Sunnuntaiaamun focaccia
Tämänpäiväiseen herkkupostaukseen on syypää yksin Äitiyshousut-blogin Helia. Blogi on muutenkin kivunnut seuraamistani blogeista suosituimpien joukkoon, mutta erityisesti eräs focaccia-postaus sytytti rakkauden. Tie sydämeen käy nimittäin leivän kautta. Mitä enemmän tuota “uunipeltileivän” nimeä muuten tuijottaa, sitä oudommalta se tuntuu. Tarkistin kirjoitusasun varmaan kolmesti ennen postauksen julkaisua!:D
Focaccia
3 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl ruskeaa sokeria
noin 7 dl jauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl merisuolaa
2 tl tuoretta rosmariinia
Liuota kädenlämpöiseen veteen suola, ruskea sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa ruokalusikallinen oliiviöljyä joukkoon alustuksen loppuvaiheessa. Kohota kimmoisa taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kauli tai levittele taikina käsin pellille. Kuvista varmaankin näkee, kumpaa filosofiaa itse kannatin. Kohota taikina uudelleen ja laita kohoamisen ajaksi uuni lämpiämään 225 asteeseen. Taistele lämpiämisen aikana siitä, saako leipään upottaa ihania mustia oliiveja ja kirsikkatomaatteja vai jätetäänkö se paljaaksi yrttileiväksi.
Pirskottele kohonneen leipälevyn päälle oliiviöljy ja painele leipään koloja sormella. Ripottele pintaan vielä (mielellään sormi)suolaa ja rosmariinia. Paista uunissa 15-20 minuuttia. Sivele valmiille leivälle vielä hieman oliiviöljyä ja leikkaa se paloiksi. Nauti sellaisenaan!
hanna
Tohon päälle sopii myös tosi hyvin valkosipuli! Elonen teki joskus valkosipulifocacciaa (olikohan siinä juustoakin päällä?) mutten oo nähnyt sitä enää muutamaan vuoteen, oli ihan sikahyvää!
MouMou
Ooh, valkosipuli tekee kyllä ruuasta kuin ruuasta heti tuplasti parempaa.:)
while
Nams, kuulostaapa hyvältä ja aikas vaivattomalta tehdä ;) Jos tätä oikeasti kokeilis, kun useimmiten se menee siihen, että tota vois kokeilla ja joo tota kans, mut sit toteutus unohtuu kuitenkin ;D
MouMou
Vähän samaa vikaa, mutta onneksi tämä ohje oli kirjanmerkeissä tyrkyllä!:D
-Smiley
hei mitä jauhoja sä laitoit tohon? :)
MouMou
Laitoin vehnäjauhoja, mutta yhdessä ohjeessa luki, etä durumkin kuulemma toimii.:)
-Smiley
okei! ja eikun sitten vaan testailemaan tuota ohjetta :)
MouMou
Niinpä.:)
Nenna
Nonniin, nyt mun on pakko ryhtyä leipomaan :D Näyttää ihan super herkulta! :P
MouMou
Maistuu muuten vielä paremmalta kuin miltä näyttää.;)
linsku
oiii, kiitos ohjeesta! tein focacciaa heti tällä ohjeella ja tuli supeeeer hyvää! kiitos! syön sitä parhaillaan;)
MouMou
Tästä tuli kyllä mun uusi suosikkileipäohje! Helpoin ikinä ja niin hyvä.:)
Koo
Nam! Näyttää kyllä niin hyvältä, täytyy ehkä kokeilla joskus itsekin. :)
MouMou
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.:)
Marikki
Aineluettelossa on kuivahiiva, mutta sitten ohjetekstissä hän on halunnut esiintyä aliaksella, eli leivinjauheena.
MouMou
Oho, mitä hittoa!:D Kiitos.
Snaa
Miäkin huomasin tuon kuivahiivaleivinjauhe jutun ! Otin tuon ohjeen ylös ja menin leipomaan ja kesken leipomusten sai vähän ihmetellä. :3 Hyviä leipäsiä tuli.
MouMou
Ihana, että mun epäloogista ohjetta osataan silti tulkita!:D
Noora
Valkosipulisuolaa tohon päälle! Se jos jokin on täydellistä leipää. <3
MouMou
Valkosipuli täydellistää monet ruuat.:)
Helia
Moikka! Erityiskiitos ihanista sanoista blogiani kohtaan, tää on kyllä super hyvää.. rupesi oikein jauhopeukaloa kutkuttamaan ;)
MouMou
Ei mitään, jokainen ihana sana on ihan ansaittu.:)
Riikka
Hei. Oli pakko tulla vinkkaan omasta sovelluksesta. Tää resepti on jäänyt
Riikka
Niin siis uus yritys. Tämä resepti on siis jäänyt tosi kovaan käyttöön. Tänään vähän sovelsin. Tein leivän muuten samalla tavalla, mutta lisäsin taikinan sekaan n. Ruokalusikallisen pestoa ja tuoretta basilikaa pilkottuna. Sitten ennen uunia upotin leipään oliiveja, puolikkaita kirsikkatomaatteja ja fetaa. Päälle vielä ihan pikkusen parmesaania. Rosmariinin ja suolan lisäks. Niin hyvää! Ja kävi ihan ruoasta kun laitto tarpeeksi täytettä. NAM!
MouMou
NAM! Kuulostaa hyvältä. :)