Facebookin uutisvirta ehdotteli minulle toissapäivänä sinnikkäästi erästä vihreää kastiketta. Se jäi pahasti päähäni pyörimään, joten keräsin kauppareissulla kastikkeen ainekset ostoskoriini ja surauttelin perheemme tortillailtaan perinteisen tomaattisalsan tilalle vihreän kastikkeen. Koukuttava Green Goddess -kastike on bongattu täältä, ja valmistin sen osittain niistä aineista, joita meillä oli jo valmiina. Toisin sanoen jätin tahallisesti jalapenon pois ja tipauttelin sen sijaan kastikkeeseen Srirachaa.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Green Goddess -kastike

2 dl paksua, maustamatonta jogurttia

1 dl tuoretta korianteria

2 kevätsipulia

2 limen mehut

muutama tippa Srirachaa

1 dl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

1 tl hunajaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sekoita aineista tasainen kastike tehosekoittimessa. Tarjoile joko salaatinkastikkeena, pastakastikkeena tai oikeastaan minkä kanssa tahansa! Tästä voisi saada myös herkullisen lasagnekastikkeen kana- tai kasvislasagneen. Näissä kuvissa olen hieman ohentanut kastiketta, kun lorauttelin sitä salaattiin. “Oikea” kastike on koostumukseltaan hieman paksumpaa! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA