kaksinkertaisiksi leivinliinan alla lämpimässä sekä mahdollisimman vedottomassa paikassa. Voitele pullat sitten vatkatulla munalla ja ripottele päälle vielä halutessasi raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla uunista riippuen 10-15 minuutin ajan kauniin värisiksi.