Seuraa ruokavinkki meille kaikille äideille, joilla pakka on välillä hajallaan ja joiden kanooteista inkkarit tuppaavat karkailemaan, mutta jotka silti nautimme elämästä pienten pomojemme kanssa. Seuraa näitä helppoja askelia ja pian edessäsi on lautasellinen herkullinen, kylmä tomaattikeitto. Voit kutsua sitä gazpachoksi, jos tahdot, mutta se on silti vain kylmä tomaattikeitto.

 1. Kävele keittiöön, hengitä syvään ja avaa jääkaappi.
 2. Kiinnitä huomiota rasialliseen kirsikkatomaatteja, jotka on ostettu joskus kolme viikkoa sitten ja unohdettu käyttää.
 3. Avaa myös vihanneslaatikko ja löydä biopussista miehesi ostamia luomutomaatteja, joiden funktiota ihmettelet, koska mies ei juurikaan syö tomaattia.
 4. Ota kaikki tomaatit pois jääkaapista ja huuhtele ne.
 5. Etsi LEGO-ukkelin tukkaa sohvan alta. Vinkki! Löydät sen lapsesi taskusta.
 6. Etsi iso kattila ja lorauta sen pohjalle liikaa oliiviöljyä, rypsiöljyä tai mitä tahansa muuta kuin kookosöljyä. Oikeastaan vain oliiviöljy sopii tähän, mutta siitä sinä et välitä.
 7. Kaivele jääkaapista sipuli, joka ei ole ihan vielä homeessa, ja valkosipulinkynsiä, joista ehkä kasvaa jo jotakin vihreää.
 8. Kuori kaikenlaiset sipulit ja tiputa ne kattilaan. Ota ne pois, kun huomaat, että niissä on kannat jäljellä. Poista kannat ja palauta sipulit kattilaan.
 9. Pane kattila liedelle ja kypsennä sipuleita sen aikaa, kun muistelet, mitä ruokaa oletkaan tekemässä. Ai niin, tomaattikeittoa.
 10. Etsi LEGO-ukkelin housuja. Ne saattavat olla vessassa maton alla, mutta sen tajuat vasta, kun astut niiden päälle illalla ja pieni kyynel valuu silmäkulmastasi.
 11. Lisää kuullotettujen sipulien joukkoon vähän sokeria, sitruunamehua ja tomaatit. Paista hetki ja litistele samalla tomaatteja kuvitellen niiden olevan ärsyttävien ihmisten päitä. No, hyi! Ei niin saa ajatella.
 12. Lisää kattilaan kaikki ne taco-, tortilla-, salsa- ja pastakastikkeet, jotka ovat melkein pahentuneet jääkaapissa, koska niistä tarvittiin edelliseen ruokaan vain teelusikallinen.
 13. Etsi LEGO-ukkelin erilaista tukkaa, koska edellinen oli tyhmä. Aivan kuten sinäkin.
 14. Ihmette, miksi tomaattisotkusi on niin paksua ja muista, ettet lisännyt sinne vettä. Hups! Lisätään vettä.
 15. Lorauta joukkoon myös valkoviinipullon loppu. Haha, vitsi! Se tyhjeni jo illalla. Hienosti huomattu.
 16. Varmista, ettei kukaan katso, ja lisää keittoon kasvismielikuutio. Ethän sinä niitä yleensä käytä, vaan kaikki raaka-aineet on maistettava keitosta ja makujen on oltava autenttisia. Ne löllyvät fondi-kuutiot ovat parhaita.
 17. Kaivele jääkaapista porkkana, joka taipuu yhtä paljon kuin pötkö muovailuvahaa. Kuori se ja pilko kattilaan.
 18. Laita kansi päälle ja anna sekalaisen vihannesseurakunnan kiehua puolisen tuntia kannen alla. Tarkista Googlesta, mikä ero on kasviksilla ja vihanneksilla, niin osaat vastata, jos lapsesi kysyy sitä joskus.
 19. Etsi LEGO-ukkelin autoa. Muista, ettet ottanut sitä päiväkodin lelupäivästä kotiin ja harhauta lasta huutamalla: “Pikku Kakkonen alkaa!
 20. Anna keiton jäähtyä ja elä ilta normaalia lapsiperhearkea.
 21. Nosta illalla jäähtynyt keitto jääkaappiin ja anna sen olla siellä yön yli LEGO-ukkelin paidan vieressä.
 22. Kun seuraavana päivänä iltapäivällä huomaat, että olet juonut kuusi kuppia kahvia etkä syönyt mitään, soseuta tomaattikeitto ja syö se vaikkapa raejuuston kanssa jossakin, missä on lautasellesi suunnilleen tasainen alusta.

Vinkki! Voit nauttia keittosi päivän aikana lusikallinen kerrallaan silloin tällöin, sillä tämä kylmä tomaattikeitto ei jäähdy pilalle kuten kahvisi, vaan paranee ajan kanssa – kuten sinäkin.

Vinkki! Jos mielesi tekee tomaattikeittoa, tämä resepti lienee vähän yllä olevaa näppärämpi. ;)