Terveellinen suklaavanukas? Voiko sellaista olla olemassakaan? Kyllä voi! Minun versioni on alkuperäistä hieman epäterveellisempi, mutta kolmella raaka-aineella saa jo herkkua, joka pursuaa hyviä rasvahappoja ja proteiinia. Suklaakoristelun voi siis jättää pois tai sen voi korvata ravitsevammalla raakasuklaalla. Minä raastoi leivontasuklaata, kun sellaista kerran sattui olemaan jäljellä. Tästä annoksesta riittää kahdelle.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neljän raaka-aineen suklaaherkku

2,5 dl suklaanmakuista kaurajuomaa

3 rkl chia-siemeniä

banaani

(tummaa suklaata raastettuna)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sekoita blenderissä keskenään kaikki aineet suklaata lukuun ottamatta. Jos haluat epätasaisempaa herkkua kuten minä, sekoita toisiinsa chia-siemenet, kauramaito ja muussattu banaani käsipelillä. Anna vanukkaan tekeytyä (eli nesteen imeytyä siemeniin) puolisen tuntia, mutta sekoittele vanukasta muutamaan otteeseen, jotta se ei klimppiinnyt. Blenderiversiossa tätä ongelmaa ei niinkään ole. Koristele annos raastetulla suklaalla halutessasi. Hyvää tämä on kyllä ilmankin! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA