Maistoin eräissä juhlissa aivan jumalaista salaattia ja sainkin siihen lopulta reseptin. Kyseiseen tacosalaattiin tuli niin montaa eri chilimaustetta, että joudun muokkaamaan ohjetta aika paljon, koska tässä vanhempieni taloudessa maustekastikkeet ja -jauheet olisivat jääneet pahentumaan. Koetin siis selvitä tällä kertaa mahdollisimman vähillä purkeilla ja puteleilla.

Moduloin salaatin vapun grilli-iltaan ja hyvää siitä tuli näinkin. Ohje on helposti muokattava ja sen tulisuutta voi kätevästi säätää omaan makuunsa sopivaksi. Esimerkiksi vihreä paprika ja jalapenot olisivat hyvä lisä tähän, jos tahtoo enemmän raaka-aineita mukaan.

Tacosalaatti

naudan jauhelihaa

iso sipuli

pullo chilikastiketta (lihaa maustamaan)

puoli kerää jäävuorisalaattia

puoli rasiaa kirsikkatomaatteja

juustoraastetta

pieni pussi nachosipsejä

Kastike:

purkki kermaviiliä

pussi chilidippijauhetta

purkki salsaa

puoli purkkia majoneesia

Paista ja mausta jauheliha niin, että se ehtii jäähtyä salaattia varten. Sen voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä. Liha paistetaan kuivaksi asti, pannulle lihan joukkoon lisätään silputtu sipuli ja kypsä seos maustetaan hyvin.

Tee myös kastike maustumaan hyvissä ajoin. Sekoita dippijauhe kermaviiliin ja näin syntynyt dippi majoneesin sekä salsan joukkoon. (Jos tätä jää yli, kastike toimii mm. hyvänä dippinä nachoille.)

Silppua jäävuorisalaatti ja pilko kirsikkatomaatit neljään osaan.

Kasaa sitten yllä olevan kollaasin mukaan salaatti. Pohjalle jäävuorisalaattia ja tomaatteja. Niiden päälle jauhelihaa. Seuraavaksi tuplamäärä tuossa kuvassa näkyvään määrään verrattuna nachosipsimuruja (okei, palasia) sekä sama määrä juustoraastetta. Itse kitsastelin ja se vaikutti ikävästi salaatin koostumukseen. Lisää lopuksi vielä kastikekerros. Toista samalla kaavalla kulho täyteen.

Viimeisen “kerroskasaamisen” voit taktikoida niin, että haluamasi asia tulee päällimmäiseksi näkyviin. Meikäläinen taktikoi siihen nuo rapsakat nahcot, joita on kyllä tuossa pinnallakin liian vähän.

Psst! Vielä minä sen alkuperäisen reseptinkin toteutan, himputti…