Aina, kun teen tomaattikeittoa, teen sitä samalla ohjeella. Viimeksi mieheni äidin luona kyläillessämme maistoin kuitenkin aivan toisenlaista tomaattikeittoa ja totesin kauhukseni, että se maistui vielä vanhaa suosikkikeittoanikin paremmalta. Sain kuin sainkin keiton ohjeen itselleni ja testasin heti kotona, toimiiko ohje myös minun hyppysissäni vai pitääkö sen keittäjällä olla salaisia voimia. Niitä ei onneksi tarvittu, joten nyt lähtee jakoon paprikaisen tomaattikeiton ohje. Toivottavasti tykästytte tähän yhtä paljon kuin minä!

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprikainen tomaattikeitto

loraus oliiviöljyä

1 sipuli

1 tl valkosipulimurskaa

1 punainen paprika

6 suurta tomaattia

1 tl sokeria

mustapippuria

1 kasvisliemikuutio (se löllyvä)

3 rkl tomaattipyrettä

n. 0,5 l vettä

1 tlk chilimaustettua tomaattimurskaa

Kuumenna öljy ja lohko samaan aikaan pannulle isoina paloina paistumaan sipuli, paprika ja valkosipulimurska. Kun paprika on hieman pehmennyt, lisää puolitetut tomaatit, joista on poistettu kova osa, ja sokeri. Rouhi mausteeksi mustapippuria. Anna kiehua vartin verran ja lisää sitten muut aineet pannulle. Keittele hiljalleen kannen alla kunnes pystyt painelemaan tomaatit puuhaarukalla lyttyyn. Soseuta ja siivilöi. Toimii sekä raejuuston että mozzarellapallon parina. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA