Kahvinmakuinen ja helppo raakakakku
KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ NESCAFÉN KANSSA
Tunnustan heti aluksi, että tämä helppo raakakakku on kyllä nimensä mukaisesti helppo, mutta ei ihan täysin raaka. Minä nimittäin rakastan kahvia, joten halusin leipoa kahvinmakuisen kakun, mutta en halunnut siihen murskattuja kahvipapuja. Se olisi ollut vähän liian raakaa jo minullekin. Ehkäpä tämä on sitten semi-raakakakku? Tai raa’ahko kakku? Samapa se, maku on nimittäin tärkein. Tämä on ihan ensimmäinen raakakakkuni ja sen resepti on yhdistelmä kolmesta eri raakakakkuohjeesta. Olen maistellut erilaisia raakakakkuja, mutta en koskaan uskaltautunut leipomaan niitä, sillä luulin, että raakakakkupohjan tekemiseen tarvitaan lähemmäs tuhannen euron tehosekoitin. Ei tarvita, Kenwoodini selvisi tehtävästään hienosti. Valmistetaan ensin raakakakkupohja.
Raakakakkupohja
2,5 dl saksanpähkinöitä
2,5 dl pehmeitä kivettömiä taateleita
1 dl manteleita
Jauha saksanpähkinät monitoimikoneella. Mitä hienompaa jauhetta, sitä parempi kakkupohja. Lisää sen jälkeen joukkoon taatelit yksitellen ja sekoita jälleen mahdollisimman tasaiseksi. Rouhi mantelit veitsellä. Lisää mantelirouhe taikinaan ja sekoita. Jos tykkäät kontrasteista, lisää joukkoon vielä hieman suolaa. Taputtele pohjataikina irtopohjavuokaan niin, että se nousee hieman ylös reunoille. Laita sitten vuoka jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Taikina on aika epätasaista mantelirouheen vuoksi, mutta se tuo vaan kivaa luonnetta ja purutuntumaa.
Kuorrutus on se osa, jossa raakakakku muuttuu vähemmän raa’aksi. Tässä vaiheessa myös selviää, miten postauksen yhteistyökumppani NESCAFÉ liittyy reseptiin. Halusin kuorrutukseen nimenomaan lempeän ja pehmeän, mutta silti intensiivisen kahvin maun, joten valitsin NESCAFÉ Kulta -kahvin ja NESCAFÉ Kulta Lempeän -kahvin väliltä sopivamman pikakahvin. Pääsin tutustumaan kahvitutkimukseen, joka selvitti hieman näiden kahvien eroja. Kärjistetysti puolet suomalaisista haluaa kahvinsa lempeinä ja maidon kanssa, kun taas toiset puolet suosivat voimakasta kahvia ja juovat sen mieluiten mustana. Ensimmäiselle joukolle kehitettiin Kulta Lempeä-kahvi, joka on nimensä mukaisesta Kulta-kahvin lempeämpi versio. Kuorrutukseen valitsin kuitenkin hieman syvempimakuisen Kulta-kahvin. Mutulla mentiin, mutta osuin nappiin valinnallani.
Raakasuklaakuorrutus
0,5 tl NESCAFÉ Kulta -pikakahvijauhetta
1 rkl vettä
2 avokadoa
3 rkl hunajaa
1/2 dl raakakaakaojauhetta (tai tavallista, sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta, jos et niin piittaa raakuudesta)
10 pisaraa vaniljauutetta
Sekoita pikakahvijauhe kuumaan veteen kahvipaketin ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Pakastin nopeuttaa jäähtymistä. Sekoita keskenään kuorrutuksen muut raaka-aineet (haha, tajusitteko RAAKA-aineet) monitoimikoneessa. Lisää viimeisenä kahvi. Sekoita kunnes kuorrute on aivan sileää, tässä eivät sattumat ole mukavia. Minulla ongelmaksi tuli liian iso sekoituskulho, minkä vuoksi osa avokadosta jäi terän alle. Kuorrutteeseen jäi siis epätasaisuuksia, mutta onneksi ne eivät maistu lopputuloksessa. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna kakun levätä jääkaapissa pari tuntia.
Koristele valmis kakku tai kakkupala halutettasi makeilla kaakaonibseillä, jotka ovat ihan järkyttävän hyviä. Jos kuorrute on kovin epätasaista, nibsejä voi levittää kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi hämäämään. Tru Ra -merkiltä ainakin löytyy näitä. Tämä helppo raakakakku sopii juurikin ensimmäiseksi raakakakuksi heille, jotka tahtovat leipomisen olevan helppoa. Nopeaakin tämä on, jos noita jääkaappiosuuksia ei lasketa. Kakkuhan ei muuten hyydy tai jähmety jääkaapissa mitenkään kovin paljon, joten koostumus eroaa kaiken maailman juustokakuista ja muista hyydytettävistä herkusta. Tämä on helppo raakakakku kuin herkullista piirakkaa, jossa on kahvinmakuinen suklaamousse päällä. Kakun seuraksi suosittelen maitokahvia! :)
Anniina
Ai, että miten mehevältä ja voimakkaalta tuo kakkupala näyttää! Pitää testata, että onnistuukohan valmistus ihan lihasvoimin, kun monitoimikonetta ei omista :D
Iina / MouMou
Oli kyllä intensiivinen, mutta silti pehmeä maku. Ennen kaikkea pähkinäinen. :)
Jenni Ukkonen
Nam, näyttää ja kuulostaa super herkulliselta! Saattaapa mennä testaukseen saakka :)
Iina / MouMou
On niin vähän raaka-aineitakin, että on todennäköistä löytää kaikki omasta keittiöstä. :)
Ems
Raa’ahko-kakun raaka-aineet :’D hihittelen täällä yksikseni :D
Iina / MouMou
Arvostan, että tämä kolahti useammankin tyypin nauruhermoon! :D
Laura/Iloitse
Täytyypä testata! Kiitos reseptistä. Hihitän tolle raaka-aineelle. Jäi vissii unet vähän vajaaksi ?
Iina / MouMou
Mä oon niin väsynyt kans, et nauran vaikka mille urpolle tänään! :D
Pöllöhillo
Tuleeko päälliseen todella vain 0,5tl kahvia? Yleensä kun juon pikakahvia laitan ehkä 1,5tl jauhetta. Kuulostaa tosi vähältä.
Iina / MouMou
Joo! Mulla oli ensin 1 tl ja kahvinmaku oli aika hurja. Jos tykkää tosi, tosi paljon kahvista, voi toki kokeilla kokonaistakin teelusikallista. :)
Nora
Vitsi sulla on kyllä hauskoja kuvia ja rentoja postauksia täällä! Muistan eksyneenä blogiisi joskus vuosia takaperin ja tulin pitkästä aikaa kurkkimaan, vieläkö tää on olemassa. :D
Iina / MouMou
Vielä toistaiseksi. Toivottavasti ei enää kymmenen vuoden päästä tai ainakin eri aiheilla jo. Jotakin kehitystä pitäisi tapahtua! :D