PANIIKKI! Vieraat soittivat matkalta, että ovatkin aikaisessa etkä ole ehtinyt kauppaan? Tässäpä ohje tarjottaviin, joiden raaka-aineet todennäköisesti löytyvät kaapeistasi. Raaka-aineita voi myös vaihdella, joten jos jotakin puuttuu, improvisoiminen on sallittua. Munan voi yleensä korvata muussatulla banaanilla ja vehnäjauhojen tilalle voi kokeilla muita jauhoja. Sekaan voi vielä lisätä esimerkiksi rusinoita tai muita mieluisia sattumia. (Ai niin kuin vaikka Mars-patukan, kysyi ystäväni tässä välissä! :D)

Kauralastut (3 pellillistä eli 36 kappaletta)

2 dl kaurahiutaleita

1 dl sokeria

½ tl vaniljasokeria

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

50 g voita

kananmuna

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon kananmuna. Laita taikina n. 2 teelusikallisen kokoisina nokareina uunipellille leivinpaperin päälle niin, että yhdellä pellillä on 12 pientä kasaa. Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa eli tee kasat mahdollisimman kauas toisistaan. Paista kauralastuja 200 asteessa noin 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä lastut, ne rapeutuvat jäähtyessään.

Suosittelen kokeilemaan näiden parittamista vaniljanmakuisen kauramaitojääätelön kanssa! :)

(alkuperäinen resepti on Valion)