Tiedättekö ne rikossarjat, joissa murhaaja piileskelee rapistuvassa hotellissa, jonne poliisi tekee rynnäkön? Näistä parvekekuvista tulee hauskalla tavalla mieleen juurikin sellainen kohtaus. Oikeasti tilanne oli se, etten suunnitellut kenenkään lahtaamista, vaan lekottelin auringosta nautiskellen pyyhkeen päällä hummerisarongissani, kun yhtäkkiä äkkäsin, miten vahvat varjot kaide luo parvekkeelle ja samalla ylleni. Pyysin reissuseuralaistani Ninaa nappaamaan pari kuvaa minusta ja niihin tallentui tasan se pysähtynyt, hieman retrohenkinen fiilis, mikä pääni sisällä tuolla hetkellä oli.

Palataan kuitenkin vähän hyytäviin tv-sarjoihin, kun ihastukseni on vielä tuoretta, sillä tahtoisin vinkata Netflixistä löytyvästä Snowpiercer-sarjasta, johon olen aivan koukussa. Jaksoja ilmestyy yksi viikossa, joten olen kuin tulisilla hiilillä odotellessani uusinta jaksoa. Sarjan idea on se, että maailmanlopun tultua viimeiset ihmiset maan päällä kiertävät maata junan kyydissä tavoitteenaan selvitä jääkaudesta ja aloittaa maan asuttaminen uudelleen jälleen sitten, jos ja kun se on taas mahdollista. Jakso, jossa näytetään junan lähtö ja se, miten osa jäi ulkopuolelle, oli karmeaa katsottavaa, mutta onneksi kohtaus oli lyhyehkö.

 

Junan sisällä ei toki asuta ihan sovussa, vaan siellä on tyly luokkajako, jonka vuoksi ykkösluokka nautiskelee samppanjaa ja pihvejä, työläiset pitävät kovalla työllä junan toiminnassa ja perävaunussa asustavat “arvottomat” slummilaiset, jotka tosin joskus saavat ylennyksen parempaan luokkaan esimerkiksi työn tai oppipoika-aseman muodossa. Tällainen asetelma enteilee tietysti kapinaa eikä yhteenotoilta vältytä. Kannattaa ottaa Snowpiercer-sarja seurantaan!