OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain kehiteltyä muutaman idean risteytyksenä niin helpon koristelun pipareille, että tämä onnistuu tumpelommaltakin. Tätä voi soveltaa pyöreisiinkin piparkakkuihin, mutta meillä on sattuneista syistä lasipurkillinen pyöreäkulmaisia suorokulmioita, jos nämä tahtoo väkisin johonkin geometriseen muotokategoriaan lykätä. Poropiparit syntyvät piirtämällä valkoisella kuorrutteella ensin puolikaaren piparin reunaan niin, että kaaren alle jää suunnilleen 1/3 ja yläpuolelle 2/3 piparkakusta. Seuraavaksi piirretään sarvet, joista parhaimmat ovat ehkä tuolla keltanenäisellä sateenkaariporolla. Matkikaa siitä, mutta huolellisemmin kuin mitä minä piirtelin. Sarvien jälkeen pursotetaan silmiksi pallot, joihin saadaan silmän mustuaista muistuttava kolo pursotustuubin kärjellä kuopaisemalla. Lopuksi piparin kärkeen pursotetaan kuorrutusta niin, että suklaapastilli pysyy siinä kiinni.

Kuorrutus on juuri sopivan jämäkkää, kun sitä voi pursottamisen jälkeen vielä muokata muutaman minuutin ajan, mutta se ei leviä omille teilleen. Ja tarpeeksi jämäkän kuorrutteen salaisuus? Osta kaupasta Golden Star -sokerikuorrutetta. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA