Suolapähkinäpiirakka
Ensimmäisen tapaamisemme lopussa PT toivotteli hyvää vappua ja minä totesin, että munkkeihin en koske. Väärin, väärin, väärin, korjasi PT ja sovimme, että nyt korjataan ensimmäinen virheellinen ajatusmallini kuntoon! Olin taas lipsumassa tutulle polulle, jossa ensin monta viikkoa välttelen onnistuneesti herkkuja, sitten maistan vähän, syön itseni ähkyyn, hautaan vahingossa siinä sivussa liikuntasuunnitelmat ja ihmettelen, miten tässä taas kävi näin. Ensimmäinen “läksyni” PT-valmennuksessa on oppia herkuttelemaan kohtuudella. Miten helpolta se kuulostaakaan, mutta miten vaikeaa onkin olla ottamatta vielä yhtä palaa tai syömättä jotakin tarjoiluastiaa tyhjäksi ihan vaan siksi, että sitten astian saa pesuun. Ja että sitten herkku ei ole enää seuraavana päivänä houkuttelemassa. Tällä vappupiirakalla harjoittelin kohtuudella herkuttelua.
Suolapähkinäpiirakka
Pohja:
125 g voita tai leivontamargariinia
3/4 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ dl rouhittuja suolapähkinöitä
Päälle:
2 dl soseutettua vadelmaa
½ dl sokeria
1 banaani
2 dl kuohukermaa
½ dl kinuskikastiketta
Koristeeksi:
kourallinen vadelmia, mustikoita ja suolapähkinöitä
Sekoita huoneenlämpöisen rasvan joukkoon fariinisokeri. Nypi vielä sekaan vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja rouhitut suolapähkinät. Taputtele taikina rasvatun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista sitten pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Soseuta vadelmat ja lisää joukkoon sokeri. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa banaani ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta kinuskikastikkeella. Kokoa torttu. Levitä vadelmasoseen päälle banaaniviipaleet ja kinuskikastikkeella maustettu kerma. Anna makujen vetäytyä tunti ennen tarjoilua. Käytä koristeluun tuoreita vadelmia, mustikoita sekä suolapähkinöitä. Myös kinuskikastikeloraus sopii kivasti tarjoiluun! :)
Oili-Maria
Oi tuotahan on ihan pakko testata joku päivä! :) Näyttää ja kuulostaa totaalisen herkulta.
Iina / MouMou
Oli kyllä helppoa ja hyvää. Parasta toki kesällä, kun ei tarvitse käyttää lötköjä pakastemarjoja! :)
Ulla
Kohtuudella herkuttelu helpottuu, kun oppii muistamaan, että ensimmäinen maistuu aina parhaalta ;) Ainakin mulla toi toimii niin, että jostin syystä se toinen pulla tai piirakanpala ei oo ikinä yhtä orgastinen kokemus kuin eka pulla. Toimiskohan sulla sama juttu? Ja kantsii muistaa myös, että biojäte on ystävä! Toki ruuan poisheittäminen tuntuu aina pahalta, mutta joskus komposti on parempi vaihtoehto kuin ne omat lanteet :D PT:si kuulostaa fiksulta tyypiltä, tsemppiä uusiin elämäntapoihin!
Iina / MouMou
Mä tuota juuri mietin yhtenä päivänä, että kun tuon muistaisi etukäteen eikä vain tajuaisi jälkikäteen! :D