Lauantaina olin kutsunut luokseni opiskelukavereita Jyväskylä-ajoilta. Tarjottavat tehtiin nyyttärimeiningillä ja vihjasin parven olevan vapaana, jos yöpaikka puuttuu. Kaksi naista jäi yöksi, yksi lähti kotiin katsomaan, että koiravauvoilla on kaikki hyvin. Illan aikana yritimme muistella, mitä baareja Jyväskylässä oli milläkin kadulla ja koska. Oma kantapaikkani oli Kharma, jossa kämppikseni kanssa vierailimme tiuhaan.

Aluksi en meinannut muistaa entisen kotikatuni nimeä, mutta lopulta “the street of freedom” muistui mieleen ja sen mukana paljon muutakin aina punaisesta tiiliseinästä kemistikelluntaan. Nämä kuvat napsin melkein kaikki jo ennen tyttöjen saapumista, jotta voin keskittyä heihin enkä kuvaamiseen illan aikana. Kun näkee vain harvoin, ei halua tuhlata aikaa somettamiseen tai muuhun, mikä ei ole ihan pakollista.

Jossakin vaiheessa tuli puhetta siitä, mitkä postaukset vetävät viikosta toiseen ihmisiä blogiini ja kerroin, että jo vuosia sitten postattu jumalainen leipäjuustosalaatti houkuttelee herkkusuita päivittäin. Kävi kuitenkin ilmi, että olen itse missannut blogihistoriastani todellisen hittisalaatin ja kuvitellut sen tittelin leipäjuustosalaatille. Aina reseptit eivät nimittäin ole viraaleja vain virtuaalimaailmassa.

Ensifiilis oli, että mikä ihmeen tacosalaatti?! Lopulta kuitenkin muistin hämärästi tehneeni joskus jauhelihasalaattia, johon tuli todellakin monta kerrosta, mutta en todellakaan tiennyt, että ystäväni tekevät sitä juhliin ja jopa levittävät ohjetta. Ja niin kun tuossa postauksessa on rumat kuvat! Pakko ehkä kuvata tuo resepti uudelleen ja muutenkin päivittää sitä vähän, josko sen koko potentiaali pääsisi käyttöön.

Siemailimme illan aikana niin viinejä kuin drinkkejäkin, mutta maltillisesti, koska söimme kunnolla emmekä juoneet tyhjään vatsaan. Tässä tiivistetyt drinkkimuistiinpanoni illalta:

  • Ensimmäinen vinkki on enemmänkin viinivinkki eikä drinkki, mutta menköön nyt. Alberto Nani on todella kuiva luomukuohuviini, joka maksaa suunnilleen 14 euroa pullolta ja sitä löytyy ainakin Ruoholahden Alkosta. Nani pysyi viileänä Philipsiltä saadussa näyttävässä coolerissa, jonka sain blogin kautta jo vuonna 2011. En tiedä, myydäänkö tuota edes enää, mutta se on kaikkien juhlien hitti.
  • Toinen vinkki on klassikko eli Bellini, johon tulee kaksi ruokalusikallista persikkasosetta ja kahdeksan senttilitraa kuoharia. Testasimme tämän sekä proseccolla että cavalla, mutta prosecco (eli meillä Nani) lienee se “oikea” kuohari tähän ja persikkasosekin ehkä kuuluisi olla pyrettä.
  • Kolmas kahvidrinkkivinkki on nerokas! Idean sain Nooran blogista ja sen tähti on Baileys-kermaliköörin vegaaninen versio, jonka saatavuus taas on rajoitettu. Useissa Alkoissa on on tilaustuote, mutta Kampista löytyi viikonloppuna ihan hyllystäkin noin 29 euron hintaan. Drinkkiin tulee kahvista jäädytettyjä jääpaloja, kahvia, mantelikermalikööriä, kauramaitoa ja raastettua appelsiininkuorta. Kurkkaa tarkat suhteet tuosta Nooran postauksesta!

Oli huippua nähdä vanhaa jengiä! Tuli muisteltua oikein olan takaa ja ehkä, mutta vain ehkä sovittua reissu Jyväskylään. ;)

(pikkukaiutin saatu Sony, haalari KappAhl)