Ruis-kaurasämpylät
Syksyn ensimmäiset sämpylät on nyt putkautettu uunista ulos. Sain hiottua sämpyläreseptistäni täydellisen, kun otin kerrankin rennosti enkä stressannut lopputuloksesta. Millainenko lopputulos sitten oli? Ei enempää tai vähempää kuin täydellinen. Varokaa vaan, karppaajat! Tämä todellakin on ohje hiilihydraattipitoiseen onneen. Vitsi!;)
Ruis-kaurasämpylät
4 dl kaurahiutaleita
2 dl maitoa
3 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl sokeria
loraus öljyä
2dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja (varaa vähän enemmän)
Sekoita kaurahiutaleet ja kuivahiiva keskenään, ja lisää noin 42 asteinen neste. Lisää muut aineet. Jauhoja kannattaa laittaa niin, että lisää ensin ruisjauhot ja sitten vehnjauhoja, kunnes taikinan koostumus on hyvä eli noin nelisen desilitraa. Taikinan annetaan nousta puolisen tuntia (eli samalla kun uuni lämpiää), minkä jälkeen taikinasta pyöritellään palleroita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Sämpylöitä paistetaan 225 asteessa noin 25 minuuttia. Tällä ohjeella syntyi yhdeksän keskikokoista sämpylää.
Fenii
Ei hitto. Meikä tekee porkkanasämpylöitä. Siis tuli vaan tässä randomina mieleen heti sen jälkeen ku luin tämän postauksen ja pitihän se jonneki kirjottaa ylös, ettei unohdu. :D
Tää ohje varmaan käy pohjalle hyvin ja raastaa vaan porkkanaa matkaan. :) Kiitti reseptistä! Muutenki olen sinun ohjeilla kokkaillu paljon ja aina on tullut hyvää. :D
MouMou
HAHA, munkin piti, mutta en jaksanut hakea kaupasta porkkanoita. Laiskuus voitti.;)
Mea
Uu, täytyy testata!
Suosittelen muuten karppaus.infon sivuilta kesäkurpitsalasagnea, en ois ikinä uskonut että mikään ei-makaroni-lasagne vois olla niin s***tanan hyvää :D
Olisin voinut syödä koko vuoallisen kerralla!
MouMou
Noita aina välillä suositellaan, mutta kun tämä ihminen täällä on niin laiska, että suikaloiminen vs. valmiiden levyjen latominen, niin… Kokeilen joskus!:D
Ssaara
Nam! Menevät heti maanantaina kokeiluun (;
MouMou
Mulla voisi lähteä nyt kolmas pellillinen noita, jotta riittää pakkaseenkin.:)
Tiltu
Öööö.. Nyt on aivan pakko kysyä – puuttuuko ohjeesta kenties suola?
MouMou
Eip.:)
Tiltu
Hmm. Outoa! ;)
Janika
Heips, nää oli tosi hyviä, kiitos ohjeesta! Mulla ei ollut ruisjauhoja, mutta tein ihan vaan kaura-venhäsämpylöitä. Nami!
MouMou
Kiva, kun tykkäsit! Tää nousi munkin sämpyohjeiden kärkeen.:)
Carmabella
Siellä ne Moukun mahtavat sämpylät nyt on uunissa. :D Piti tehdä jo heti kun tää ohje tänne napsahti, mutta se vähän jäi. Toivottavasti tulee syötäviä. ;) Maitoa ei vaan harmi kyllä oo kaapissa, kaakaon kans olis kelvannu noita napostella.
MouMou
JEE!:D Toivottavasti tulee maailman parhaita sielläkin.:)
Carmabella
Maku ehkä maailman paras, mutta miks mun omista ei tullu tuommosia… tuonnäköisiä? :D Niistä tuli pieniä rutsinoita.. : ( Do you keep private lessons how to make perfect sämpylä???
MouMou
What?! Mitä sä teit niille?:D
Carmabella
No rusina on vähän kärjistetty ilmaus. :D Ne ei vaan kohonnu ollenkaan. :/
MouMou
No persikka! Voikohan siitä syyttää huonoa päivää?:(
Paula
Täältähän tää löytyi!
Kiva nähdä edellisessä postauksessa taas iloinen Iina.:)
MouMou
Onneksi aina sateen jälkeen paistaa aurinko.:)
Emmi
Reseptistä puuttuu suola?
Iina M.
Ohje on kymmenen vuotta vanha, joten en valitettavasti osaa sanoa, miksi se puuttuu. 🙂
Iina M.
Mutta suolaa voi siis toki lisätä oman maun mukaan.