Pikkusiskoni taisi luoda uuden jouluperinteen valmistaessaan jouluaterian päätteeksi herkullisen ja kuulemma myös helpon jälkiruuan. Puoloffee eli tuttavallisemmin puolukka-toffeepiirakka on oikeastaan muunnelma kuuluisasta banoffeesta, joka nimensä mukaan valmistetaan banaanista ja toffeesta. Kohmeisia puolukoita meillä on mummolassa pakastin pullollaan, joten pakkohan tätä marjaversiota oli kokeilla. Suosittelen todella lämpimästi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jouluinen puoloffee

175 g piparkakkuja (suosittelen tätä reseptiä)
75 g voita
2 dl kinuskikastiketta
100 g valkoista leivontasuklaata
2 dl vispikermaa
250 g mietoa maitorahkaa
1 rkl sokeria
200 g jäisiä puolukoita

Murskaa piparkakut. Sekoita murskan joukkoon sulatettu voi. Painele seos kevyesti, mutta tasaisesti piirakkavuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin. Kuumenna kinuskikastike kattilassa lähes kiehuvaksi ja siirrä sitten kattila pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi ja anna seoksen jäähtyä. Levitä jäähtynyt toffeeseos piparipohjan päälle ja nosta piirakka jälleen jääkaappiin jähmettymään. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Mausta sokerilla. Levitä kermarahka kylmän kinuskikastikkeen ja piparkakkupohjan päälle juuri ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle lopuksi kohmeiset puolukat. Nauti! :)