Voi vitsi! Uskallanko edes kirjoittaa tänne, miten elämä tuntuu olevan nyt tasapainossa? Vaikka lomaa ei ehtinyt juuri kertyä alkuvuoden aikana, olen kolmen lomapäiväni lisäksi käyttänyt “lomailuun” plussasaldoja, joita kerään aina niillä viikoilla, kun lapsi on isällään. Olen elokuun alussa saldoilla kokonaisen viikon, kun koulut jatkuvat, joten himpun verran on vielä lomailuakin edessä. Töissä on edelleen ihanaa ja kokoan postausta, jossa vastaan Instagramini kysymysboksiin jättämiinne kysymyksiin koskien kustantamossa työkentelyä, jotta voin jakaa innostusta myös blogin puolelle. Instasta sitä löytyy tämän linkin takaa.

Sitten siihen uuteen ja ihanaan. Löysin itsestäni kuntosalilla ihan uuden puolen. Olen monta vuotta treenannut PT:n kanssa kehonpainolla pitääkseni liikkuvuuden kunnossa ja jumit loitolla. Nyt vaihtui kertarysäyksellä sekä PT että treenityyli, sillä tähän ohjelmaan kuuluu kuntosalilaitteita ja lihaskasvuun tähtäävä ohjelma. Toki suurin tavoitteeni on edelleen saada salikäynneistä rutiini, sillä jo kerta viikossa on joskus liikaa vaadittu. Olen silti toiveikas, että motivoiva treeniohjelma vetää lähisalille magneetin lailla.

Välillä vuoroviikkoelämä lapsen kanssa on konflikteja, rajojen hakemista ja suuria tunteita. Tämä kesä on kuitenkin sujunut hämmästyttävän tasaisesti ja se on ollut IHANAA! Olemme toki vain hengailleet kotona ja nauttineet kesäisestä Helsingistä, mutta ohjelmassa on ollut myös matkailua vähän pidemmälle, kun ajelimme Kolille juhannukseksi, ja tietysti tuttu kahden viikon uimakoulujakso maalla.

Tämän vuoden tavoite ei ole mikään uimamerkki, vaan taidon syventäminen ja itseluottamuksen lisääminen. Olin itse aikamoinen rämäpää pienenä, joten olen onnellinen, ettei tuo geeni siirtynyt lapseen sellaisenaan, mutta joissakin asioissa hän kaipaa rohkaisua enemmän. Onneksi ikä näyttää tuovan sitä mukanaan. Mutta hei! 15 euroa kahden viikon uimataidon syventämisestä on aika jees diili, eikö? Samalla saa viettää aikaa pappalassa ja tehdä kivoja kesäjuttuja landella.

Kesän landeosuuden suunnitelmiini kuuluu ainakin:

[  ] SUP-lautailua lähirannassa

[  ] pyörälenkki entiseen mummolaani

[  ] isin huutaman vanhan pöydän kunnostaminen

[  ] Papa Saltin lukeminen loppuun, ehkä riippumatossa

[  ] pakastimentäytteen (marjojen, sienien jne.) poimiminen

[  ] poitsun synttäreiden juhliminen

[  ] serkun rippijuhlat

[  ] treffit Norpan kanssa Tampereella