Jatketaan vielä vähän piparipostauksilla, tämä taitaa olla jo viimeinen tältä joululta. Tämän piparkakkutaikinareseptin lopputulos on aika vaalea, vaikka käyttäisikin leivontaan tummaa siirappia. Ohje on varsin perinteinen, mutta koska perusohjeet ovat usein niitä parhaita, jaan tämänkin täällä. Totuus on, että blogi on minulle myös rakas keittokirja, josta palaan lukemaan suosikkiohjeitani aina uudelleen ja uudelleen. Äitini pitää tätä ohjetta hyvänä ja lopputulos on kyllä maistuva, myönnän sen. Henkilökohtaisesti äänestän silti näitä helppoja piparkakkuja maukkaammaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaaleat piparit

200 g voita

0,5 tl kardemummaa

0,5 tl kanelia

0,5 tl neilikkaa

0,5 tl inkivääriä

0,5 tl pomeranssinkuorta

muna

200 g sokeria

1,5 dl siirappia

1,5 dl kermaa

1,5 tl ruokasoodaa

375 g karkeita vehnäjauhoja

250 g hienoja vehnäjauhoja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Punnitse kuiva-aineet ja mittaa joukkoon sooda. Sekoita hyvin. Sulata voi kattilassa, lisää mausteet sekaan ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon siirappi, kerma, sokeri ja kananmuna. Vatkaa seos kuohkeaksi kattilassa. Lisää kuohkeaan taikinaan lopuksi vielä sooda-jauho -seos. Pane kattilaan kansi ja annan taikinan olla jääkaapissa seuraavaan päivään. Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen, leivo muottien avulla piparkakkuja ja paista ne 200 asteessa kypsiksi. Pipareiden koosta riippuen paistoaika vaihtelee 10 minuutin molemmin puolin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA