PIPARKAKKUSALKKU SAATU / MARTINEX

Jos miehen joulupaita on hienompi kuin omasi – lainaa sitä! Siinäpä tämän joulun motto. Elämä alkaa vähän rauhoittua, kun on saatu siivottua, leivottua ja asennoiduttua siihen, että nyt on vajaa viikko tyhjää lomaa ennen töiden jatkumista. Joudun jemmailemaan lomapäiviäni kevättalveen, joten joululomani ei valitettavasti ole kovin pitkä. Onneksi voin tehdä töitä etänä, jos lähdemme Rovaniemelle. Lippuja yöjunaan ei tosin ole vieläkään ostettu, joten saapi nähdä, miten matkan käy. Matkan järjestäminen ei onneksi ole vastuullani, välipäivästressi tästä vielä puuttuisi.

Tämän viikon piparinkoristelusessioseuraksi meille tuli kylään lapsuudenystäväni Manu. Petasin hänelle lastenhuoneeseen jouluisen pedin, jonka päälle jätin tervetulotoivotukseksi synttärilahjan. Pienten piparkakkujen leipomisessa meni järkyttävän pitkä aika, mutta lopputulokset olivat niin söpöjä, että se oli sen arvoista. Onnistuin klassikkoreseptiä soveltamalla luomaan pehmoisten piparkakkujen ohjeen, mutta maku oli yhtä hyvä kuin tavallisissa.

Yleisesti ottaen stressitasoni alkaa hiljalleen laskea. Jouduin viimeisten viikkojen aikana karsimaan ja perumaan menojani paljon, ja menin joinakin iltoina nukkumaan jo kahdeksalta, että jaksoin herätä aamulla. Joululomalla aion keskittyä paljolti hyvinvointiin ja itseni huoltamiseen. Tarvitsen kävelyä metsässä, venyttelyä ja paljon raitista ilmaa. Salainen haaveeni on, että joulusta tulisi valkoinen, ja Tampereen lähellä siihen on jopa mahdollisuus. Peukut pystyyn!

Ostolakkoni rikoin jo keväällä, joten en tunne enää morkkista siitä. Oikeastaan tämän loppuvuoden draaman vuoksi kaikki pienet ja turhat asiat ovat saaneet väistyä taka-alalle. Niiden vatvomiseen ei vaan riitä energiaa. Sain vinkin hyvistä leggareista ja tilasin Spanxin tekonahkaleggarit testiin. Ne ovat napakat ja muotoilevat eikä niistä näy läpi alushousujen rajoja. Aivan eri maata siis kuin vanhat suosikkini, jotka ovat rennot yllä. Niitä ei tosin olisi ikinä voinut käyttää housujen tilalla, näitä ehkä jopa voi. Ennustan, että asun tämän joulun leggareissa ja erilaisissa neulepaidoissa.

Joulun vietämme maalla, mutta en ehtinyt julkaista näitä joulunodotuskuvia aiemmin. Nyt on onneksi aikaa. ♥